Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanaďan Ceman zostáva na Slovensku: Koronu tu zvládate príkladne

Vyhral, čo sa dalo. V prvej sezóne na striedačke Banskej Bystrice doviedol "baranov" k zisku titulu, v aktuálnom ročníku pomohol tímu k víťazstvu v základnej časti. Misiu s názvom "obhajoba" nedotiahol do konca. Sezónu zastavila pandémia koronavírusu, kanadský tréner Dan Ceman (46) rozviazal zmluvu s Bystricou.

03.05.2020 19:11
Dan Ceman Foto: ,
Dan Ceman priviedol Banskú Bystricu v minulej sezóne k zisku titulu.
debata (5)

"Musíme sa na to pozerať komplexne. Nasledujúca sezóna bude veľmi zložitá pre každý hokejový tím. Bude to s financiami napäté. So šéfmi klubu, otcom a synom Kovalovcami, máme skvelý vzťah.

Spoločne a rovnako sme pochopili okolnosti v čase koronakrízy. Za daného stavu nám nedávalo zmysel predĺžiť spoluprácu," povedal Ceman pre Denník Šport.

Odborník prezradil, že koronavírus spomalil hokejový trh. Ponuky sa napriek úspechom nehrnú, každý vyčkáva, čo bude. Navyše, narástli aj nároky Cemana: "Po úspechoch na Slovensku by som sa rád posunul ešte ďalej. Povedzme do Nemecka, Švajčiarska, Česka, možno Rakúska.

Absolvoval som jednu konverzáciu s Českom. Po dvoch úspešných sezónach u slovenského majstra by som nerád klesol na nižšiu úroveň.”

Ceman s manželkou a dcérkou majú zaužívaný letný program. Po sezóne trávia mesiac vo Veľkej Británii (odkiaľ je manželka) a 6 týždňov v Kanade. Situácia s pandémiou však zmenila plány:

"Klub sa stará o mňa a moju rodinu aj teraz. Stále ešte môžeme, aj v čase koronakrízy, ostať v Banskej Bystrici. K dispozícii mám, napríklad, naďalej aj auto. Nechceli sme ísť do Veľkej Británie, je to tam naozaj bláznivé.

Naopak, na Slovensku skvele zvládate boj s koronavírusom. Vaše opatrenia sú príkladné. Predpokladám, že tu zostaneme do konca júna. Aj preto, že je to teraz veľmi bezpečná krajina."

Ceman prišiel na stredné Slovensko po šiestich rokoch strávených v Dánsku, kde získal dva tituly.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Tipsport Liga #Dan Ceman #koronavírus