Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín je blízko k postupu. Zámky vrátili Košiciam prehru a vyrovnali sériu

Hokejisti Dukly Trenčín zdolali vo štvrtkovom druhom zápase predkola Kaufland play off Tipos extraligy HC'05 Banská Bystrica 4:1 a v sérii hranej na tri víťazstvá vedú už 2:0.

25.03.2021 20:07 , aktualizované: 21:18
Dukla Trenčín, Banská Bystrica Foto: ,
Trenčianska striedačka počas zápasu s Banskou Bystricou.
debata

Svoj postup do štvrťfinále môžu spečatiť už v sobotu 27. marca, keď je na programe tretí duel vo Zvolene, kde hráva v tejto sezóne domáce zápasy Banská Bystrica.

HK Dukla Trenčín – HC'05 Banská Bystrica 4:1 (0:0, 1:0, 3:1) - stav série: 2:0
Góly: 21. Sojčík (Paukovček, Sádecký), 44. Rehuš (Jalasvaara, Kukuča), 45. Berisha (Švec), 50. Rehuš (Kettunen, Bokroš) – 58. Faško-Rudáš (Breton, Ihnačák). Rozhodovali: Snášel, Müllner – Gegáň, Bogdan, vylúčení: 12:8 na 2 min, navyše Devine – Crevier Morin 5 min +DKZ (obaja za bitku), Kabáč 10 min za bitku, presilovky 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Dukla Trenčín: Valent – Lemcke, Ackered, Bokroš, Starosta, Ilenčík, Jalasvaara, Rajnoha – Sádecký, Paukovček, Sojčík – Kukuča, Rehuš, Okuliar – Berisha, J. Švec, Kettunen – Devine, Ferényi, Krajč – Krajčovič
Banská Bystrica: Belányi – Crevier-Morin, Breton, Ďatelinka, Cardwell, Jago, Bdžoch, Žiak – Faško-Rudáš, Ihnačák, J. Sukeľ – Vašaš, Mlynarovič, Melcher – D'Aoust, Sojka, Kriška – Výhonský, Tamáši, Kabáč

Od úvodných minút sa hral svižný hokej, oba tímy sa snažili najmä strážiť si obranné pásmo a vyrážať do nebezpečných protiútokov. V 4. minúte mohol otvoriť skóre Sojčík, ktorému prenechal puk Sádecký, no pripraveného Belányiho neprestrelil.

V polovici 11. minúty zostal pred bránkoviskom nepokrytý Faško-Rudáš, avšak puk nedokázal dobre tečovať. V 14. minúte stálo pri „vojakoch“ šťastie. Hostia dosiahli gól, ale ten neplatil, pretože Valent pred ním vykopol bránku zo svojej pozície. V závere tretiny neuspel ani Sádecký, ktorý v oslabení rýchlostne prevýšil súperov a preveril pozornosť brankára „baranov“.

Trenčanom vyšiel ideálne vstup do druhej tretiny. Vyrazený puk poslal zadovkou Paukovček na úplne voľného Sojčíka a ten už nemal problém trafiť odkrytú časť bránky. Bystričania mali ideálnu možnosť vyrovnať v nasledujúcich minútach, keď hrali dve presilové hry po sebe v krátkom slede.

Paradoxne do najvážnejšej šance sa dostal Sojčík, ktorý bekhendovým zakončením neprekonal Belányiho. V polovici stretnutia vystrašil hosťujúceho brankára Sojčík, no ten ukázal výborný reflex. V 34. minúte Devine vyzval na pästný súboj Ihnačáka, ten odmietol, ale obranca Crevier-Morin nie, a tak obaja skončili predčasne pod sprchami.

Uverejnil používateľ HK Dukla Trenčín Štvrtok 25. marca 2021

V závere prostrednej časti mali barani na hokejke vyrovnanie. Vzápätí Tamáši vybojoval puk za bránkou, no Výhonský zblízka puk cez Valentov betón neprepasíroval.

Začiatok tretej dvadsaťminútovky patril Dukle. Sojčík nabil Starostovi, ale jeho strelu vyrazil brankár hostí. V 44. minúte zostal puk pred Rehušom a ten bez problémov do odkrytej bránky zvýšil na 2:0. O pol minútu neskôr už Dukla viedla trojgólovým rozdielom, vyrazený puk do siete poslal Berisha.

V 50. minúte Dukla už definitívne rozhodla o svojom triumfe, keď nebránený Rehuš pohodlne upravil na 4:0. V samom závere sa hosťom podarilo dosiahnuť čestný úspech, keď sa umiestnenou strelou v presilovej hre presadil Faško-Rudáš.

Zámčania vyrovnali sériu

Hokejisti HC Nové Zámky zvíťazili na ľade HC Košice 2:1. Stav série hranej na tri víťazné zápasy vyrovnali na 1:1. Séria sa presunie do Nových Zámkov, kde sú v sobotu a v nedeľu na programe tretí a štvrtý zápas.

HC Košice – HC Nové Zámky 1:2 (1:2, 0:0, 0:0) – stav série: 1:1
Góly: 7. Krasničan (Deyl, Havrila) – 2. Rogoň (Majdan, Seppänen), 5. Jurík (Iacobellis, Roman). Rozhodovali: T. Orolin, Štefik – Durmis, Stanzel, vylúčení: 8:5 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, zmeny: 57. Lackovič (N. Zámky) namiesto Kiviaha, 58. Kiviaho namiesto Lackoviča, bez divákov.
HC Košice: Riečický – Pavlin, Baránek, Růžička, Cibák, Slovák, Deyl, Petran – Klhůfek, Mráz, Chovan – Milý, Poirier, Lapšanský – Frič, Jacobs, Jokeľ – Belluš, Havrila, Krasničan – Eliaš
HC Nové Zámky: Kiviaho (57. – 58. Lackovič) – Västilä, Hain, Holenda, Fereta, Mikuš, Roman, Petrík, Šeliga – Rogoň, Doggett, Števuliak – Jurík, Iacobellis, Varga – Majdan, Seppänen, Okoličány – Andrisík, Ondrušek, Zahradník

Aj do druhého zápasu vstúpili aktívnejšie hostia, no na rozdiel od prvého potvrdili svoju streleckú prevahu aj gólmi. V 2. minúte rýchlo využili presilovku, keď zadovku Majdana zužitkoval pred bránkou nepokrytý Rogoň – 0:1.

O tri minúty neskôr sa hostia dostali do prečíslenia, v ktorom Jurík zblízka prekonal Riečického – 0:2.

Gólovo úrodný úsek zakončil Krasničan, keď sa dostal za obranu hostí a poradil si aj s brankárom Kiviahom – 1:2. Po tomto momente ubudlo gólových príležitostí, ale aktéri naďalej predvádzali bojovný hokej s množstvom osobných súbojov.

V sľubnej šanci v 12. minúte nevyrovnal Milý a skóre sa nezmenilo ani po presilovke domácich v 18. minúte.

Bojovný hokej pokračoval aj v druhej tretine, avšak bez prehnaných emócií. Brankár Kiviaho podržal svoj tím v 28. minúte, keď zmaril pohotové zakončenie Klhůfeka.

V 32. minúte sa neujali dorážky Poiriera a o päť minút neskôr na opačnej strane neskóroval ani Doggett, keď osamotený neprekvapil Riečického.

Stav série vyrovnaný! A párharc egyenlő! #spoluzazamky

Uverejnil používateľ HC Nové Zámky Štvrtok 25. marca 2021

V 42. minúte boli hostia blízko k tretiemu gólu, Iacobellis však trafil iba žŕdku a z dorážky neuspel Varga. Hostia efektívne bránili tesný náskok a v ofenzívnej aktivite Košičanov chýbal moment prekvapenia.

V 56. minúte nezvýšil náskok hostí Seppänen, keď jeho pohotovú strelu vyrazil Riečický. Košičania sa v závere dostali aj k hre bez brankára, ale počas nej si nevytvorili výraznú gólovú príležitosť.

Vlci Žilina uspeli aj v druhom stretnutí semifinále play off SHL, keď zdolali hokejistov MHK Dubnica nad Váhom 4:3. V sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 2:0 na zápasy.

Marcel Šimurda, tréner HC Košice: „Súper nám rýchlo gólovo odskočil, no my sme sa vrátili do zápasu. Chlapcom nemôžem uprieť snahu, tlačili sa do predbránkového priestoru, ale nepadalo nám to. Súpera podržal aj brankár.“

Marek Dubec, asistent trénera HC Nové Zámky: "Obe mužstvá sa dnes viac sústredili na hru. My sme dnes hrali veľmi kompatne a všetci hráči plnili to, čo mali. Výborne nám zachytal aj brankár Kiviaho.

Našich hráčov sme pred zápasom nabádali, aby sa sústredili na hru a neriešili iné veci. Zápas bol napínavý až do konca. Bolo viacero šancí, v ktorých sa zápas mohol zlomiť, ale brankári čarovali. Verím, že nás toto víťazstvo nakopne do domácich zápasov."

Žilinčania vedú 2:0, Martin vyrovnal

Vlci Žilina uspeli aj v druhom stretnutí semifinále play off SHL, keď zdolali hokejistov MHK Dubnica nad Váhom 4:3. V sérii hranej na štyri víťazstvá vedú 2:0 na zápasy.

Hokejisti HK VITAR Martin uspeli nad Spišskou Novou Vsou 2:1 po predĺžení, stav série je nerozhodný 1:1.

Vlci Žilina – MHK Dubnica nad Váhom 4:3 (1:2, 0:1, 3:0) - stav série: 2:0
Góly: 6. Mikula (Skladaný, Jaborník), 42. Petráš (Safaralejev), 49. Urban (Mikula, Skladaný), 54. Drtina (Jurčík) – 4. Mir. Kristín (Beták, Ďuriš), 11. Ďuriš (Mir. Kristín, Jarábek), 33. Ondruš (Mir. Kristín, Beták). Rozhodovali: Šefčík, Jobbágy – Valo, Riš, vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

HK VITAR Martin – HK Spišská Nová Ves 2:1 pp (0:1, 1:0, 0:0 – 1:0) – stav série: 1:1
Góly: 26. Themár (Šepelev, Špirko), 63. Murček (Fafrák) – 7. Moučka (Hvila, Vartovník). Rozhodovali: Fridrich, Krajčík – Crman, Drblík, vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HC Košice #HC 05 Banská Bystrica #HC Mikron Nové Zámky