Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za Michalovce skóroval aj brankár. Poprad zlomil Košice v predĺžení

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v 7. kole Tipos extraligy nad Spišskou Novou Vsou 3:1.

10.10.2021 18:52
Karolus Kaarlehto Foto: ,
Na snímke brankár HK Dukla Ingema Michalovce Karolus Kaarlehto.
debata (2)

Zaujímavosťou zápasu bol gól brankára domácich Karolusa Kaarlehta, ktorý v 60. minúte skóroval do opustenej bránky hostí.

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Spišská Nová Ves 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)
Góly: 32. Macejko (Galamboš, Regenda), 34. Macejko (Kukuča, Suja), 60. Kaarlehto – 51. Halama (Giľák, Ščurko).
Rozhodovali: Smrek, Štefik – Bogdaň, Hajnik, vylúčení: 4:4 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 726 divákov.
HK Dukla Ingema Michalovce: Kaarlehto (60. Vojvoda) – Bokroš, Macejko, Pavlin, Valtola, Mudrák, Ťavoda, Stripai – Keränen, Cameranesi, Žitný – Fournier, Erkinjuntti, Kukuča – Regenda, Suja, Galamboš – Mašlonka, Tibenský, Chalupa
HK Spišská Nová Ves: Surák – Malina, Petgrave, Ordzovenský, Romaňák, Matúš Chovan, Česánek, Grec – B. Rapáč, Kuru, Štrauch – Ščurko, Halama, Vrábeľ – Giľák, Tyczynski, Černý – Hamráček, Vartovník, Džugan – Olejník

Domáci boli v prvej tretine ofenzívne aktívnejší, ale obrana hostí odolala. Regenda bol v 10. minúte blízko ku gólu, no trafil iba do žŕdky.

VIDEO: Zásah fínskeho brankára Kaarlehta

V dvoch sľubných príležitostiach krátko po sebe neskóroval ani Kukuča, keď brankár Surák napravil svoje zaváhanie.

Michalovskí hráči potvrdili streleckú prevahu v 2. tretine. V 29. minúte sa síce hostia ubránili oslabeniu, ale po ňom presne namieril obranca Macejko – 1:0.

Ten istý hráč sa o dve minúty opäť presadil, keď na ofenzívnom výpade využil prihrávku Kukuču – 2:0. Domácich dva góly v krátkom slede upokojili a na sebavedomí im pridalo aj ubránené oslabenie v 36. minúte.

poprad, košice Čítajte viac ONLINE: Vo východniarskom derby uspel Poprad

V ňom si hostia nevypracovali vážnejšiu šancu, naopak, náskok Michaloviec mohol po úniku zvýšiť Cameranesi, ale Surák podržal svoj tím.

Brankár Spišskej Novej Vsi sa vyznamenal aj v záverečných sekundách druhej časti, keď pohotovým zákrokom v oslabení zmaril teč Erkinjunttiho.

V úvode tretej časti si oba tímy vyskúšali presilovky, ale gól v nerovnovážnom počte hráčov padol až v 50. minúte. Hostia sa usadili v útočnom pásme a Giľákovu strelu ideálne tečoval Halama – 2:1.

Hostia sa snažili stupňovať aktivitu, dostali sa aj k hre bez brankára, ale vyrovnať nedokázali.

Naopak, o vzácny moment sa v 60. minúte postaral domáci brankár Kaarlehto, ktorý skóroval do prázdnej bránky hostí.

Hokejisti HC Nové Zámky zdolali v nedeľnom súboji 7. kola Tipos extraligy Duklu Trenčín 4:3. Domáci síce stratili v tretej tretine dvojgólový náskok, ale v samom závere dokázali strhnúť víťazstvo na svoju stranu, v 55. minúte rozhodol o ich triumfe Matúš Holenda.

Juraj Faith, asistent trénera HK Dukla Ingema Michalovce:
„Sme radi, že sme po piatkovom víťazstve dnes znovu získali tri body. Vôbec to však nebolo jednoduché. Museli sme vynaložiť veľa úsilia, aby sme vyhrali. Dnes sme to vydreli, ale počíta sa to. V lige niet ľahkého súpera, preto sa tešíme z týchto bodov.“

Miroslav Mosnár, tréner HK Spišská Nová Ves:
„Po víťazstve domácich nad Slovanom sme očakávali, že si v úvode vytvoria tlak. Podarilo sa nám ustáť ho. V druhej tretine sme spravili dve väčšie chyby, z ktorých sme dostali góly. Počas hry bez brankára sme sa nevedeli poriadne dostať do pásma. Celkovo sme mali počas zápasu málo striel. Jeden strelený gól je málo.“

Trenčín nestačil na Zámky

Hokejisti HC Nové Zámky zdolali v nedeľnom súboji 7. kola Tipos extraligy Duklu Trenčín 4:3.

Domáci síce stratili v tretej tretine dvojgólový náskok, ale v samom závere dokázali strhnúť víťazstvo na svoju stranu, v 55. minúte rozhodol o ich triumfe Matúš Holenda.

HC Nové Zámky – HK Dukla Trenčín 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)
Góly: 12. Jackson (Farley, Števuliak), 20. Jackson (Farley, Števuliak), 40. Števuliak (Klempa), 55. Holenda (Mišiak, Farley) – 15. Mikyska (Lemcke), 43. Tybor (Paukovček, Kudla), 46. J. Minárik (Starosta).
Rozhodovali: Fridrich, Adamec – Vyšný, Kacej, vylúčení: 7:8 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.
HC Nové Zámky: Engstrand – Hatala, Bull, Ligas, Reini, Mich. Roman, Holenda, Knižka, Šeliga – Števuliak, Jackson, Farley – Mišiak, Šiška, Klempa – Varga, Barto, Kurbatov – Ferenyi, Ondrušek, Hrabčák
Dukla Trenčín: Bowns – Lemcke, Kudla, E. Švec, Starosta, Crinon, Nemčík, Urban, Martiška – Tybor, Paukovček, Honzek – Valach, Mikyska, Rehuš – J. Minárik, J. Švec, Beták – Krajčovič, J. Haščák, Krajč

V prvej tretine ukázali oba tímy vysokú efektivitu v zakončení, keď z minima šancí využili maximum.

V 12. minúte poslal domácich do vedenia po rýchlom prečíslení Jackson, na jeho gól dokázala Dukla už i tri minúty zareagovať v hre 4 na 4 zásahom Mikysku.

Do kabín však išli spokojnejšie Nové Zámky. Na konci úvodného dejstva im zabezpečil tesný náskok opäť Jackson, ktorý vymietol pavučinu v hornom rohu Bownsovej bránky.

Druhú tretinu začali aktívnejšie hostia. V 28. min sa Tybor poľahky dostal cez brániaceho hráča, sám pred brankárom skúsil blafák na Engstranda, no ten pohotovo zasiahol.

Postupne hru rozkúskovali početné vylúčenia. Trenčania nedokázali využiť presilovku o dvoch hráčov a následne domáci podobnú situáciu pretavili na tretí gól, keď vyšachovali brániacu trojicu a Števuliak poslal puk do odkrytej bránky – 3:1.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Dukla nezložila zbrane a v tretej dvadsaťminútovke vrhla všetky sily do útoku. V 43. minúte znížil z dorážky Tybor a o tri a pol minúty neskôr vyrovnal na 3:3 Minárik, ktorý skóroval z otočky cez klbko hráčov.

Duel gradoval a spel do zaujímavého rozuzlenia. Rozhodnutie prišlo šesť minút pred koncom. Za podrazenie putoval na trestnú lavicu J. Švec a Nové Zámky presilovku využili zásluhou Holendu, ktorý delovkou od modrej prepálil všetko, čo mu stálo v ceste.

Trenčín v samom závere odvolal brankára a skúsil hrať v šestici, no vyrovnať sa mu už nepodarilo.

Marek Dubec, asistent trénera HC Nové Zámky:
„Nebol to náš najlepší zápas, určite sme už hrali lepšie stretnutia, v ktorých sme však nebodovali. Druhá a tretia tretina ukázali, že Trenčín mal lepší pohyb, bolo vidieť, že chcel ísť viac za víťazstvom, ale rozhodla jedna strela v tretej tretine. Taký je hokej. Niektoré zákroky boli odpískané až amatérsky, či už na našej strane alebo na strane Trenčína. Mal by to niekto riešiť, aby ten zápas mal nejakú profesionálnu úroveň.“

Ján Pardavý, tréner Dukly Trenčín:
„Odchádzame zo zápasu bez bodov kvôli tomu, že sme odohrali naplno iba 40 minút. V prvej tretine sme robili príliš veľa chýb v našom pásme, nechali sme si streliť prvý gól, aj druhý na 2:1, v podstate stále sme iba doťahovali náskok súpera. Druhá tretina bola z našej strany výborná, tretia bola z nášho pohľadu najlepšia, ale v jednom oslabení 3 na 5 nám súper opäť odskočil na dva góly. Dokázali sme sa v tretej tretine dotiahnuť na 3:3, ale v závere sme si v oslabení nechali streliť víťazný gól. Ešte by som sa vrátilk momentu v druhej tretine, keď sme hrali oslabenie 3 proti 5. Všade v spoločnosti je to tak, že keď niekto niečo robí a dlhodobo to robí zle, tak by to nemal robiť.“

Nitra potvrdila pozíciu lídra

Hokejisti HK Nitra potvrdili post lídra Tipos extraligy. V dueli 7. kola zdolali doma HC’05 Banská Bystrica 5:2 a pripísali si tretie víťazstvo za sebou.

HK Nitra – HC’05 Banská Bystrica 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)
Góly: 13. Buček (Tvrdoň, Hrnka), 26. Buček (Tvrdoň, Raskob), 48. Baláž (Sýkora, Mezei), 52. Holešinský (Krivošík), 58. Holešinský (Švarný) – 40. Mistele (Breton, Ihnačák), 43. Mistele (Gabor, Buček).
Rozhodovali: Snášel, Výleta – Synek, Tvrdoň, vylúčení: 7:7 na 2 min, navyše: Crevier-Morin (Banská Bystrica) 5+DKZ za napadnutie zozadu, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1231 divákov
Nitra: Honzík – Raskob, Mezei, Š. Nemec, Švarný, Bodák, Vitáloš, Pupák – R. Varga, Hrnka, Tvrdoň – Buček, Holešinský, Krivošík – Volko, Baláž, Bajtek – Múčka, A. Sýkora, Drábek
Banská Bystrica: Belányi – Brejčák, Breton, Ďatelinka, Žiak, Bdžoch, Crevier-Morin – Ščerbak, Ihnačák, Bubela – Šoltés, Berger, Fossier – Mistele, Sojka, Jendroľ – Kabáč, Tamáši, Výhonský – Gabor

Úvod stretnutia bol opatrný a obe mužstvá dôsledne bránili. Hra nabrala spád až v polovici tretiny, keď prišli prvé presilové hry.

V 10. minúte strieľal hosťujúci Ščerbak, ale Honzík jeho pokus zlikvidoval. Lepšie sa o tri minúty darilo Nitranom. V početnej výhode poslal Tvrdoň krížnu prihrávku na Bučeka a ten prvýkrát rozjasal tribúny – 1:0.

Vyrovnať mohol v záverečných sekundách unikajúci Bubela, no Honzík bol proti.

Výborne chytajúci brankár “corgoňov” sa predviedol aj v 22. minúte, keď zoči-voči vychytal Fossiera.

V 26. minúte opäť domáci zakombinovali v presilovke a z identickej pozície prekonal Belányiho opäť Buček. Útočník Nitry mal následne na hokejke aj čistý hetrik, ale jeho bekhendový blafák zastavila žŕdka.

SR Trenčín šport hokej TEL 6. klo Poprad Dukla Čítajte viac Ďalší gól 16-ročného Honzeka, Slovan padol na východe

V 37. minúte prepadla obrana Nitry a do úniku sa dostala hneď dvojica Bystričanov. Výhonský zobral situáciu na seba, ale Honzík opäť odolal. “Barani” predsa pred druhou prestávkou znížili. Tridsať sekúnd pred koncom tečoval strelu od modrej Mistele.

Rovnaký hráč sa zaslúžil na začiatku tretej tretiny o vyrovnanie na 2:2. Nitranov to však nezlomilo a v 48. minúte znovu vyhrávali po úspešnej dorážke Baláža – 3:2.

V 50. minúte zrazil Volka nešetrným zákrokom Crevier-Morin a kanadský obranca putoval pod sprchy. Nitrania v päťminútovej presilovke udreli v 52. minúte, keď Belányiho prekonal Holešinský.

Zároveň si však nepostrážili unikajúceho Gabora, no Nitru opäť podržal spoľahlivý Honzík. “Barani” nepremenili presilovku o dvoch hráčov a v 58. minúte dal definitívu zápas piaty gól z hokejky Holešinského.

Dušan Milo, asistent trénera Nitry:
"Oproti predošlému zápasu môžeme byť dnes spokojní aj s výkonom, aj s bodmi. Rozhodli presilovky a oslabovky, kde sme my strelili 3 góly a ubránili sme presilovku 5 na 3. Výborný výkon brankára. Chcem poďakovať chalanom za výkon a myslím si, že aj diváci si prišli na svoje.”

Tuukka Poikonen, tréner Banskej Bystrice:
„Nie som spokojný s hrou špeciálnych tímov. Na našej strane bolo veľa vylúčených. Som spokojný s hrou v rovnovážnom počte. Na oslabeniach a presilovkách musíme popracovať.“

Majster predviedol v Prešove obrat

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v 7. kole Tipos extraligy na ľade HC GROTTO Prešov 3:2. Domácim ani vedenie 2:0 nestačilo na bod, hostia skóre otočili v tretej tretine.

HC GROTTO Prešov – HKM Zvolen 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)
Góly: 15. Šimun (V. Fekiač), 33. Zagrapan (Rais, Charbonneau) – 39. J. Mikúš (Ully), 41. Jedlička (Zuzin, Kotvan), 52. Hraško (Kubka).
Rozhodovali: D. Konc st., Jobbágy – Gegáň, Stanzel, vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 974 divákov.
HC GROTTO Prešov: Bespalov – Rais, Bakala, Růžička, Lalík, O. Turan, Jendroľ, F. Fekiač – Charbonneau, Čacho, Sýkora – Jokinen, Klíma, Žilka – Magdolen, Zagrapan, Halama – Šimun, V. Fekiač, Krasničan – Miškuf
HKM Zvolen: Rahm – Hain, Kotvan, Roy, Thow, Kubka, Hraško – Jedlička, Puliš, Zuzin – Bořuta, Mikúš, Ully – Meliško, Marcinek, Csányi – Chlepčok, Gubančok, Ďuriš

Domáci sa chceli odlepiť z dna tabuľky a proti majstrovi začali sympaticky. Presilovku v 7. minúte síce nevyužili, ale od 15. minúty viedli 1:0, keď Rahma prekonal Šimun – 1:0.

V prvej tretine mali viacero sľubných streleckých pokusov aj hostia, ale brankár Bespalov podržal Prešov.

Druhá tretina priniesla ofenzívny hokej a brankári boli v častej permanencii. V 33. minúte Zagrapan v presilovke tečoval pokus Raisa a domáci viedli 2:0.

Sľubný náskok však stratili. V 35. minúte ho nezvýšil Sýkora, keď trafil do konštrukcie bránky a krátko na to hostia znížili. Po nedorozumení defenzívy Prešova sa presadil Mikúš – 2:1.

Hostia si do tretej tretiny preniesli presilovku, ktorú využil Jedlička tečovaním Kotvanovej strely – 2:2.

Hostia získali sebaistotu, pozornejšie bránili a viackrát boli blízko aj k tretiemu gólu. Ten napokon dosiahli v 52. minúte, keď Bespalov nestačil na Hraškov pokus – 2:3.

Prešovčania sa snažili vyrovnať aj počas hry bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo.

Východniarsku drámu rozlúštilo predĺženie

Hokejisti HK Poprad vyhrali v dueli 7. kola Tipos extraligy nad HC Košice 4:3 po predĺžení. Domáci prišli v tretej časti o trojgólový náskok, dva body im potom v 37. sekunde nadstavenia zariadil Dávid Skokan.

HK Poprad – HC Košice 4:3 po predĺžení (1:0, 1:0, 1:3 – 1:0)
Góly: 6. Drgoň (Rymsha, Svitana), 35. Drgoň (Svitana, Rymsha), 41. Skokan (Livingston), 61. Skokan (Svitana, Dalhuisen) – 47. Klhůfek (Saucerman), 55. Milý (Wehrs, Havrila), 60. Klhůfek (McPherson, Slovák).
Rozhodovali: Krajčík, Novák – Crman, Orolin, vylúčení: 8:7, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1484 divákov
Poprad: Čiliak – Drgoň, Brejčák, Dalhuisen, Rymsha, Ulrych, Novajovský, Demo – Svitana, Skokan, Livingston – Vandas, Bjalončík, Handlovský – Mešár, Paločko, Šišovský – Valigura, Jevoš, Dzivjak – Šotek
Košice: Košarišťan – Saucerman, Wehrs, Tansey, Deyl, Romančík, Cibák, Jacko – Bartánus, Slovák, McPherson – Pereskokov, Chovan, Rogoň – Lapšanský, Klhůfek, Belluš – Milý, Havrila, Jokeľ

V úvode východoslovenského derby boli nebezpečnejší hostia. Už na začiatku 3. minúty mohol otvoriť skóre Pereskokov po prihrávke Belluša.

Puk ale netrafil ideálne a Čiliak ho betónom zastavil na bránkovej čiare. V 5. minúte počas presilovej hry zahrmelo na opačnej strane.

Rymsha nabil Drgoňovi, ktorý sa výstavne trafil z prvej – 1:0. Ďalší priebeh prvej tretiny poznačili časté vylúčenia, najmä na strane „oceliarov“. Domáci v nich však nič nevymysleli.

Na začiatku druhej tretiny si hostia zahrali minútovú presilovú hru o dvoch hráčov. „Kamzíci“ ju ale bez väčších problémov ubránili.

Na druhý gól zápasu sa čakalo až do 35. minúty, kedy sa počas presilovky Popradu zopakovala situácia z prvej tretiny.

Tentoraz Drgoňovi prihral Svitana a Košarišťanovi prešiel puk do siete pomedzi nohy – 2:0. Hostia sa späť do hry takmer dostali v 37. minúte. Zníženie Lapšanského ale pre hru s vysokou hokejkou neplatilo.

Košičania nezachytili ani úvod tretieho dejstva. Po krížnej prihrávke Livingstona sa pohotovou strelou prezentoval Skokan už po 23 sekundách hry.

poprad, košice Čítajte viac ONLINE: Vo východniarskom derby uspel Poprad

Hostia sa nevzdávali. Definitívne K.O. mohol „oceliarom“ zasadiť Skokan, ktorý sa predral pred Košarišťana.

Košický brankár si blafák centra prvej formácie domácich postrážil. V 47. minúte sa v ťažkej pozícii presadil Klhúfek, ktorý ekvilibristicky dorazil do popradskej siete Rogoňovu odrazenú strelu – 3:1.

Presný zásah Košíc ešte potvrdil videorozhodca. Na rozdiel troch gólov Popradčania neodskočili ani po nariadenom trestnom strieľaní, ktoré nepremenil kapitán Patrik Svitana. Päť minút pred koncom riadnej hracej doby hostia znížil na rozdiel jediného gólu.

Strelcom bol Juraj Milý – 3:2. Domáca lavička reagovala oddychovým časom. Vyrovnanie napokon prišlo v 60. minúte, keď presne namieril Klhúfek a zápas poslal do predĺženia.

V ňom sa parádnou prihrávkou prezentoval Svitana, ktorý posadil na Skokanovu hokejku gól do odkrytej bránky Košíc – 4:3.

Slovan zlomil Mikuláš v závere

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase 7. kola Tipos extraligy nad MHk 32 Liptovský Mikuláš tesne 4:3.

O ich triumfe rozhodol 23 sekúnd pred konom William Charles Rapuzzi. „Belasí“ poskočili na 2. miesto tabuľky, na konte majú 15 bodov, rovnako ako tretie Michalovce, a o jeden zaostávajú za vedúcou Nitrou.

Liptáci sú so siedmimi bodmi na 10. mieste tabuľky.

HC Slovan Bratislava – MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:3 (1:0, 1:2, 2:1)
Góly: 5. Fominych (Takáč), 21. Jääskeläinen (Takáč, Harris), 56. Fominych (Sersen, Gachulinec), 60. Rapuzzi (Jääskeläinen, Valach) – 26. Varttinen (Obdržálek, Hovorka), 39. Uhrík, 41. Paločko (Šepelev, Kriška).
Rozhodovali: Žák, Moller – Jedlička, Junek, vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 2024 divákov.
Slovan Bratislava: Gudlevskis – MacKenzie, Golian, Gachulinec, Sersen, Valach, Maier, Krakovský, Beňo – Fominych, Harris, Takáč – Jääskeläinen, Rapuzzi, Zigo – Urbánek, Preisinger, Sukeľ – Kundrík, Kytnár, Lukošík
MHk 32 Liptovský Mikuláš: Vošvrda – Ventelä, Varttinen, Mezovský, Šepelev, Ilenčík, Kurali, Droppa – Paločko, Hovorka, Obdržálek – Michalík, Walega, Jurík – Kriška, Uhrík, Čuvilov – Haluška, Petráš, Kalousek – Dunčko

Slovan mal v úvodnej tretine prevahu a už v 5. minúte sa ujal vedenia. Liptáci nedostali puk zo svojej tretiny a v skrumáži pred Vošvrdom sa presadil Fominych.

Hostia sa len ťažko dostávali cez obranné rady domácich a tak mal Gudlevskis málo práce. V 14. minúte mohli ísť „belasí“ do dvojgólového vedenia, ale Vošvrda si poradil s pokusom Rapuzziho, ktorý sa pred ním ocitol sám.

Mikuláš sa výraznejšie nepresadil ani počas presilovky, zvýšiť náskok domácich mohol v početnej výhode MacKenzie a po ňom z dorážky aj Jääskeläinen, no neuspeli.

Slovan odštartoval druhé dejstvo dohrávanou presilovkou o dvoch hráčov a dokázal ju premeniť už po 22 sekundách.

Takáč prihral spoza bránky Jääskeläinenovi a ten prestrelil Vošvrdu – 2:0. Následne si zahral proti štyrom aj Mikuláš.

Výhodu síce nevyužil, no 26. minúte sa jeho hráči dostali do prečíslenia a obranca Varttinen strelil kontaktný gól.

Mikuláš si v druhej polovici tretiny zahral dve približne minútové presilovky o dvoch hráčov, ale vyrovnal paradoxne až pri vlastnom oslabení.

V 39. minúte Gudlevskis vykorčuľoval z bránky, snažil sa rozohrať o zadní mantinel, no neodhadol odraz, puk získal Uhrík, ktorý obkorčuľoval bránku a zasunul ho do odkrytej časti – 2:2. Domáci brankár sa hodil, ale gólu už nezabránil.

V úvode tretej časti napodobnili hostia a domácich a hneď v prvej minúte využili dohrávanú presilovku.

Šepelev vypálil od modrej a jeho strelu tečoval za Gudlevskisa Paločko. Hosťom sa tak podaril obrat z 0:2 na 3:2. Slovan sa v ďalších minútach úporne snažil o vyrovnanie, vypracoval si niekoľko šancí, no Vošvrda odolával.

Necelých päť minút pred koncom riadneho času však kapituloval. Druhý gól v zápase strelil Fominych, ktorý sa presadil z dorážky po Sersenovej strele – 3:3.

Záver dramatického stretnutia zvládli lepšie domáci, o ich triumfe rozhodol v 23 sekúnd pred koncom Rapuzzi, ktorému prihral medzi kruhy Jääskeläinen. Liptáci to v posledných sekundách skúsili bez brankára, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

Róbert Döme, tréner Slovana:
„Mali sme trošičku problém, z tých šancí sme chceli dať viac gólov. Bolo už 2:0, no bohužiaľ, dostali sme lacné góly po našich hrúbkach. Tým pádom sme dali Mikulášu šancu. Oni hrali fajn, dobre bránili, jazdili, boli nepríjemní. Na konci sme stupňovali tlak, boli sme lepší a zaslúžili sme si výhru. I keď to bolo pre súpera kruté, ale tie góly tam už párkrát viseli na vlásku a podarilo sa nám to. No musíme dávať viac gólov, menej dostávať a hlavne v takomto zápase mal chytiť Gudlevskis dva góly.“

Milan Jančuška, tréner Mikuláša:
„Ťažko sa mi hodnotí, keď sa udeje takýto záver zápasu. Siahali sme po troch bodoch, nemáme ani jeden. Treba objektívne povedať, že Slovan mal viac z hry, aj vinou našich oslabení sme sa dostali pod tlak a domáci sa ujali vedenia 2:0. Hrali sme zle v presilovkách, či 5 na 4 i 5 na 3. Aj keď sme dali jeden gól, no to je málo na to, aby sme boli úspešní na Slovane. Tá koncovka zápasu hovorí sama o sebe, veľké sklamanie.“

Capitals zdolali Salzburg

Hokejisti tímu iClinic Bratislava Capitals zvíťazili v nedeľňajšom zápase 8. kola ICE Hockey League (IHL) doma nad Black Wings Linz 3:1.

V tabuľke im patrí deviata priečka, lídrom je Olimpija Ľubľana, ktorá si poradila s EC Red Bull Salzburg 1:0.

IHL – 8. kolo:

iClinic Bratislava Capitals – Black Wings Linz 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Góly: 2. Arniel (Snuggerud), 17. Snuggerud (Fereta), 21. Roy – 28. Lebler (Umicevic, Rumble).
Rozhodovali: Hronský, Sternat – Durmis, Gatol, vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 653 divákov
Bratislava: Baroš – Chovan, Jardine, Fereta, Snuggerud, Nanne, Zeleňák, Rajnoha – Sádecký, Roy, Eriksson – Levin, Arniel, Faith – Olsen, Buc, Bondra – Vybíral, Škvarek, Hudec
Linz: Coreau – Roach, Rumble, Gregorc, Schnetzer, Maier, Kragl, Müller – Umicevic, Pelletier, Lebler – Rotter, Džeriňš, Romig – Lahoda, Gaffal, Bretschneider – Freunschlag, Brucker, Mitsch


Standings provided by SofaScore LiveScore
2 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Dukla Ingema Michalovce