Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Z Košíc do druhej českej ligy. Košarišťana si stiahol Jágr

Slovenský hokejový brankár Andrej Košarišťan premiérovo v kariére mieri do zahraničia. Dvadsaťšesťročný gólman sa po sezóne vo farbách HC Košice vybral do Česka, na spolupráci sa dohodol s klubom Rytíři Kladno. Informuje o tom oficiálny web klubu, ktorého spoluvlastníkom je legendárny Jaromír Jágr.

26.06.2020 17:48
SR šport hokej TL 20. kolo Košice Nitra KEX Foto: ,
Teraz už bývalý košický brankár Andrej Košarišťan.
debata

V Kladne bude Košarišťan spolupracovať s mladíkom Adam Brízgalom, ktorý v ročníku 2019/2020 vytvoril dvojičku s Denisom Godlom.

„Na českom trhu neboli na poste brankára príliš zaujímavé možnosti. O Andreja sme mali záujem už skôr, ešte počas jeho pôsobenia v Nových Zámkoch,“ ozrejmil na klubovom webe športový manažér David Čermák.

Košarišťan bol v uplynulej sezóne predčasne ukončenej pandémiou koronavírusu hviezdou slovenskej Tipsport ligy s úspešnosťou zásahov 93,37 percenta, priemerom 1,81 inkasovaného gólu na jeden duel a piatimi čistými kontami zo 42 štartov.

„Beriem to ako novú výzvu. Som rád, že si vyskúšam hokej v inej krajine, teším sa na to. Verím, že sa nám podarí postúpiť,“ povedal slovenský brankár pre web rytirikladno.cz. Kladnu sa v ročníku 2019/2020 totiž nepodarilo udržať medzi domácou elitou.

Najlepší Európania v histórii NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Jevgenij Malkin

„Rokovania? Bol to rýchly proces. Navyše v týchto dňoch nemám veľa času, pretože predávam byt a s tým je spojených mnoho starostí. Aj preto som o Kladne zatiaľ nestačil hovoriť ani s Denisom Godlom, s ktorým sa poznám z reprezentácie. Určite sa s ním spojím,“ ozrejmil Košarišťan a na margo možnej spolupráce na ľade s Jaromírom Jágrom doplnil: „Kto by si s ním nechcel zahrať, že? To je iba bonus v novom pôsobisku. Páčilo sa mi rokovanie s klubom, ponuka bola veľmi seriózna.“

Len na doplnenie, Košarišťan okrem Košíc a Nových Zámkoch chytal v minulosti v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži aj za Liptovský Mikuláš, Banská Bystricu a Piešťany. Je tiež členom širšieho kádra slovenskej reprezentácie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Andrej Košarišťan #HC Rytíři Kladno