Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zvolenčanov šokovala Podkonického dohoda so Slovanom. Nevylučujú právne kroky

Vedenie úradujúceho slovenského hokejového šampióna HKM Zvolen zostalo šokované, že doterajší asistent trénera Petra Oremusa sa na spolupráci dohodol s konkurenčným Slovanom Bratislava.

05.08.2021 13:49
Podkonický, Foto: ,
Andrej Podkonický na zvolenskej lavičke.
debata (2)

Podľa tímu spod Pustého hradu Andrej Podkonický tak spravil napriek platnej zmluve vo Zvolene.

"Tento jeho nečakaný krok je hrubým a neetickým porušením všetkých platných dohôd od človeka, ktorému sme ako odchovancovi a trénerovi, v ktorom sme videli veľký potenciál, vyšli v klube vždy v ústrety a vytvárali mu nadštandardné podmienky.

Aj po prevzatí kormidla pri slovenskej reprezentácii do 20 rokov sme boli naďalej ústretoví a popri klubových povinnostiach sme mu umožnili naplno napredovať v trénerskej kariére," referuje vedenie HKM Zvolen na svojom webe.

Podľa prezidenta klubu a zároveň člena výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Dušana Mráza ide o bezpreceden­tný krok.

"Toto sa v normálnej spoločnosti nerobí. Po úspešnej majstrovskej sezóne sme si s Andrejom podali ruky a dohodli sa na pokračovaní spolupráce.

Okrem toho má do konca sezóny 2021/2022 platný kontrakt. Osobne mám obrovský morálny problém s tým, aby človek, ktorý takto porušuje zmluvy, stál na lavičke reprezentačného tímu," poznamenal Mráz.

Podľa webu HKM Zvolen bol Podkonický dôležitou súčasťou výchovy mládeže v tomto klube.

"Mal byť vzorom pre nastupujúcu generáciu. Obrátil sa chrbtom k vedeniu klubu, kolegom trénerom aj svojim zverencom.

Cítime sa dotknutí neférovým odchodom nášho úspešného odchovanca ku konkurencii a nevylučujeme podniknutie právnych krokov k ochrane mena HKM Zvolen a jeho záujmov," uviedli zástupcovia zvolenského klubu.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Podkonický #HKM Zvolen #HC Slovan Bratislava