Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Od Jágra na východ. Košice získali brankára, ktorého dobre poznajú

Slovenský hokejový brankár Andrej Košarišťan bude v sezóne 2021/2022 pôsobiť v HC Košice.

13.05.2021 11:06
SR šport hokej TL 20. kolo Košice Nitra KEX Foto: ,
Andrej Košarišťan už v Košiciach pôsobil.
debata

K „oceliarom“ sa vrátil napriek tomu, že sa nedávno dohodol na angažmáne v českom extraligovom klube BK Mladá Boleslav, no napokon bude opäť pôsobiť v slovenskej extralige. Košický klub informoval o staronovej akvizícii na oficiálnej stránke.

„Sme veľmi radi, že sme sa dohodli na spolupráci s Andrejom. Predstavovať ho košickým fanúšikom určite netreba, keďže sa predstavil sám svojimi výbornými výkonmi v košickom drese a veríme, že nám pomôže naplniť naše spoločné ciele a túžby v nasledujúcej sezóne,“ uviedol športový manažér HC Košice Gabriel Spilar.

Košarišťan si obliekal košický dres v predčasne ukončenej sezóne 2019/2020. V 42 zápasoch dosiahol 93,4-percentnú úspešnosť zásahov, priemer 1,81 inkasovaného gólu na zápas a 5-krát vychytal čisté konto.

Pred sezónou 2020/2021 zamieril do ambiciózneho Kladna, ktorému nedávno pomohol k triumfu v českej Chance lige a návratu do českej extraligy. Krátko na to sa dohodol na zmluve s BK Mladá Boleslav, no napokon bude opäť obliekať košický dres.

Košarišťan je tretí hráč, ktorého košický klub potvrdil pre sezónu 2021/2022. Zmluvu predĺžil kapitán Michal Chovan a novou akvizíciou sa stal kanadský obranca Kevin Tansey.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Andrej Košarišťan