Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín už oslavoval postup, no padol. Košice na hrane vyradenia

Hokejisti HC Nové Zámky zvíťazili v treťom zápase predkola Kaufland play off Tipos extraligy nad HC Košice 5:1.

27.03.2021 17:36 , aktualizované: 20:25
Nové Zámky Foto: ,
Radosť hokejistov Nových Zámkov.
debata

V sérii hranej na tri víťazné zápasy sa ujali vedenia 2:1. O svojom postupe môžu rozhodnúť už v nasledujúcom zápase, ktorý je na programe v nedeľu od 18.00 opäť v Nových Zámkoch.

HC Nové Zámky – HC Košice 5:1 (2:0, 3:1, 0:0)
Góly: 7. Iacobellis (Varga), 8. Andrisík (Ondrušek), 26. Seppänen (Majdan), 28. Iacobellis (Majdan), 30. Jurík (Iacobellis) – 25. Lapšanský (Cibák, Réway).
Rozhodovali: Hronský, Müllner – Synek, Durmis, vylúčení: 4:4 na 2 min., navyše Doggett (N. Zámky) 10 min. OT za vrazenie na mantinel a Chovan (Koš.) 10 min. OT za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, bez divákov. Zmeny: 28. Vay (Koš.) namiesto Riečického.
HC Nové Zámky: Kiviaho – Västilä, Hain, Holenda, Fereta, Mikuš, Roman, Šeliga – Rogoň, Doggett, Števuliak – Jurík, Iacobellis, Varga – Majdan, Seppänen, Okoličány – Andrisík, Ondrušek, Zahradník – Petrík
HC Košice: Riečický (28. Vay) – Pavlin, Baránek, Růžička, Cibák, Slovák, Deyl, Petran – Klhůfek, Jacobs, Chovan – Réway, Poirier, Lapšanský – Frič, Eliaš, Jokeľ – Belluš, Havrila, Milý – Demek
Stav série: 2:1.

Hostia vstúpili do zápasu so snahou eliminovať očakávanú aktivitu súpera v úvode zápasu, no ten doplatili na vlastné individuálne chyby.

Novozámčanom sa rovnako ako v predošlom zápase vydaril vstup do zápasu, keď v 7. minúte nepokrytý Iacobellis zblízka dorazil strelu Vargu – 1:0.

Už o 32 sekúnd košický brankár Riečický neudržal strelu Ondrušeka a puk z bránkovej čiary dorazil Andrisík – 2:0.

Hostia mali problém dostať sa do hernej pohody, ich ofenzívne akcie v prvej tretine často končili už v strednom pásme.

Novozámčania mali hru pod kontrolou aj v druhej tretine. V nej po ďalších chybách hostí ešte navýšili náskok a prakticky rozhodli o víťazstve.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

Košičania sa v 25. minúte vrátili do zápasu, keď Lapšanský dorazil strelu Cibáka. Stav 2:1 však vydržal iba 31 sekúnd, keď po Slovákovom zaváhaní v rozohrávke Majdan našiel Seppänena a ten upravil na 3:1.

O takmer tri minúty domáci potrestali aj chybu v rozohrávke Cibáka a Iacobellis zakončil rýchlu kombináciu – 4:1.

Po tomto góle vystriedal Riečického náhradník Vay, ale jeho čisté konto netrvalo ani dve minúty. Košičania sa mohli vrátiť do zápasu v následnej presilovke, no ani v nej sa nevyhli chybám a protiútok dvoch proti jednému zakončil Jurík – 5:1.

Domáci si bez väčších problémov strážili presvedčivý náskok a ten nezmenila ani šanca Baráneka v 39. minúte.

V 47. minúte mohol náskok domácich zvýšiť Andrisík, ale zmätok pred odkrytou košickou bránkou sa neskončil gólom. Novozámčania aj v tretej tretine kontrolovali svoj náskok, nepúšťali sa do riskantnej ofenzívy a nepúšťali Košičanov do gólových príležitostí.

Trenčania boli chvíľu vo štvrťfinále

Hokejisti HC 05 Banská Bystrica zvíťazili v treťom zápase predkola Kaufland play off Tipos extraligy nad HK Dukla Trenčín 2:1 po predĺžení.

V sérii hranej na tri víťazné zápasy tak znížili na 1:2. Štvrtý duel je na programe v nedeľu od 15.00 h opäť vo Zvolene.

HC 05 Banská Bystrica – HK Dukla Trenčín 2:1 po predĺžení (0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)
Góly: 27. K. Gabor (Ďatelinka), 79. Crevier-Morin (Mlynarovič) – 29. J. Švec, 71. Rehuš (Ackered).
Rozhodovali: Goga, J. Tvrdoň – Gegáň, D. Konc ml., vylúčení na dve min.: 4:7, navyše: Jago (B. Bystrica) 10 minút za vrazenie na mantinel, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Banská Bystrica: Belányi – Breton, Crevier-Morin, Cardwell, Ďatelinka, Bdžoch, Jago, Žiak – Faško-Rudáš, Ihnačák, J. Sukeľ – Vašaš, Mlynarovič, Melcher – D'aoust, Sojka, K. Gabor – Kriška, Tamáši, Kabáč – Rákoš
Trenčín: M. Valent – Lemcke, Ackered, T. Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha – Sádecký, L. Paukovček, Sojčík – Kukuča, Rehuš, Okuliar – Berisha, J. Švec, Kettunen – Devine, Ferényi, Krajč – Krajčovič
Stav série 1:2

V prvej tretine sa oba tímy nepresadili. Najprv nevyužili šance hostia, najmä Švec, Ferényi a Sojčík. Na opačnej strane bol nebezpečný teč Melchera a prienik Kabáča.

Trenčania nevyužili dve presilovky, v početnej výhode sa nedarilo ani Banskobystričanom. Tí hrali dokonca 70 sekúnd v piatich proti trom, no bez želaného efektu.

Najväčšie príležitosti prišli v sedemnástej minúte, keď Kabáč neuspel zoči – voči Valentovi a Breton strieľal z medzikružia do žŕdky.

V druhej tretine mali väčšiu aktivitu sprvu domáci hokejisti, ktorí hrajú pre rekonštrukciu svojho štadióna v susednom Zvolene.

A pretavili ju do vedúceho gólu. Ďatelinka obkorčuľoval bránku, prihral pred ňu Gaborovi a ten sa v pokľaku nemýlil.

Prešli však dve minúty a Dukla odpovedala. Tentoraz Ďatelinka poslal puk na hokejku súpera, konkrétne Švecovi, ktorý z dolnej časti kruhu mieril presne a vyrovnal.

Bystričania potom mali k dispozícii niekoľko presiloviek, ale nevedeli ich využiť. Blízko ku gólom mali najmä Ďatelinka a D'aoust. V oslabení pohrozili Trenčania z prečíslenia dvoch na jedného, no na Belányim stroskotal Krajč a nepokoril ho v úniku ani Rehuš.

Momentka zo zápasu medzi Trenčínom a Banskou... Foto: TASR, Ján Krošlák
Trenčín, Banská Bystrica Momentka zo zápasu medzi Trenčínom a Banskou Bystricou.

V tretej tretine sa hralo hore – dole. O zaujímavé situácie nebola núdza. Dobré možnosti mal domáci útočník Faško-Rudáš, na trenčianskej strane bol nebezpečný teč Krajča.

V 50. minúte z protiútoku zakončoval z kruhu voľný Švec, ale mieril do bočnej siete. Potom podržal brankár Valent svoj tím pri strelách Tamášiho, Žiaka a Krišku.

Šťastie mal po strele Ďatelinku a teči Faška-Rudáša, keď zvonila horná žŕdka. Dukla potom mohla streliť druhý gól v presilovke.

Šance na to mali Paukovček, Sádecký a Berisha. Na druhej strane však unikol v oslabení Kabáč, ale tiež nemenil skóre. Nepodarilo sa to ani jeho spoluhráčovi Sukeľovi v 59. minúte počas presilovky z kruhu.

Duel teda dospel do predĺženia, v ktorom mali hostia sľubné prečíslenie. Berisha nepokoril Belányiho. Ten bol potom chvíľu bez hokejky a aj napriek tomu parádne zasiahol betónom po strele Starostu.

Bystričania to skúšali Faškom-Rudášom a dvakrát Melcherom, ale Valent predvádzal naplno svoje kvality. V 71. minúte sa z kruhu presadil Rehuš bekhendom a Trenčín už oslavoval postup do štvrťfinále play off.

Videorozhodca bol však proti, pretože v tejto situácii videl nedovolený kontakt Okuliara s brankárom. Hralo sa ďalej a hokejisti spod hradu Matúša Čáka mali ďalšiu možnosť rozhodnúť v presilovke.

Nevyužili ju a pykali. V 79. minúte sa ujala strele Creviera-Mirina z hornej časti kruhu, ktorý tak vybojoval pre svoj tím aj nedeľný štvrtý duel v sérii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HC Košice #HC 05 Banská Bystrica #HC Mikron Nové Zámky