Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Švédske peklo. Zabíjal myši, spal hodinu denne. Ponuka Bystrice je vykúpením

Po pôsobení v tipsportligovom Miškovci odišiel do Švédska. Hoci do druhej najvyššej súťaže, no do hokejovo vyspelejšej krajiny. Maďarský reprezentačný brankár Ádám Vay (26) však na severe Európy prežil nemilú skúsenosť.

11.04.2020 21:25
Ádám Vay Foto: ,
Ádám Vay chytal za Maďarsko na MS 2016.
debata (16)

V polke sezóny si zranil koleno, ročník pre koronavírus predčasne ukončili. Nešťastné okamihy k športu patria, opatrenia v súvislosti s pandémiou zasiahli všetkých. Zážitky mimo ľadu z tímu Västerviks IK však rozhodne nepatria do kategórie „bežné“.

„Prežil som tam mesiac, keď som dokázal spať hodinu-dve denne. Od klubu sme dostali byt plný myší. Sťažoval som sa, klub sa vraj snažil nájsť iné bývanie, no neúspešne. Myši boli také hlučné, že som nedokázal spať. V priebehu sezóny som ich zabil tak 50–60,“ šokoval Vay v rozhovore pre maďarský Digi Sport.

Momentálne v karanténe rehabilituje a v novom pôsobisku sa chce dostať čím skôr do formy, aby pomohol maďarskej reprezentácii v olympijskej kvalifikácii. Potešilo ho, že sa dohodol na spolupráci s Banskou Bystricou:

„Počul som, že mnoho tímov kvôli kríze zbankrotuje. Ponuka od Bystrice je dobrá, chceli ma už minulý rok. Je to stabilizovaný klub­.“

Maďarský zdroj i samotný hráč informujú o prestupe ako o hotovej veci. Kedy budú môcť „barani“ počítať s novou akvizíciou? „Naposledy som stál na korčuliach 27. novembra. Ak pôjde všetko dobre, budem späť začiatkom augusta. Kolená sú teraz v 80 až 85-percentnom poriadku.“

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Tipsport Liga #Ádám Vay