Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chlapci z Trenčína a okolia. Dukla bude slovenská, s trojicou výnimiek

Rozloženie síl v extralige bude odlišné v porovnaní s tým, na aké boli hokejoví fanúšikovia doteraz zvyknutí. Svedčí o tom najmä tempo skladania a kvalita tímov, ktoré predstavujú jednotliví účastníci.

15.07.2020 20:25
Trenčín, Dukla Foto: ,
Gólová radosť hokejistov Trenčína.
debata

Zatiaľ čo okolo tradičných favoritov na zisk titulu Slovana a Košíc je ticho, kluby ako Michalovce či Zvolen majú mužstvá takmer hotové.

Solídny progres ukazuje aj trenčianska Dukla. Včera skompletizovala dohodu o pokračovaní spolupráce s brankárom Valentom, ktorý bude tvoriť gólmanské duo s Kristínom. V klube pokračujú i obrancovia Sládok s Bokrošom, ako aj útočníci Bezúch, Hecl, Hlinka, Paukovček a Sojčík.

„Skladbu tímu tvoríme z hráčov, ktorí u nás pôsobili vlani alebo majú vzťah k Dukle. Naďalej hľadáme ďalšie vhodné typy najmä do obrany, kde zatiaľ máme najväčšie diery,“ vraví tréner Trenčanov Ján Pardavý.

Štadióny klubov Tipos extraligy Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Štadión Ondreja Nepelu.

Výkonný výbor SZĽH v utorok rozhodol, že v nasledujúcej sezóne extraligy sa nebude meniť počet legionárov. Zostáva na počte sedem. Trenčania povolenú kvótu nenaplnia.

„Vyzerá to tak, že budeme mať maximálne troch legionárov. Jedného fínskeho centra sme už podpísali. Máme obmedzený rozpočet a musíme sa do neho zmestiť,“ vysvetľuje Pardavý.

Dukla bola prvým tímom, ktorý v máji začal spoločnú prípravu. Zaberačku na suchu spestrila aj vysokohorská turistika.

„Tým, že kostru mužstva tvoria chalani z Trenčína a okolia, sme mohli byť častejšie spolu. Zlepšovala sa nielen kondícia, ale aj tímová chémia,“ teší sa Pardavý.

Predsezónne obdobie spestrí klubom novinka – pohárový turnaj SuperCup. Pôjde o premiérovú konfrontáciu klubov z dvoch najvyšších súťaží. Dukla dostala do skupiny Zvolen, Topoľčany a Dubnicu.

„Počítame s tým, že sa neudeje nič nečakané a postúpime do štvrťfinále pohára. Spolu by sme teda mali odohrať desať prípravných zápasov,“ dodáva trenčiansky kouč.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Tipsport Liga #Ján Pardavý