Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Hokejový nonsens

Keď v stredu poobede rozhodol riadiaci orgán najvyššej hokejovej súťaže o jej predčasnom ukončení, domnievali sme sa, že slovenskému ligovému hokeju sa už nič horšie nemôže stať. Mimoriadna situácia si však vyžaduje mimoriadne riešenía - predčasná stopka bola jediným správnym riešením tejto nepríjemnej situácie.

12.03.2020 22:06
Banská Bystrica, gól Foto: ,
Ilustračné foto
debata (25)

Ale udelenie titulu Banskej Bystrici iba na základe toho, že vyhrala základnú časť, takým nie je. Možno sa nebije so stanovami, no so zdravým sedliackym rozumom určite.

Inak povedané: je to akoby Petra Sagana dekorovali na pretekoch Paríž – Roubaix len preto, že ako prvý preletel arenbergským lesom. Alebo Attilu Végha za to, že pri predzápasovom vážení mal drsnejší výraz ako Karlos Vémola.

Jednoducho trapas, ktorý budí rozpaky! Súťaže vo všetkých krajinách navôkol sa rozhodli – nehľadiac na pravidlá – skončiť bez majstra.

Extraligový hokej je dlhodobá súťaž, v ktorej po 58. kolách začne osem mužstiev od nuly. Víťaz základnej časti si okrem Pohára Dušana Pašeka zabezpečí výhodu domáceho prostredia proti ktorémukoľvek súperovi.

Nič viac…

Tesne po zrušení prebiehajúceho ročníka nám kapitán Banskej Bystrice v telefonickom rozhovore potvrdil, že po titule bez poriadneho finále netúži. „To by nebolo ono,“ vravel Ivan Ďatelinka so zlomeným hlasom. A dianie uplynulých dní, keď sa vo svete končí jedna súťaž za druhou a organizátori rušia preteky v alpskom lyžovaní až po formulu 1, označil za hotovú katastrofu.

Ráči sa nám len dodať, že bystrický titul akiste jeho športovú bolesť nevyliečil.

V trojčlennej Ligovej rade, ktorá vymyslela tento nonsens, sedel aj Miroslav Šatan. Veľký šampión, autorita na ľade, ale aj vo funkcionárskej stoličke.

Ale ruku na srdce – mal by z takejto trofeje radosť?

© Autorské práva vyhradené

25 debata chyba
Viac na túto tému: #extraliga #HC 05 Banská Bystrica #koronavírus