Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý raz od roku 2013 bez medaily. Kvalita bola na strane Slovana, znie z Nitry

Po štvrtom štvrťfinálovom zápase Kaufland play off hokejovej Tipos extraligy medzi Nitrou a Slovanom sa veľa hovorilo o emóciách.

09.04.2021 12:13
Nitra, Slovan Foto: ,
Smútok hokejistov Nitry po prehre v piatom štvrťfinálovom zápase so Slovanom.
debata

Podľa trénera „corgoňov“ Antonína Stavjaňu práve tie pomohli Nitranom zlomiť súpera a napokon z toho bolo hladké víťazstvo 8:2. V šiestom zápase však Nitre emócie chýbali a Slovan si po triumfe 5:1 dokráčal pre hladký postup do semifinále.

O nedostatku emočných prejavov hovoril Stavjaňa na pozápasovej tlačovke:

„Nielen v sérii, ale aj v sezóne, keď sme mali dobrý zápas, tak to bolo preto, lebo sa hráči dokázali emotívne nabudiť. Aj preto bol štvrtý a piaty zápas úplne odlišný. Nebolo to v Bratislave na tej úrovni, ako by sme si želali.“

Nitra v piatom zápase nestačila na Slovan, najmä v útočnom pásme sa ukázal rozdiel medzi oboma mužstvami.

„Neboli sme v ofenzíve úspešní proti kvalite, akú má Slovan. Nešli nám presilovky tak ako v základnej časti. Naopak, špeciálne tímy Slovana sa presadili. Tam sa prejavila kvalita Slovana,“ uznal Stavjaňa.

Český tréner sa Nitranom v pozápasovom príhovore poďakoval za sezónu a slovo si vzali aj šéfovia klubu Miroslav Kováčik a Tomáš Chrenko. Pod Zoborom po prvý raz od roku 2013 nebudú sezónu bilancovať ako medailovú.

„Snažím sa vždy dosiahnuť maximum. Či toto bolo maximum, alebo nie, to bude jasnejšie s odstupom času,“ uviedol Stavjaňa.

"Dôležité pre nás bolo dostať sa do prvej šestky, čo sa nám podarilo. Vo štvrťfinále nám vyšiel Slovan, ktorému sa na play off vrátilo do zostavy dosť kvalitných hráčov. Mali širší káder.

Kvalita bola tentoraz na strane Slovana, my sme chceli uhrať sériu cez emócie a so srdcom, čo sa nám však darilo iba doma. Za stavu 3:0 na zápasy pre Slovan už bolo len veľmi ťažké niečo urobiť,“ priznal útočník Nitry Marek Slovák.

Tréner Slovana Róbert Döme po piatom zápase uviedol, že to na ľade nebolo to také ľahké, ako to vyzeralo z tribúny:

"Nitra hrala veľmi dobre, určite sme mali rešpekt pred jej hrou. Ale máme o niečo väčšiu kvalitu, s tým súhlasím s trénerom Stavjaňom.

Myslím si, že rozhodol tretí zápas, po ktorom sme viedli v sérii 3:0. Nitra nás potom zmietla, išlo im o všetko, ale zomkli sme sa. Mali sme fantastickú hernú disciplínu, za čo som chalanov pochválil."

Prekvapujúcim ťahom trénerského štábu Slovana bola neúčasť Samuela Bučeka v zostave. „Samo dostal voľno, mal nejaký drobný problém, ale nie je zranený. Svojím spôsobom sme ho šetrili, nič za tým nie je. Ak by sme sériu neukončili, hral by v sobotu,“ vysvetlil Döme.

Slovan mal zápas prakticky neustále pod kontrolou, z komfortnej zóny ho vyrušila iba presilovka Nitry v tretej tretine, po ktorej hostia strelili svoj jediný gól v zápase.

„Nabádali sme hráčov celý zápas, že nie je nič rozhodnuté. Aj keď sme dostali gól na 1:3, tak sme ich upozorňovali, aby nepoľavili,“ uviedol Döme.

Tréner Slovana neuvažoval tesne po postupe nad semifinálovým súperom, bude čakať na piaty zápas Michaloviec s Trenčínom. Ak východniari zvíťazia, Slovan by v semifinále čakal Zvolen:

„Všetky tímy sú kvalitné, mňa teší, že sme v plnej sile. Uvidíme, kto nám napokon vyjde.“

„V šatni sme si povedali zopár vecí, chceli sme doma sériu jednoznačne ukončiť. Boli sme celý čas lepší a zaslúžene sme postúpili ďalej. Už si to ani nepamätám, čo sa stalo vo štvrtom zápase, je to za nami. Na všetko sa zabudlo,“ zhodnotil skúsený obranca Slovana Michal Sersen na webe hockeyslovakia.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HK Nitra