Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hráči sa zjednotili. S Lintnerom rokovali o úpravách zmlúv

Zástupcovia hokejistov najvyššej hokejovej súťaže Tipsport Ligy sa v utorok v Nitre stretli s riaditeľom Pro-Hokeja Richardom Lintnerom, aby prerokovali možné zmeny v hráčskych kontraktoch. Do tých by od ďalších ročníkov mohli pribudnúť napríklad body o presne určenej výške odmien a dĺžke jej vyplácania počas zranení, výpovednej doby či počas obdobia preradenia hokejistu do nižšej súťaže.

31.03.2020 16:06
Lintner Foto: ,
Riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner sa v utorok stretol so zástupcami hráčov.
debata

Išlo o prvú takúto schôdzku, vyše 200 hráčov Tipsport Ligy dalo mandát na rokovanie trojici Ivan Švarný z HKM Zvolen, Branislav Rapáč z HC Košice a Michal Sersen zo Slovana Bratislava, ktorí sa v stredu stretli s Lintnerom.

Hráči TL sa tak v ťažkej situácii po predčasnom ukončení súťaže pre pandémiu koronavírusu spojili a začali vystupovať jednotne. Pro-Hokej, kluby i hráči sa otvorili debate o kontraktoch, keďže chcú súťaž posúvať ďalej vpred.

"Na rozdiel od minulosti dnes máme adekvátneho partnera, s ktorým sa môžeme rozprávať na rôzne témy. Som veľmi rád že napriek náročnej aktuálnej situácii majú hráči a aj kluby veľký záujem nájsť optimálne riešenie.

Spoločne sa dnes môžeme komplexnejšie pozrieť na konkrétne ustanovenia hráčskych zmlúv a nájsť priestor na dohodu," uviedol po stretnutí v tlačovej správe Lintner.

Vyššie uvedení hráči, ako jedni z hlavných iniciátorov zjednotenia hokejistov, ho doplnili: „Snažíme sa bojovať za práva hráčov, chceme posilniť ich hlas v hokejovom hnutí. Zjednotili sme sa, aby sme rokovali o budúcich hráčskych zmluvách v Tipsport Lige, čo je pre nás momentálne kľúčová otázka.“

Zainteresované strany sa pokúsia nájsť schodnú cestu pri rešpektovaní požiadaviek jednotlivých subjektov. Súčasťou vzoru hráčskych zmlúv by mohli byť aj body o presne určenej výške odmien a dĺžke jej vyplácania počas zranení, výpovednej doby či počas obdobia preradenia hokejistu do nižšej súťaže.

Predčasný koniec sezóny vplyvom koronavírusu ovplyvnil aj desiatky hokejistov. Kluby sa dostali do finančnej tiesne, keďže majú prevažne malých sponzorov a tí v dnešnej dobe dostávajú vážne ekonomické rany. Do hokeja neinvestujú pred krízou sľúbené peniaze a v rozpočtoch vzniká diera.

Väčšina klubov tak nemôže splniť pred sezónou dohodnuté záväzky. Podľa tlačovej správy už viacerí funkcionári avizovali, že prostriedky, ktoré zoženú, dajú medzi hráčov, na úkor ktorých sa nechcú obohacovať.

„Každý klub momentálne rieši situáciu najlepšie, ako vie. Dôležité bude, akú finančnú pomoc dostanú zo strany štátnych inštitúcií i Slovenského zväzu ľadového hokeja. Momentálne nemáme konkrétne informácie. Pro-Hokej už za kluby poslal zväzu žiadosť o finančnú pomoc,“ dodal Lintner.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #Ivan Švarný #Michal Sersen #Tipsport Liga #Branislav Rapáč