Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na pokraji zániku. Po Slovane a Skalici to má nahnuté ďalší klub

Pandémia koronavírusu priniesla viacerým hokejových značkám na Slovensku výrazné problémy. Niektoré bojujú o holú existenciu.

09.05.2020 20:40
HOKEJ-TL: Zvolen - Žilina Foto: ,
Momentka zo zápasu Zvolen - Žilina.
debata (9)

Výnimkou nie je ani tá najslávnejšia. Slovan zatiaľ márne hľadá investora, ktorý by vyplatil státisícové dlh za prenájom Zimného štadióna Ondreja Nepelu voči mestu a uhradil meškajúce výplaty hráčom.

V problémoch je aj Skalica. Tamojší mestský hokejový klub je závislý od finančnej dotácie mesta. Tá ju kvôli koronavírusu stopla. Je otázne, kedy klubu, ktorý si zakladá na výchove vlastnej talentovanej mládeže, finančný kohútik znovu pustí.

„Sme na hrane,“ neskrýva jej najslávnejší odchovanec Žigmund Pálffy.

V problémoch je naďalej aj Žilina. Pod Dubňom sa už dlhé mesiace rieši budúcnosť mestského klubu. Je veľmi pravdepodobné, že výsledok príde už na pondelňajšom mestskom zastupiteľstve.

Hráči MsHK Žilina. Foto: SITA, TomᚠSomr
MsHK Doxxbet Žilina Hráči MsHK Žilina.

„Mám informáciu, že niektorí poslanci by nemuseli hlasovať za odpredaj klubu. A to aj napriek tomu, že by to znamenalo likvidáciu k 30. júnu 2020,“ cituje predsedu predstavenstva MsHK Žilina Petra Durmisa Žilinský večerník.

Podľa Durmisa sú problémy dlhodobého charakteru. Kombinácia nekoncepčného riadenia klubu vytvárania dlžôb či uprednostňovania cudzích hráčov a trénerov dospel klub k nevyhnutnému.

"Sme na pokraji zániku. Klub bol zadlžený, odpredaj pánovi Černákovi neúspešný a 5 dní pred začiatkom sezóny 2019/2020 mestské zastupiteľstvo rozhodlo za prísnych podmienok o podmienečnom pokračovaní fungovania.

Bolo však garantované tým, že vedenie MsHK zoženie sponzorské plnenie v minimálnej výške 100-tisíc eur,“ doplnil.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #MsHK Žilina #Peter Durmis