Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sýkorove perly po Slovane. Pri žŕdke sa skoro posr.l, brankár chytal ako v Nagane

Hokejisti HC Slovan Bratislava sa ani vo štvrtom zápase novej extraligovej sezóny nedočkali víťazstva v riadnom hracom čase.

12.10.2020 13:24
Ján Sýkora Foto: ,
Útočník Detvy Ján Sýkora sa teší z gólu v zápase proti Slovanu.
debata

Naopak, pridali tretiu prehru a v tabuľke im s dvoma bodmi patrí ôsma priečka.

To všetko by sa dalo pripísať úvodu sezónu, ak by slovanisti už po druhý raz nezakopli na domácom ľade a ak by nebola ich najnovším premožiteľom skôr podceňovaná Detva. Zverenci Ernesta Bokroša vyhrali v gólovej prestrelke na ZŠ Ondreja Nepelu 7:6.

„Zhrniem to asi jednou vetou. Súper z minima vyťažil maximum, my sme dali zo 60 striel šesť gólov, čo je slušné, ale paradoxne to nestačilo,“ zhodnotil tréner Slovana Bratislava Roman Stantien na klubovom webe.

„O našom triumfe rozhodli presilové hry, využili sme štyri. Ďalej brankár Sholl, ktorý nás podržal. Bol to bojovný výkon, hráči si zaslúžia pochvalu,“ kontroval spokojnejší tréner hostí Bokroš.

Ak by Detva nevyhrala dobre rozbehnutý zápas na ľade Slovana Bratislava, útočník Ján Sýkora by sa podľa vlastných slov asi zabil.

Po stretnutí sa však spokojne usmieval, na výhre 7:6 u favorita sa podieľal hetrikom Gordieho Howea – jedným gólom, troma asistenciami i bitkou s Branislavom Rapáčom.

Hráčov Detvy nezlomil gól Milana Kytnára už v 42. sekunde hry, ani presný zásah Mariána Studeniča v 8. min. Slovan viedol 2:0, ale v 19. min to už bolo 2:4.

Hostia poľahky strelili dokonca šesť gólov za sebou, štyri presilovkové. Neskôr viedli aj 7:3 a druhú polovicu stretnutia sa prakticky už len bránili.

„Začali sme úplne zle, ale vzchopili sme sa po presilovkách a rýchlo sme otočili skóre. Našimi chybami a hlúposťami, veď aj ja som sa nechal vylúčiť, sme inkasovali a dostali domácich na koňa. Posledná tretina bola pre nás ťažká, doslova nekonečná. Slovan pálil na našu bránku jednu strelu za druhou,“ zhodnotil Ján Sýkora na webe hockeyslovaki­a.sk.

Hviezdou zápasu sa stal americký brankár hostí Tomas Sholl, ktorý mal síce 88,68 % úspešnosť zákrokov, ale chytil až 47 pukov.

"Chytal ako v Nagane. Klobúk dolu pred ním, bol neskutočný. Predviedol veľa skvelých zákrokov, ani by sme ich počet nespočítali na kalkulačke.

Odchytal zápas sezóny. Ak by takto chytal až do jej konca, môže ísť rovno do NHL a týmito výkonmi by možno dosiahol aj na Stanleyho pohár. Videli sme, ako si na ňom slovanisti lámali zuby,“ chválil Sýkora spoluhráča s maskou.

Slovan pred takmer trinástimi mesiacmi prehral doma s Novými Zámkami 6:7 a rovnakým pomerom podľahol aj teraz Detve. V závere to bola poriadna dráma, belasí sa tlačili pred bránku, vyrovnať už nedokázali. Sholl bol pre nich veľká prekážka.

Reakcia trénera Slovana Romana Stantiena počas... Foto: TASR, Martin Baumann
Roman Stantien Reakcia trénera Slovana Romana Stantiena počas zápasu s Detvou.

"By som sa zabil, ak by sme po tomto priebehu nevyhrali na Slovane. Prisahám… Viem, že je možné stratiť aj štvorgólové vedenie. V Detve sa nám v minulosti stalo, že sme v jednom stretnutí viedli minútu pred koncom o dva góly a súper vyrovnal v posledných 40 sekundách,“ radoval sa Sýkora.

V 57. min sa mohol udiať jeden z kľúčových momentov, Fekiačov vyhodený puk cez všetky strany zastavila len žŕdka opustenej bratislavskej bránky. Na opačnej strane sa o necelú minútu presadil Marián Studenič a namiesto 5:8 bolo 6:7.

"Skoro som sa pri tej žŕdke posr*l. Srdce som takmer vypľul,“ povedal o veľkej šanci na rozhodnutie Sýkora dodal: "Na Slovane sa každý deň nevyhráva, o Detve to platí dvojnásobne.“

Top 10 najproduktívnejších hráčov extraligy Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Allan McPherson (Zvolen), 51 zápasov, 59...

Útočník s reprezentačnými skúsenosťami ukázal, že sa vie aj pobiť. V polovici stretnutia zhodil rukavice a pobil sa s Branislavom Rapáčom. Po pästnej výmene dostal o dve minúty viac ako domáci útočník, Slovan v presilovke znížil na 4:7 a začal svoju stíhaciu jazdu.

"Nie som hráč, ktorý by vyhľadával bitky, ale ani o mňa sa nebude nikto obtierať či ma sekať. Nevravím, že ma Rapi sekol. Jednoducho rozhodca odpískal ofsajd a ja som už bol v náprahu a vystrelil som. Keď som v náprahu, už nemám šancu ho v tej rýchlosti zastaviť. To by som si odpílil rebro. Šťuchol do mňa a už sme išli do seba,“ popísal rodák z Detvy.

Detvania majú v nekompletnej tabuľke Tipos extraligy na konte 6 bodov zo štyroch zápasov a patrí im 5. priečka. Najbližšie sa predstavia na domácom ľade, v piatok 16. októbra privítajú Banskobystričanov.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #HC 07 Detva #Ján Sýkora