Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zvolen sa vytrápil s Novými Zámkami. Trenčín prehajdákal vedenie 4:0

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v prvom štvrťfinálovom zápase Kaufland play off Tipos extraligy nad HC Mikron Nové Zámky 3:2. Druhý duel je na programe v sobotu o 15.00 h opäť na zvolenskom ľade.

02.04.2021 19:05 , aktualizované: 21:25
Zvolen - Nové Zámky Foto: ,
Obranca Zvolena Oldrich Kotvan v roztržke s Slaterom Doggettom z Nových Zámkom.
debata (1)

1. štvrťfinále play off:
HKM Zvolen – HC Nové Zámky 3:2 (1:1, 2:0, 0:1) – stav série 1:0
Góly: 14. Zuzin (Viedenský), 21. Viedenský (R. Bondra, Melancon), 29. Kelemen (Marcinek) – 7. T. Varga (Iacobellis, P. Mikuš), 60. Števuliak (Rogoň, Västilä). Rozhodovali: Snášel ml., Štefik – Kacej, Ordzovenský, vylúčení na 2 min: 9:7, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, bez divákov.

Zvolen: Rahm – Kotvan, Betker, Melancon, Ivan, Kubka, Hraško, Meliško – Kelemen, J. Mikúš, R. Bondra – Nuutinen, Puliš, McPherson – Stupka, Viedenský, Zuzin – Marcinek, Tibenský, Kolenič
N. Zámky: Kiviaho – Hain, Västilä, Holenda , Fereta, M. Roman, P. Mikuš, Šeliga – Števuliak, Doggett, Rogoň – J. Jurík, Iacobellis, T. Varga – Majdan, Seppänen, Obdržálek – Andrisík, Ondrušek, Okoličány

Peter Oremus, tréner Zvolena: „Z našej strany nechýbala agresivita, útočná aktivita bola taktiež na dobrej úrovni, rovnako tak i početnosť streľby. Chýbala nám trošku lepšia realizácia šancí. Vieme na čom musíme ešte popracovať, ušla nám na konci herná disciplína. Na druhej strane sme výborne odohrali oslabenia. Teší ma, že sme sa rýchlo dostali z prvého inkasovaného gólu, ktorý nás trošku pribrzdil. V sobotu musíme byť ešte lepší.“

Marek Viedenský, strelec víťazného gólu Zvolena: „Je to dobrý vstup do štvrťfinále, ale musíme víťaziť aj v ďalších zápasoch. Hlavne napraviť chyby, posledný gól sme určite dostať nechceli. Napriek tomu sme zabojovali a ukázali našu silu. Chvíľu nám chýbalo tempo, no po prvom inkasovanom góle sme zapli na vyššie obrátky a vytvorili si dostatok šancí. Verím, že ak budeme presnejší, dokážeme Kiviaha viackrát prekonať.“

Patrik Števuliak, strelec druhého gólu N. Zámkov: „Môj gól prišiel už neskoro, chýbalo dvadsať sekúnd do konca tretej tretiny. Ak by prišiel skôr, myslím si, že by sme si vytvorili tlak na vyrovnanie. Duel sme začali dobre, hrali aktívne a dali gól, no škoda vyrovnávajúceho zásahu, nepokryli sme si druhú vlnu. V strednej časti sme inkasovali smolný gól v oslabení a potom ešte aj počas našej presilovky. Zvolen sa tak dostal na koňa a v podstate tieto okamihy rozhodli o zápase.“

Prvú šancu mal Zvolen v tretej minúte, Kolenič sa ocitol pred odkrytou bránkou a puk sa po jeho koncovke obtrel o ľavú žŕdku. Do vedenia tak išli hostia v siedmej minúte. Varga dostal priveľa priestoru pred bránkou a z dvoch metrov z ľavej strany prestrelil Rahma – 0:1.

Nové Zámky mohli ísť po chybách Kotvana aj do dvojgólového vedenia, Rogoň s Vargom nevyužili tutovky sami pred gólmanom HKM. Aktivitu mužstva z juhozápadu Slovenska prerušil v štrnástej minúte Zuzin. Parádne sa trafil spoza kruhov i Rogoňa a prepálil Kiviaha – 1:1.

Domáci ožili a mali ďalšie šance na obrat stavu. Nevyužili ich McPherson, Mikúš a po peknom prieniku ani Kolenič.

Stredné dejstvo sa začalo presilovkou Zvolena a v 45 sekunde sa presadil Viedenský z pravej strany s prispením teču Haina. Mužstvo spod Pustého hradu ožilo, vytvorilo si následne i tlak, ale šance zahadzovali Nuutinen, Stupka a Mikúš.

Skórovať sa podarilo až Kelemenovi v oslabení z dorážky po nevyužitom sóle Marcinka – 3:1. Štvrtý gól mali potom na hokejkách Puliš a Zuzin, no neuspeli zblízka. Kubka od modrej mieril pre zmenu do žŕdky.

V tretej tretine nevyužili najprv Nové Zámky presilovku, keď nevystrelili ani na bránku. Početnú výhodu dostali aj domáci, zahrali ju oveľa lepšie, ale chýbala vyložená šanca.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

Následne však prišli dva zbytočné domáce fauly, no hostia opovrhli dvoma presilovkami v rade, nenašli totiž účinný recept na Rahma. V závere mohol Zvolen navýšiť vedenie, ak by lepšie mieril voľný Bondra z medzikružia alebo sa presadil z podobnej situácie Nuutinen.

Hostia potom odvolali brankára, hrali v šestici a znížili dvadsať sekúnd pred koncom, keď mal veľa priestoru na ľade Števuliak – 3:2. Na vyrovnanie im už čas nezostal.

Obrat Michaloviec

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v prvom zápase štvrťfinále Kaufland play off Tipos extraligy nad HK Dukla Trenčín 5:4. Domáci v premiére vo vyraďovacích bojoch dokázali otočiť skóre z 0:4.

Ich víťazný gól vsietil v 53. minúte Marek Bartánus. Druhý zápas série hranej na štyri víťazné zápasy je na programe v sobotu 3. apríla od 18.00 opäť na michalovskom ľade.

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Dukla Trenčín 4:4 (0:4, 4:0, 1:0)
Góly: 25. Erkinjuntti (Korhonen, Regenda), 27. Lalancette (McCormack, Šedivý), 32. Bartánus (Šedivý, Takáč), 36. Galamboš (Lalancette, Korhonen), 53. Bartánus (Šedivý, Takáč) – 8. Sádecký (Okuliar), 10. Sojčík (Okuliar, Ackered), 18. Sojčík (Okuliar, Paukovček), 20. Berisha (Valach). Rozhodovali: Müllner, Žák – Gegáň, Hercog, vylúčení: 6:10 na 2 min., navyše Švec (Trenč.) 10 min. OT za vrazenie na mantinel, presilovky: 4:2, oslabenia: 0:0, bez divákov. Zmeny: 21. Škorvánek (Mich.) namiesto Tomeka.

HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek – Mudrák, Mihálik, McCormack, Šedivý, Louis, Ťavoda – Korhonen, Lalancette, Erkinjuntti – Takáč, Suja, Hickmott – Regenda, Galamboš, Bartánus – Török, Lehtonen, Mašlonka – Lačný, Chalupa
HK Dukla Ingema Michalovce: Valent – Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha – Sádecký, Paukovček, Sojčík – Kukuča, Rehuš, Okuliar – Berisha, Švec, Kettunen – Krajč, Valach, Beták – Ferenyi

Domáci chceli svoju premiérovú púť v play off začať úspešnou prvou tretinou, ale stal sa presný opak. Trenčania sa v nej prezentovali vysokou úspešnosťou streľby a najmä v presilovkách zaskočili Michalovčanov.

V 8. minúte sa schyľovalo k presilovke Trenčína, ale počas signalizovaného trestu Sádecký dorazil Okuliarovu strelu – 0:1. V 10. minúte sa už hostia dostali k početnej výhode a tú už po 11 sekundách využil Sojčík, keď tečoval Starostovu strelu – 0:2.

Domáci sa nevedeli dostať do tempa a nepomohla im ani presilovka v 15. minúte, v ktorej čelili protiútoku Krajča. Presilovka hostí v 18. minúte znamenala ďalší gól, keď na 0:3 upravil Sojčík. Krátko na to sa nemýlil pred bránkou osamotený Berisha a zvýšil na 0:4.

Domáci zmenili do druhej tretiny nielen brankára, ale aj herný prejav. K stíhacej jazde im pomohla presilovka v 25. minúte, keď sa Erkinjuntti stal prvým michalovským strelcom v play off.

Domácich to nabudilo a entuziazmus im pridal aj gól na 2:2 v 28. minúte, keď Lalancette tečoval strelu McCormacka. Trenčiansky tréner reagoval oddychovým časom, ale ani to nezastavilo stíhaciu jazdu domácich.

Momentka zo zápasu Michalovce - Trenčín. Foto: TASR, Roman Hanc
Michalovce - Trenčín Momentka zo zápasu Michalovce - Trenčín.

Trenčanom nevrátil náskok v sľubnej šanci Starosta a od 32. minúty už bolo 3:4. Presilovkovú kombináciu zakončil pohotovou strelou Bartánus. Trenčania stratli istotu a v 36. minúte aj najtesnejší náskok. Pred Valentovou bránkou neustrážili Galamboša a bolo 4:4.

Tretia tretina priniesla vyrovnaný hokej, v ktorom si tímy dávali väčší pozor na chyby. Bližšie ku gólu v nej boli domáci, ale Valent viackrát podržal svoj tím.

V 53. minúte sa domáci dostali k ďalšej presilovke, v ktorej ich obrat dokonal Bartánus. V 58. mohol poistiť víťazstvo domácich Galamboš, ale v trestnom strieľaní neuspel. Hostia sa v závere snažili vystupňovať tlak, ale bez gólového efektu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HC Mikron Nové Zámky