Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Légia spod Tatier vo fínskom tíme. K trojici Slovákov sa pridal Tomek

Slovenský hokejový brankár Matej Tomek bude vo svojej kariére pokračovať vo fínskom tíme SaiPa Lappeenranta. S vedením klubu podpísal kontakt na jeden rok s možnou opciou.

17.04.2020 07:17
Matej Tomek Foto: ,
Matej Tomek.
debata

Stane sa tak už štvrtým Slovákom v tomto tíme. Okrem už bývalého gólmana Dukly Trenčín sú súčasťou kádra účastníka tamojšej Liigy aj obranca Mário Grman aj dvojica útočníkov Filip Krivošík a Tomáš Záborský. Pre Tomeka to bude vôbec prvé zahraničné pôsbisko mimo juniorských líg v Severnej Amerike.

Dvadsaťdvaročný brankár v predošlej sezóne odchytal za Trenčín 32 zápasov s úspešnosťou zákrokov na hranici 92,7 percenta. Svojimi výkonmi si vypýtal aj pozvánku do reprezentácie SR, vďaka tomu si ho mohli viac všímať aj zahraničné kluby.

„Záujem bol z iných tímov zo Slovenska a tiež zo zahraničia. Fínsko a konkrétne SaiPa ma však zaujala najviac. Chcel som sa vydať touto cestou. Najprv to bolo vo forme vážnejšieho záujmu, postupom času sa to vyvinulo aj do konkrétnej ponuky,“ uviedol Tomek v rozhovore pre TA3.

Po predčasnom konci sezóny mal rodák z Bratislavy dostatok času na premýšľanie a verí, že urobil správne rozhodnutie. Pozitívne je, že sa v tíme stretne aj so spomenutou trojicou Slovákov.

„S Máriom Grmanom a Filipom Krivošíkom sa veľmi dobre poznám už od mládežníckych reprezentačných akcií. Tomáš Záborský ma kontaktoval, keď sa dozvedel o záujme SaiPy a snažil sa byť čo najviac nápomocný. Prakticky ma zoznámil so všetkým, ako to v klube funguje,“ povedal Tomek.

Slovenský brankár by v drese SaiPy rád chytal čo najviac a o jeho kvalitách dobre vie aj tréner brankárov fínskeho klubu Janne Valtonen.

„Videli sme ho chytať vo viacerých zápasoch a Matej nás presvedčil. Všetky správy o ňom boli pozitívne. Je atletický, má dobrú techniku a tiež sa výborne pohybuje,“ uviedol pre klubový web Valtonen na adresu slovenského brankára, ktorého si v roku 2015 vybrala v treťom kole draftu nováčikov zámorskej NHL organizácia Philadelphia Flyers.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Matej Tomek #SaiPa