Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dodebatované. Bystrica prišla o štvrtý titul

Hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica napokon nezískajú svoj štvrtý majstrovský titul. Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) ako najvyšší výkonný orgán na svojom utorkovom zasadnutí zrušil pôvodné rozhodnutie Ligovej rady zo dňa 12. marca a "baranom" trofej za predčasne ukončenú sezónu odobral. Tipsport Liga tak v ročníku 2019/2020 nebude mať majstra.

31.03.2020 11:27 , aktualizované: 18:47
debata (34)
Grafika HC 05 Banská Bystrica po tom, čo klubu... Foto: hc05.sk
HC 05 Banská Bystrica Grafika HC 05 Banská Bystrica po tom, čo klubu vzali štvrtý majstrovský titul.

„Rozhodnutie akceptujeme a sme radi, že ukončilo traumatizáciu najmä športovej verejnosti vyvolanú svojím prvým rozhodnutím. Rýchla, okamžitá a pohotová reakcia VV SZĽH zabránila znevažovaniu mena nášho klubu a vytváraniu dojmu, že sme si titul pridelili sami,“ uvádza sa na webe klubu HC '05 iClinic Banská Bystrica.

Verdikt Ligovej rady SZĽH z 12. marca o udelení titulu pre tím spod Urpína napriek predčasne ukončenej sezóne vyvolal búrku nevôle aj posmešných reakcií na viacerých frontoch.

„Faktom však ostáva, že sme trojnásobní majstri SR v ľadovom hokeji. Počas tejto predčasne ukončenej sezóny sme do toho dali všetko a môžeme len skonštatovať – Vyhrali sme všetko, čo sa dalo! Vyššia moc rozhodla, že sme nemohli vyhrať všetko, čo sme chceli,“ napísali zástupcovia klubu za Banskej Bystrice na svojom webe.

"Ligová rada postupovala podľa existujúcich ustanovení a primerane ich aplikovala, no v tejto veci nezohľadnila ďalšie skutočnosti, a síce postup pri ukončení ostatných súťaží organizovaných a riadených SZĽH.

Na všetku činnosť SZĽH sa musia vzťahovať základné princípy zakotvené v Stanovách SZĽH, a teda najmä princíp rovnosti, ktorý ukladá zväzu povinnosť zaobchádzať s každým členom rovnako.

A keďže v ostatných súťažiach Slovenský zväz ľadového hokeja neudelil alebo nebude udeľovať ocenenia v predčasne ukončených súťažiach, ocenením v Tipsport lige došlo k porušeniu princípu rovnosti," píše sa v stanovisku na oficiálnej stránke SZĽH.

Konečné poradie tímov po základnej časti zostáva v platnosti a Pohár Dušana Pašeka pre víťaza ZČ patrí hráčom HC 05 Banská Bystrica. „Barani“ zároveň získali právo účasti v hokejovej Lige Majstrov v nasledujúcej sezóne 2020/21.

Výkonný výbor SZĽH mal v utorok na programe pôvodne aj prerokovanie prevodu licencie MHK 32 Liptovský Mikuláš na nový subjekt. Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Žiline však požiadalo výkonný výbor, aby v danej veci nekonal, keďže klub je aktuálne vyšetrovaný OČTK. VV SZĽH preto rozhodnutie odložilo na neurčito.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Tipsport Liga #koronavírus