Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice začali semifinále gólom à la Demitra. Potom udrel Slovan

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v prvom semifinálovom zápase Kaufland play off Tipos extraligy nad HC Košice 5:2 a ujali sa vedenia v sérii 1:0.

07.04.2022 19:55 , aktualizované: 21:14
SR hokej extraliga semifinále Slovan Košice BAX Foto: ,
Slovanista Milan Kytnár pred košickou bránkou.
debata

Druhý zápas je na programe v piatok o 18.30 h opäť v Bratislave.

1. semifinálový zápas Kaufland play off TEL:

HC Slovan Bratislava – HC Košice 5:2 (0:1, 3:1, 2:0)
Góly: 28. Yogan (Haščák, Peters), 36. Jääskeläinen (Takáč), 36. Yogan (Haščák), 50. Takáč (Jääskeläinen), 53. Rapuzzi (Yogan) – 7. Klhůfek (Paršin), 40. McPherson (Klhůfek, Chovan). Rozhodovali: Stano, Novák – Stanzel, Šoltés, vylúčení: 3:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 5327 divákov.
HC Slovan: Peters – Breton, Golian, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier – Haščák, Rapuzzi, Yogan – Jääskeläinen, Harris, Takáč – Matoušek, Kytnár, Zigo – Belluš, Bezák, Chalupa
HC Košice: Košarišťan – Volgin, Šedivý, Snuggerud, Saucerman, Deyl, Romančík, Jacko – Klhůfek, Chovan, Parshin – Pereskokov, McPherson, Bartánus – Rogoň, Slovák, Mrázik – Jokeľ, Havrila, Milý

Slovan ako prvý vystrelil v zápase na bránku, Kytnárov nepríjemný pokus vykryl Košarišťan. Po ňom nemieril presne ani Jääskeläinen a Gachulincova bomba od modrej čiary len tesne minula pravú žŕdku. Košičania odpovedali strelou Šedivého, ale obranca Košíc mieril len do hornej žŕdky.

Hostia išli do vedenia v 7. minúte po nádhernom góle Klhůfka. Český útočník si pred zakončením dal hokejku medzi nohy a tejto jeho akcii zatlieskali aj domáci fanúšikovia.

Hostia mohli vzápätí vyhrávať o dva góly, ale Slovák nepremenil nájazd a neuspel ani pri dorážke.

Slovan mal najväčšiu šancu vyrovnať dve minúty pred koncom 1. tretiny, ale Rapuzziho strelu z pravej strany brankár chytil. To už sa na ľade iskrilo takmer po každom súboji pred bránkoviskom.

Od úvodu druhej tretiny boli Košice lepším tímom. Domácim sa nedarilo v presilovke vystreliť ani raz na bránku a od divákov si vyslúžili piskot. Košice mali lepší pohyb, ale v 28. minúte poslal Yogana do úniku Haščák a útočník Slovana prekonal Košarišťana strelou medzi betóny – 1:1.

SR hokej extraliga semifinále Slovan Košice BAX Čítajte aj Medzi legendami. Slovan uviedol Višňovského do siene slávy

Od tej chvíle ubudlo šancí, obe mužstvá dobre bránili. Platilo to do 36. minúty, keď Takáč našiel pred bránkou nekrytého Jääskeläinena a fínsky krídelník poslal Slovan do vedenia. Len 25 sekúnd po góle na 2:1 dal svoj druhý gól v zápas Yogan, záver druhého dejstva bol ešte dramatický.

V oslabení totiž Matoušek vo vyloženej šanci namieril len do žŕdky a vzápätí znížil McPherson na 3:2.

V tretej tretine to bol boj o každý kúsok ľadu. Slovan poctivo bránil už stredné pásmo, ale stačil aj útočiť. Košičania sa už do ofenzívy príliš nedostávali, ale ich snaha bola viditeľná.

hokej slovan košice Čítajte viac Úvodné semifinále Slovan - Košice sme sledovali ONLINE

Zmrazil ich však gól Takáča v 50. minúte, útočník Slovana zužitkoval prihrávku Jääskeläinena a sám pred Košarišťanom mieril tvrdo i presne.

Oceliari mali potom šancu po akcii Chovana, ale útočník hostí nezasunul puk pod betón Petersa. Naopak, Rapuzzi onedlho vyrazil do brejku, natlačil sa pred bránku a definitívne uzavrel skóre zápasu na 5:2.

"Polovicu zápasu sme hrali vynikajúco, potom neviem, čo sa stalo. Nechápem, prečo sme začali hrať niečo iné. Robili sme veľa chýb, Slovanu sme tento zápas darovali.

Toto sa nám nemôže stávať, lebo sme hrali výborne do polovice zápasu. Stalo sa nám to aj v stretnutí s Michalovcami. A tiež sa to potom na nás takto zosypalo," povedal obranca Košíc Eduard Šedivý.

Jaromír Jágr, Tomáš Plekanec Čítajte aj Jágr opäť bodoval na Liptove. Domáci sa na baráž nenaladili víťazne

Tréner Slovana Andrej Podkonický bol po zápase spokojnejší, no pred druhou tretinou musel v kabíne hráčom prehovoriť.

"Košice mali šance v prvej tretine, dali prvý gól. My sme prehrávali súboje v strednom pásme, boli sme všade neskoro. V druhej tretine sme hrali už náš hokej a dostali sme Košice pod tlak.

Mohli sme dať gól na 4:1 a následne sme dostali gól z protiútoku, ale dobre sme aj potom napádali. Ale Košice ukázali svoju silu a to, že táto séria nebude krátka," povedal.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC Košice