Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zostava Capitals? Zavolám synovi, usmieva sa Draisaitl

S jedným skúseným trénerom to nevyšlo, preto prichádza druhý. Bratislavskí Capitals po ukončení spolupráce s Rostislavom Čadom stavili na Petra Draisaitla.

07.12.2020 16:39
Peter Draisaitl, Dušan Pašek Foto: ,
Nový tréner Bratislava Capitals Peter Draisaitl (vľavo) a prezident Bratislava Capitals Dušan Pašek mladší.
debata

Účastník nadnárodnej ICE Hockey League predstavil nového kouča symbolicky – v deň jeho 55. narodenín.

„Žiadne veľké gratulácie neočakávam, osobné veci idú stranou. Verím, že čas na oslavu sa nájde po úspešnej sezóne,“ vraví rodák z Karvinej.

Chýbal vám hokej?

Áno. Stojí pred vami veľmi spokojný človek, pretože to bola dlhá doba bez milovaného športu. Chýbali mi trénovanie, kabína i zimák. Som rád, že sme sa s Capitals dohodli. Majú interesantný projekt, zaujíma ma aj s výhľadom do budúcnosti. Vieme, čo chceme a ako to dosiahnuť.

S akou víziou prichádzate do klubu?

Zlepšovať sa každým zápasom, ročník po ročníku. Capitals hrajú v IHL prvú sezónu, začiatky nikdy nie sú jednoduché. Mužstvo má kvalitu, ale musí sa poriadne rozpozerať v novej súťaži. Cieľ je jasný – získať čo najviac bodov a vystúpať v tabuľke čo najvyššie. Do play off sa môžeme dostať aj z nadstavby a práve táto časť sezóny bude pre nás najdôležitejšia. Ambícia prebojovať sa medzi osem najlepších zostáva v platnosti.

Vstupujete do súťaže, kde je obmedzený počet transferov. Komplikuje to vašu trénerskú prácu?

Sme si vedomí, že mužstvo môže posilniť už len limitovaný počet hráčov. Pravidelne na túto tému debatujeme a snažíme sa nájsť správny spôsob príchodu akvizícií. Nemáme nekonečný počet licencií, situáciu musíme správne zmanažovať. Môžem potvrdiť, že určité zmeny v hráčskom kádri sa udejú.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

Čo zmeníte na hre mužstva ako prvé?

Nerád by som išiel do detailov. Videl som niekoľko zápasov, samozrejme, ale všetky zo záznamu cez monitor. Hráčov ešte nepoznám – ľudsky, ani hokejovo. Ukazovať prstom na chyby by bolo predčasné a neférové. Je jasné, že nás čaká veľa práce.

Mužstvo čaká nabitý december plný dohrávok. Uprednostňujete rýchly sled zápasov?

Najradšej by som mal teraz tri týždne bez jediného duelu… To však nie je možné. Viem, do akej situácie som prišiel. Vlak je rozbehnutý, treba rýchlo naskočiť a pustiť sa do roboty. Náročný bude nielen december, nezastavíme sa až do konca základnej časti. Všetko musíme zvládnuť za pochodu.

Fanúšikovia na webe si želajú hosťovanie vášho syna Leona v Capitals. Aká je šanca, že do Bratislavy príde superhviezda NHL?

Žiadna, nemôže ísť nikam. Chcel sa rozohrať pred sezónou v Kolíne, ktorý je takmer jeho materským klubom. Edmonton mu to nedovolil, Oilers sú v týchto veciach veľmi prísni. Sám som zvedavý, či sa NHL začne podľa plánu.

S hrdosťou tvrdíte, že pozná hráčov klubov, v ktorých trénujete. Naučí sa aj súpisku Capitals?

Tú ešte nepoznám, zavolám mu, určite ju už bude vedieť (úsmev)… Je pravda, že sa zaujíma o každé pôsobisko, v ktorom trénujem. Zisťuje si mená hráčov, pozerá štatistiky, potom mi píše postrehy. Je skvelé mať spätnú väzbu.

Čajkovič je vítaný

Minulý týždeň vzbudil veľkú pozornosť Maxim Čajkovič. Mladého krídelníka, ktorý v Capitals hosťuje ako kmeňový hráč Val-d'Or Foreurs (QMJHL), vyradili z prípravy na juniorské MS v Kanade. Vedenie slovenskej reprezentácie do 20 rokov v stanovisku napísalo, že dôvodom bolo hrubé porušenie športových a ľudských hodnôt. Capitals tvrdia, že s talentovaným útočníkom problémy nemajú. „Sme s ním absolútne spokojní. Na začiatku sezóny sme mali pohovor, kde sme sa dohodli na určitých pravidlách. Maxim ich dodržiava, pracuje snaživo a pokorne. Nemali sme s ním jediný problém. Veľmi radi ho privítame naspäť. Sme v kontakte s jeho zámorským klubom, verím, že dohoda sa podarí,“ povedal včera viceprezident Capitals Dušan Pašek ml.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Pašek ml. #Peter Draisaitl #Bratislava Capitals