Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Historický moment! Prvý slovenský klub siahol po maďarskom trénerovi

Hokejový tím HC Mikron Nové Zámky už má náhradu za odvolaného trénera Martina Hrnčára.

14.01.2021 19:50
Gergely Majoross Foto: ,
Gergely Majoross.
debata (1)

Vedenie aktuálne deviateho tímu tabuľky najvyššej slovenskej súťaže vstúpilo do dosiaľ neprebádaného terénu, keď ako prví na Slovensku angažovali maďarského trénera. Nové Zámky vo zvyšku sezóny 2020/2021 povedie Gergely Majoross. Jeho hlavnou úlohou bude dostať mužstvo do vyšších poschodí tabuľky.

„Nové Zámky sú tím s obrovskou energiou. Síce sa aktuálne nachádzajú v kríze, ale cítim tu veľký talent a túžbu hráčov dostať sa z toho. Defenzíva je solídna, musíme však zlepšiť efektivitu v zakončení,“ skonštatoval Majoross pre RTVS.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

Štyridsaťjedenročný Majoross už má skúsenosť z najvyššej slovenskej súťaže. V predchádzajúcich dvoch ročníkoch viedol maďarský tím MAC Budapešť a raz s ním dokonca postúpil do play-off. „Som prvý maďarský tréner, o ktorého bol záujem v hokejovo silnejšej krajine. Som vďačný za príležitosť, ktorú som dostal,“ doplnil Majoross na facebookovom profile Šport v RTVS.

Nové Zámky v doterajšom priebehu Tipos extraligy 2020/2021 odohrali 29 duelov a získali v nich 36 bodov. V tabuľke im patrí 9. priečka so 6-bodovým odstupom na ôsmy Trenčín a náskokom 10 bodov na Miškovec. Novozámčania z ostatných 15 zápasov vyhrali iba tri.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Mikron Nové Zámky #Gergely Majoross