Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poprad vo štvrťfinále proti Detve, posledné kolo rozhodlo aj o dvojiciach v predkole

V predkole play off hokejovej Tipos extraligy narazí Trenčín na Banskú Bystricu a Košice sa stretnú s Novými Zámkami. Rozhodlo o tom nedeľné záverečné 50. kolo základnej časti. Známa je aj ďalšia štvrťfinálová dvojica, tretí Poprad sa stretne so šiestou Detvou.

21.03.2021 19:58 , aktualizované: 21:46
Zvolen, hokej Foto: ,
Kapitán Zvolena s Pohárom Dušana Pašeka pre víťaza základnej časti.
debata

Trenčianska Dukla si ustrážila siedmu priečku v tabuľke vďaka víťazstvu 5:3 v Poprade. Ôsme miesto obsadili Košice, ktoré v záverečnom kole prehrali v Nových Zámkoch 3:4 po predĺžení.

Novozámočania zostali na deviatej priečke, takže tieto dva tímy na seba narazia aj v predkole (kvalifikácii) play off. To štartuje v stredu 24. marca na ľadoch Trenčína a Košíc.

Poprad nedokázal v tabuľke predstihnúť druhé Michalovce a skončil v dlhodobej časti na treťom mieste. Michalovčania si poradili doma 4:1 s Nitrou, ktorá tak zostala na piatej priečke, čo znamená, že štvrťfinálovú sériu so štvrtým Slovanom začne v Bratislave.

Už istý držiteľ Pohára Dušana Pašeka Zvolen, ktorý si zaistil prvenstvo v základnej časti už v piatkovom 49. kole, na záver uspel v Detve 4:3.

Sezóna sa v nedeľu skončila pre jedenásty Miškovec a dvanásty Liptovský Mikuláš. S ročníkom sa rozlúčili vzájomným súbojom, v ktorom vyhral DVTK na Liptove 5:3.

Košice padli v predĺžení

Hokejisti HC Mikron Nové Zámky zdolali v nedeľnom záverečnom 50. kole základnej časti Tipos extraligy na domácom ľade HC Košice 4:3 po predĺžení.

Víťazný gól strelil v 62. minúte Slater Doggett, ktorý sa tak stal posledným úspešným strelcom v dlhodobej časti sezóny 2020/2021.

Nové Zámky skončili v tabuľke na deviatom mieste, Košičania obsadili ôsmu priečku, takže oba tímy na seba narazia aj v predkole play off. Séria sa začne v stredu 24. marca v Košiciach.

HC Mikron Nové Zámky – HC Košice 4:3 pp (1:1, 1:1, 1:1 – 1:0)
Góly: 17. Seppanen (Okoličány), 33. Iacobellis (Jurík, Varga), 44. Hain (Västilä, Števuliak), 62. Doggett (Jurík) – 9. Frič (Růžička, Jokeľ), 39. Cibák (Pavlin, Poirier), 54. Poirier (Vay). Rozhodovali: D. Konc st., Žák – Synek, Orolin, vylúčení: 5:3 na 2 min, navyše 52. Jacobs 5 min+DKZ za napadnutie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, bez divákov.
HC Mikron Nové Zámky: Kiviaho – Hain, Västilä, Fereta, Holenda, Roman, Mikuš, Šeliga, Petrík – Števuliak, Doggett, Rogoň – Varga, Iacobellis, Jurík – Majdan, Seppanen, Obdržálek – Andrisík, Ondrušek, Okoličány
HC Košice: Vay – Cibák, Pavlin, Růžička, Novota, Deyl, Michalčin – Jenyš, Poirier, Jacobs – Jokeľ, Havrila, Belluš – Frič, Demek, Milý – Vaculik, Krasničan, Nagy

Mužstvá sa rozbiehali pomalšie, po „oťukávacích“ minútach ako prvé pohrozili Košice. V presilovke pred dorážajúcim Poirierom zabránil pri pravej žŕdke istému gólu v poslednej chvíli Roman.

Hostia však prvú početnú výhodu využili, Růžička naznačil strelu, namiesto nej ale poslal strieľanú prihrávku na Friča, ktorý do nej presne nastavil hokejku – 0:1. Zlé striedanie Nových Zámkov mohol potrestať Havrila, z kontry však nezvýšil náskok hostí. V 17. min sa domáci dočkali vyrovnania, prečíslenie 3 na 1 zakončil Seppanen presnou strelou švihom do horného rohu bránky.

V druhej tretine rozkúskovali hru početné vylúčenia. V 33. min pri trestoch Belluša a Michalčina hrali Nové Zámky presilovku o dvoch hráčov a tú využili vďaka Iacobellisovi, ktorý po prihrávke Juríka cez bránkovisko zavesil pod hornú žŕdku.

Základnú časť sme ukončili prehrou po predĺžení. V kvalifikácii o play-off nastúpime práve proti Novým Zámkom.

Uverejnil používateľ HC Košice (oficiálna stránka) Nedeľa 21. marca 2021

Hra sa potom otvorila a obe mužstvá mali niekoľko možností na strelenie gólu. V 36. min podržal Košice brankár Vay, ktorý zneškodnil možnosť Vargu. V 39. min od modrej čiary napriahol Cibák a puk skončil až v sieti – 2:2.

Nové Zámky sa priblížili k víťazstvu v 44. min, Hain si nakorčuľoval od modrej čiary k bránke, využil prihrávku Västilu a po druhý raz poslal domácich do vedenia. O osem minút neskôr sa dostal do úniku Jenyš, ale zoči-voči Kiviahovi neuspel. V 53. min inkasoval Jacobs trest na 5 min + DKZ za napadnutie a domáci mali výhodu päťminútovej presilovky.

Zabudli však na Poiriera, ktorý sa dostal do brejku a poslal puk pomedzi Kiviahove betóny – 3:3. V závere riadneho hracieho času mali oba tímy možnosť rozhodnúť, ale v koncovke neuspeli a tak duel dospel do predĺženia. V jeho druhej minúte rozhodol o triumfe N. Zámkov z dorážky Doggett.

Zvolen v prestrelke zdolal Detvu

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v nedeľnom stretnutí záverečného 50. kola základnej časti Tipos extraligy na ľade HC 07 Detva 4:3.

Už pred krajským derby boli pre oba tímy rozdané karty pre play off, do ktorého pôjdu Zvolenčania ako víťazi dlhodobej časti súťaže. Na meno súpera z predkola si musia počkať, šiestu Detvu čaká vo štvrťfinále Poprad.

HC 07 Detva – HKM Zvolen 3:4 (0:4, 2:0, 1:0)
Góly: 22. Klíma (Lalík, Askarov), 40. Askarov (Lalík), 48. Lalík (Askarov, Čacho) – 4. Marcinek (Kolenič), 6. Kolenič (Marcinek, Kotvan), 18. Chlepčok (Hraško, Kubka), 19. Tibenský (Marcinek). Rozhodovali: Novák, Tvrdoň – Gegáň, Stanzel, vylúčení: 8:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Detva: Lietava (21. Lazušin) – Jendroľ, Turan, Rais, King, Bakala, Bača, Masarik – Magdolen, Halama, Ľupták – Ščurko, V. Fekiač, Žilka – Lalík, Klíma, Askarov – Čacho
Zvolen: Trenčan – Debnár, Kotvan, Meliško, Hatala, Hraško, Kubka – Marcinek, Tibenský, Kolenič – Ďuriš, Gubančok, Daniš – Brumerčík, Jedlička, Chlepčok – Čunderlík

Istý víťaz základnej časti Zvolen vstúpil do zápasu aktívne a už v 6. minúte viedol dvojgólovým rozdielom po presných zásahoch Marcineka a Koleniča. V 18. minúte potrestal nedisciplinovanosť domácich v presilovej hre o dvoch hráčov Chlepčok a jasnú prevahu v úvodnej časti potvrdili hostia štvrtým gólom Tibenského, ktorý po chybe v rozohrávke strelou z prvej prekonal Lietavu.

☝️ "A v žilách červeno-modrú krv..." ❤️

Uverejnil používateľ HKM ZVOLEN Nedeľa 21. marca 2021

Do druhej tretiny už domáci vstúpili v bránke s Lazušinom a najmä s väčšou aktivitou i dôrazom. V 22. minúte sa dočkali gólovej odmeny, keď sa zoči-voči Trenčanovi presadil Klíma. Hostia mohli odpovedať, Kolenič však namieril len do žŕdky a pri vylúčení Kinga podržal svoj tím Lazušin. V záverečných sekundách druhej časti vybojoval puk v strednom pásme Lalík, prihral ho Askarovovi a ten prepálil Trenčana – 2:4.

Detve sa napokon podarilo zdramatizovať „stratený“ zápas. V 48. minúte sa pri signalizovanom vylúčení dostal pred Trenčana najlepší hráč domácich Lalík a blafákom znížil na 3:4. V 52. minúte podporil ofenzívu Rais a takmer bolo vyrovnané. Hostia tesné víťazstvo ubránili, Detvania sa v závere dostali iba ku krátkej power play bez brankára.

Po záverečnom kole extraligy je známa aj ďalšia štvrťfinálová dvojica.

Poprad na záver podľahol Trenčanom

Hokejisti HK Dukla Trenčín zvíťazili na ľade Popradu 5:3. Obsadili siedme miesto a v predkole play off sa stretnú s Banskou Bystricou. Poprad obsadil tretie miesto a vo štvrťfinále nastúpi proti šiestej Detve.

HK Poprad – HK Dukla Trenčín 3:5 (2:1, 1:2, 0:2)
Góly: 7. Skokan (Seigo), 20. Livinston (Skokan, Svitana), 34. Višnevskij (Svitana, Skokan) – 10. Berisha (Bokroš, Reddick), 23. Hecl (Ackered, Rajnoha), 38. Hecl (Paukovček, Ackered), 49. Berisha (Starosta, Ackered), 60. Hecl. Rozhodovali: Baluška, Stano – Durmis, Kacej, vylúčení: 6:4, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Poprad: Hamerlík – Drgoň, Brejčák, Seigo, Višnevskij, Ulrych, Kramár, Hodorovič – Svitana, Skokan, Haščák – Tavi, Preisinger, Handlovský – Mashinter, Zagrapan, Livingston – Matúš Paločko, Bjalončík, Matej Paločko – Mešár
Trenčín: Valent – Ackered, Lemcke, Starosta, Bokroš, Jalasvaara, Ilenčík, Honzek, Rajnoha – Hecl, Paukovček, Sádecký – Okuliar, Rehuš, Kukuča – Kettunen, Reddick, Berisha – Krajč, Ferenyi, Devine

Posledné kolo základnej časti rozohrali Popradčania na svojom ľade s Duklou Trenčín rýchlym gólom. Už v 7. minúte poslal domácich do vedenia po pohotovej otočke pred Valentovou bránkou Skokan.

„Vojaci“ z Trenčína odpovedali o tri minúty neskôr. Vylúčenie Haščáka potrestal gólom Berisha, ktorý tečoval Bokrošovu strelu od modrej čiary. Aj druhá presilovka Trenčína bola mimoriadne nebezpečná. Pred Hamerlíkom to viackrát horelo. Lepšie naladení napokon odchádzali na prvú prestávku Popradčania. Tesne po návrate Devineho na ľad sa po peknej kombinácii presadil zblízka Livingston – 2:1.

Zápas ako na hojdačke pokračoval aj v druhej tretine. Vyrovnanie zariadil v 23. minúte Hecl, ktorý poslal do siete puk dorážkou Ackeredeovej strely. Vzápätí sa na opačnej strane ocitol v ideálnej streleckej pozícii Seigo, ale opečiatkoval iba konštrukciu Valentovej bránky. Poprad šiel predsa len do vedenia v 34. minúte.

V poslednom zápase základnej časti sme zdolali Poprad 5:3.

Uverejnil používateľ HK Dukla Trenčín Nedeľa 21. marca 2021

Obranca „kamzíkov“ Višnevskij so šťastím prekonal bekendovou strelou pomedzi betóny brankára Trenčína. Hostia sa nevzdávali. Tri minúty pred druhou prestávkou poslal puk na tribúnu popradský brankár Hamerlík, za čo dostal od rozhodcov dvojminútový trest. Ten domácim po peknej kombinácii skrátil gólom do odkrytej časti bránky Hecl – 3:3.

Na začiatku tretej tretiny mal Poprad k dispozícii presilovku, ale jeho hráči ju zahrali veľmi zle – ani raz nevystrelili na bránku Trenčína. V 45. minúte mohol misky váh prikloniť na stranu domácich najlepší kanonier súťaže Haščák. Jeho strelu zastavila horná žrď. Na ľade sa množili šarvátky. Po jednej z nich v 49. minúte putovali na trestnú lavicu Seigo a Okuliar. Hra 4 na 4 viac vyhovovalo „vojakom“.

Krátko po buly vystrelil Starosta a puk tesne pred Hamerlíkom, ktorý nič nevidel, tečoval Berisha – 3:4. Domáci už do konca stretnutia napriek snahe nič nevymysleli. Naopak pri hre bez brankára inkasovali ďalší gól, ktorý pre hosťujúceho Mareka Hecla znamenal hetrik.

Ján Šimko, asistent trénera Popradu: „Zápas nedopadol podľa našich predstáv. Chceli sme ho vyhrať. Súper bol agresívnejší v určitých úsekoch hry. Naše myšlienky sa už momentálne upierajú na najdôležitejšiu časť sezóny, takže ideme do play off z tretieho miesta.“

Ján Pardavý, tréner Trenčína: "Z našej strany dobrý zápas. V prvej tretine nás trochu Poprad prestrieľal, ale chytili sme sa v našej presilovej hre. Druhú tretinu sme zahrali lepšie, ako zvykneme hrávať. Dostali sme Poprad pod tlak.

Zápas bol otvorený až do konca. My sme na tretiu tretinu nastupovali s tým, že si skúsime play off hokej a byť defenzívnejší, počkať si na chybu súpera. Tá prišla a dali sme gól na 4:3. Výhra nám môže vliať sebavedomie do bojov v predkole."

Slovan uspel v Bystrici

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili nad HC'05 Banská Bystrica 2:0 a obsadili štvrté miesto v tabuľke. Vo štvrťfinále play off tak nastúpia proti piatej Nitre.

HC'05 Banská Bystrica – HC Slovan Bratislava 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Góly: 20. Gašpar (Zigo, Rapáč), 27. O'Donnel (Brodzinski, R. Gašpar). Rozhodovali: Lokšík, Hronský – D. Konc ml., Jurčiak, vylúčení na 2 min: 4:3, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Banská Bystrica: Belányi – Crevier-Morin, Jago, Žiak, Ďatelinka, Bdžoch, Petrinec, S. Hudec – Faško-Rudáš, Mlynarovič, Lamper – Vašaš, Kriška, Melcher – D'aoust, Marek Sloboda, Kabáč – Rákoš, Gabor
Slovan: Parks – Sersen, Ališauskas, Štajnoch, Meszároš, Brodzinski, Maier, Valach, Beňo – Rapáč, Bortňák, Matoušek – Gašpar, Harris, Urbánek – Zigo, Kytnár, O'Donnell – Lukošík, Jendek, Kundrík

Banskobystričania nastúpili v dočasnom domovskom stánku vo Zvolene na posledné kolo základnej časti v oklieštenej zostave bez viacerých kľúčových hokejistov. Tých pred predkolom play off tréner Poikonen šetril.

Napriek tomu mali jeho zverenci v úvode prevahu i šance, neuspeli voľný Lamper pred bránkou a ani skúsený Kriška z kruhu. Slovan sa o slovo prihlásil až vo ôsmej minúte. Belánnyi najprv vychytal Urbánka a potom aj Harrisa. Odpovedať mohol na druhej strane Mlynarovič, proti bol Parks. V jedenástej minúte sa pokúšal vo svojej premiére o prvý zásah 18-ročný Rákoš, zakončil z pravej strany, no gólmana „belasých“ nepokoril.

Následne sa ocitol vo veľkej príležitosti znovu Harris, z metra nedokázal prekonať brankára HC '05. Bratislavčania potom nevyužili prvú presilovku, hoci v nej často strieľali, no podarilo sa im dať vedúci gól v tej druhej tesne pred prestávkou, konkrétne tri sekundy. Zigo z pravej strany poslal puk cez dvoch protihráčov na zadnú žŕdku Gašparovi a bolo 0:1.

Druhá tretina sa začala tlakom Slovanistov. Dobré možnosti nevyužili Brodzinski a Maier. Bystričania mohli vyrovnať po úniku Gabora, vychytal ho Parks a úspešný nebol neskôr ani šikovný prienik Lampera. Hostia teda udreli v tretej presilovke, keď O'Donnel tvrdo bez prípravy prepálil spoza kruhu Belányiho – 0:2.

Štvrtá presilovka v rade zo strany „belasých“ sa už gólom neskončila. Po nej sa dostal do úniku Bortňák, ale dvaja bystrickí hokejisti ho stihli dokorčuľovať a odstaviť v momente, keď už chcel zakončovať. Spoza kruhov poriadne preverili Belányiho Maier s Brodzinskim. V 38. predviedol minúte Lamper svoj druhý prienik v zápase, no s rovnakým výsledkom ako v tom prvom. Skóre potom nezmenili ani bratislavskí útočníci O'Donnel z ľavej strany a Gašpar zblízka.

V tretej tretine sa sprvu nič závažné nedialo, menšie problémy mal Parks po strele Petrinca z kruhu. V 46. minúte sa už viac zapotil, pretože do dvoch koncoviek sa dostal Melcher. O pár sekúnd na opačnej strane Meszároš trestuhodne nezakončil z prvej úplne voľný pred bránkou a stav nezmenil ani Urbánek dvoma dobrými strelami.

Vizualizácia zimného štadióna v Banskej Bystrici Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Vizualizácia banskobystrického zimného štadióna...

Belányi sa musel maž na pozore aj po tom, čo ho preveril Lukošík z medzikružia. Barani nevyužili v 53. minúte prečíslenie, Melcher nedokázal zdramatizovať duel a gólom sa neskončila ani prvá presilovka Banskobystričanov. Vzápätí hrali však druhú v piatich proti trom dlhú 101 sekúnd, odvolali aj brankára, ale Parksa nedokázali pokoriť. V závere trafil žŕdku prázdnej svätyne tímu spod Urpína Rapáč, takže v platnosti zostal výsledok 0:2.

Tuukka Poikonen, tréner Banskej Bystrice: „Je ťažké vyhrať zápas, keď nestrelíte gól. Napriek tomu, že sme museli mať niektorých hráčov mimo zostavy, tak náhradníci sa snažili, dali do toho všetko a bojovali. Z tohto pohľadu môžeme byť spokojní, hoci prehrať zápas nie je dobré. Chýbali nám niektorí kľúčoví hokejisti pre to, že zjedli niečo zlé, to bol tiež dôvod, prečo sme nastúpili v oklieštenej zostave. Musíme sa už pripraviť na Trenčín na predkolo play off, v ktorom máme šancu uspieť.“

Robert Döme, tréner Slovana Bratislava: „Moje mužstvo ukázalo veľa dobrých vecí, rovnako i charakter, bojovnosť. Môžem byť spokojný. Každá výhra nás poteší, zvlášť posledná v dlhodobej časti súťaže. Myslím si, že aj výkon bol celkom fajn. Hrali sme naplno, nešetrili sme hráčov, keďže veľa z nich sa vrátilo do zostavy po zraneniach, takže potrebujú hrať. Išli sme s cieľom vyhrať a predviesť čo najlepší výkon. Nepodcenili sme súpera.“

Rastislav Gašpar, strelec víťazného gólu Slovana: „Sme spokojní, že sme vyhrali nad Banskou Bystricou. Naladili sme sa dobre na play off. Hrali sme oveľa lepšie ako v poslednom zápase. Nedali sme síce góly v hre piatich proti piatim, no verím, že v ďalších zápasoch ich dáme a budeme vyhrávať. Som rád, že som dnes pomohol gólom i asistenciou. Tešíme sa na Nitru, myslím si, že je to najschodnejší súper pre nás spomedzi tých, čo boli k dispozícii. Liga je totiž v tejto sezóne veľmi vyrovnaná.“

Michalovce otočili zápas s Nitrou

Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili nad HK Nitra 4:1. V dlhodobej časti sa umiestnili na 2. mieste a v play off sa stretnú s horšie postaveným tímom z dvojice, ktorá zvíťazí v predkole vyraďovacej časti.

Hráči Nitry skončili na 5. mieste a v 1. kole play off sa stretnú so Slovanom Bratislava, pričom séria sa začne v Bratislave.

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Nitra 4:1 (2:1, 2:0, 0:0)
Góly: 18. Korhonen (Regenda, McCormack), 19. Suja (Lehtonen, Mašlonka), 22. Takáč (McCormack), 29. Galamboš (Mašlonka, Ťavoda) – 4. Šiška (Fominych, Pupák). Rozhodovali: Štefik, Snášel – Crman, Bogdaň, vylúčení: 6:6 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.
HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek – Mudrák, Mihálik, McCormack, Šedivý, Louis, Ťavoda, Zekucia – Korhonen, Lalancette, Hickmott – Takáč, Suja, Šoltés – Regenda, Galamboš, Bartánus – Török, Lehtonen, Mašlonka – Lačný
HK Nitra: Cowley – Bodák, Mezei, Nemec, Švarný, Vitaloš, Ege, Hřebíček, Pupák – Holešinský, Slovák, Tvrdoň – Žitný, Hrnka, Finlay – Drábek, Kollár, Bajtek – Fominych, Šiška, Múčka

Michalovčania už v 2. minúte úspešne čelili sľubnej šanci Slováka a následne sa nielenže bez väčších problémov ubránili oslabeniu, ale pri Takáčovej šanci neboli ďaleko od úvodného gólu. Záver presilovky však vyšiel Nitre, keď Šiška zblízka prekonal Tomeka – 0:1.

Nitra mohla ísť do vedenia, ale Nemec v 13. minúte a onedlho aj Finlay trafili len konštrukciu bránky domácich. Dukle vyšiel ideálne záver prvej časti, keď v 18. minúte Korhonen tečoval puk za brankára Cowleyho a o 59 sekúnd Suja ideálne zúročil prihrávku Lehtonena v prečíslení.

Dve minúty po prvej prestávke bolo už 3:1, keď Cowleyho prekonal aj Takáč. Druhá tretina síce priniesla vyrovnaný hokej, ale gólová prevaha bola na strane domácich. Tí ju potvrdili aj v 29. minúte, keď Galamboš potrestal nedôraznú nitriansku obranu. Stav 4:1 sa do konca druhej tretiny nezmenil ani počas viacerých presiloviek.

Tempo hry v tretej tretine mierne upadlo a ubudlo zaujímavých gólových príležitostí. Neprinieslo ich ani niekoľko vylúčení a manko hostí neznížil v 53. minúte Fominych, ktorý namieril iba do žŕdky Tomekovej bránky.

Juraj Faith, tréner HK Dukla Ingema Michalovce: "Nitra vstúpila dobre do zápasu, my sme v úvode neboli aktívni. Vtedy nás podržal brankár Tomek, ale Nitra pokojne mohla ísť do vedenia.

V druhej tretine sme dominovali, hrali sme naozaj dobrý hokej. Podarilo sa nám odskočiť súperovi a v tretej sme to kontrolovali. Umiestnili sme sa na 2. mieste, ale najdôležitejšia časť sezóny nás čaká."

Antonín Stavjaňa, tréner HK Nitra: „Sme radi, že máme za sebou 50 kôl a už sa tešíme na play off.“

Liptáci sa rozlúčili so sezónu prehrou

Hokejisti DVTK Jegesmedvék Miškovec zvíťazili na ľade Liptovského Mikuláša 5:3. Oba tímy sa vzájomným duelom rozlúčili so sezónou, maďarský klub obsadil jedenáste miesto, Liptáci skončili na poslednej 12. priečke.

MHk 32 Liptovský Mikuláš – DVTK Jegesmedvék Miškovec 3:5 (1:3, 1:1, 1:1)
Góly: 17. Uhrík (Nemec, Štrauch), 35. Droppa (Rud. Huna, Štrauch), 58. Rud. Huna (Nemec, Štrauch) – 4. Osterberg (Walker, Rokaly), 7. Magosi (D. Kiss, Galanisz), 8. Csányi (Vas), 30. Osterberg (Láda, Ritó), 53. Walker. Rozhodovali: Orolin, Goga – Jedlička, Janiga, vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše Nemec – Ritó obaja 10 min za bitku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.
MHk 32 Liptovský Mikuláš: Kozel (7. Bátory) – Nemec, Kurali, Droppa, Mezovský, Valtola, Rusina, Židek, Duran – Rudolf Huna, Uhrík, Štrauch – Michalík, Oško, A. Kiss – Vybiral, Surový, Dunčko – Haluška, Parobek, Kalousek
DVTK Miškovec: Adorján – D. Kiss, Wehrs, Fredriksson, Szirányi, Láda, Göz, Vojtkó – Miskolczi, Vas, Csányi – Rokaly, Osterberg, Walker – Ritó, Galanisz, Magosi – Révész

Miškovec mal expresný vstup do stretnutia. Už v 4. minúte našiel Rokaly v predbránkovom priestore Osterberga, ktorý namieril medzi betóny brankára Kozla a poslal hostí do vedenia.

O tri minúty zvýšil na 2:0 pre DTVK Magosi a vyhnal Kozla z domácej bránky, nahradil ho Bátory. Ani on však nedokázal zastaviť gólostroj Miškovca. Už o necelú minútu neskôr dal tretí gól Csányi, ktorý presne zakončil ponad rameno Bátoryho. Liptákom dlhšie trvalo, kým sa otriasli, v 17. minúte dokázal znížiť z dorážky Uhrík.

V druhej časti mal opäť návrh DVTK. V 24. minúte sa do dobrej streleckej príležitosti dostal Ritó, netrafil však odkrytú bránu, keď jeho pokus v poslednej chvíli zblokoval jeden z protihráčov. V polovici stretnutia však už namieril presne Osterberg, ktorý po prihrávke Ládu svojím druhým gólom v zápase zvýšil na 4:1 pre maďarský tím. Domáci kontrovali šancou Surového, znížiť sa však podarilo až Droppovi v 35. minúte.

Liptáci skúšali v tretej tretine ešte zdramatizovať zápas. V 49. minúte sa po vydarenej kombinácií dostal do zakončenia Štrauch, jeho pokus však obrana súpera zblokovala. Nádeje domácich definitívne schladil Walker, ktorý v 53. minúte strelil piaty gól hostí. Mikuláš sa v závere ešte snažil zmierniť výsledok, jedinou korektúrou stavu bol zásah Rudolfa Hunu na konečných 3:5.


Play off hokejovej extraligy 2020/2021

FINÁLE

Zvolen – Poprad 4:1 na zápasy

29. apríla Zvolen – Poprad 5:3 (1:2, 2:1, 2:0)

30. apríla Zvolen – Poprad 4:3 pp (1:2, 1:1, 1:0 – 1:0)

3. mája Poprad – Zvolen 1:2 po predĺžení (0:0, 1:1, 0:0 – 0:1)

4. mája Poprad – Zvolen 7:4 (0:1, 4:1, 3:2)

6. mája Zvolen – Poprad 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)

SEMIFINÁLE

Zvolen – Slovan 4:1 na zápasy

Zvolen – Slovan 3:2 pp a sn (1:0, 0:1, 1:1 – 0:0, 1:0)

Zvolen – Slovan 2:3 pp (0:0, 2:0, 0:2 – 0:1)

Slovan – Zvolen 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Slovan – Zvolen 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)

Zvolen – Slovan 2:1 pp (0:0, 1:1, 0:0 – 1:0)

Poprad – Michalovce 4:2 na zápasy

Michalovce – Poprad 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)

Michalovce – Poprad 3:2 sn (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0, 1:0)

Poprad – Michalovce 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)

Poprad – Michalovce 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)

Michalovce – Poprad 2:3 pp (1:0, 0:2, 1:0 – 0:1)

Poprad – Michalovce 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

ŠTVRŤFINÁLE

Slovan – Nitra 4:1 na zápasy

HC Slovan Bratislava – HK Nitra 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

HC Slovan Bratislava – HK Nitra 4:1 (0:1, 2:0, 2:0)

HK Nitra – HC Slovan Bratislava 2:3 (0:0, 1:2, 1:1)

HK Nitra – HC Slovan Bratislava 8:2 (2:2, 0:0, 6:0)

HC Slovan Bratislava – HK Nitra 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Poprad – Detva 4:0 na zápasy

HK Poprad – HC 07 Detva 6:3 (2:0, 2:3, 2:0)

HK Poprad – HC 07 Detva 4:3 (1:1, 3:2, 0:0)

HC 07 Detva – HK Poprad 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

HC 07 Detva – HK Poprad 1:3 (1:3, 0:0, 0:0)

Zvolen – Nové Zámky 4:0 na zápasy

HKM Zvolen – HC Nové Zámky 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

HKM Zvolen – HC Mikron Nové Zámky 4:1 (1:0, 0:1, 3:0)

HC Mikron Nové Zámky – HKM Zvolen 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)

HC Mikron Nové Zámky – HKM Zvolen 3:6 (0:1, 3:4, 0:1)

Michalovce – Trenčín 4:2 na zápasy

HK Dukla Trenčín – HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 pp (0:0, 1:0, 0:1 – 0:1)

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Dukla Trenčín 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Dukla Trenčín 5:4 (0:4, 4:0, 1:0)

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Dukla Trenčín 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

HK Dukla Trenčín – HK Dukla Ingema Michalovce 1:2 (0:1, 1:0, 0:1)

HK Dukla Trenčín – HK Dukla Ingema Michalovce 4:5 (1:2, 2:1, 1:2)

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #HC Košice #HC 05 Banská Bystrica #HC Mikron Nové Zámky