Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan vybuchol v Miškovci. Prenasledovatelia to využili

Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom zápase 23. kola Tipsport Ligy na ľade Miškovca 3:6 a ukončili sériu deviatich víťazstiev. Náskok "belasých" na čele tabuľky sa znížil pred druhými Košicami na rozdiel siedmich bodov.

22.11.2019 20:06 , aktualizované: 21:52
Dalibor Bortňák Foto: ,
Dalibor Bortňák síce neskóroval, no Košice to v dueli s Popradom nemrzelo.
debata

Od úvodu sa hral ofenzívny hokej, útočné akcie sa striedali na oboch stranách klziska. Skóre otvoril v 4. minúte domáci Beach, ktorý prudkou strelou prekonal Habala. Slovan vyrovnal o päť minút neskôr, keď Puliš našiel Ziga a ten si blafákom vychutnal Rajnu.

Domáci išli opäť do vedenia v 17. minúte, keď Dudás v závere presilovej hry vystrelil na bránku a Beach jemným tečom poslal puk do siete. Miškovec si napokon udržal tesný náskok pred druhou tretinou, pretože Kukumberg svoju šancu nepremenil.

Presnejšie mieril jeho spoluhráč Puliš, ktorý krátko po prestávke dorazil puk do siete a bolo vyrovnané. Diváci potom opäť sledovali akcie na oboch stranách, gól padol v 28. minúte a opäť do siete Miškovca.

Slovan poslal do vedenia Marek Viedenský, keď Rajnu prekvapil strelou z uhla. Do dvojgólového vedenia mohol „belasých“ poslať Žitný, ale neuspel. To sa hosťom vypomstilo, pretože Harrison vzápätí uzavrel skóre druhej tretiny.

V tretej tretine sa najskôr dostali do šance hráči Slovana, konkrétne Puliš, ale stroskotal na brankárovi. Na druhej strane so svojou šancou oveľa lepšie naložil Szirányi a poslal Miškovec do vedenia.

O tri minúty neskôr využil presilovú hru Vandane a definitívne rozhodol o piatej prehre lídra v sezóne. Skóre napokon uzavrel do prázdnej bránky Ross.

DVTK Jegesmedvék Miškovec – Slovan Bratislava 6:3 (2:1, 1:2, 3:0)
Góly: 4. Beach (Rodman), 17. Beach (Dudás, Vandane), 36. Harrison (Miskolczi, Vojtkó), 50. Szirányi (Beauvillier), 53. Vandane (Beauvillier, Vas), 58. Ross – 9. Zigo (Puliš), 22. Puliš (Abdul, Zigo), 29. Viedenský (Štajnoch, Žitný). Rozhodovali: Kalina, Adamec – Jobbágy, Kacej, vylúčení: 2:4 na 2 min, navyše: St. Pierre 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 1405 divákov.

Miškovec: Rajna – Láda, Vandane, Ross, Dudás, Szirányi, D. Kiss, Vojtkó – Beauvillier, Vas, Reszegh – Beach, St. Pierre, Rodman – Harrison, Galanisz, Miskolczi – Farkas, Lovei, P. Kiss
Slovan: Habal – Sersen, Bačik, Meszároš, Hudec, Podlipnik, Šedivý, Štajnoch, Sloboda – Abdul, Zigo, Puliš – Petráš, Viedenský, Žitný – Matoušek, Kukumberg, Pance – Bondra, Urbánek, Jendek

Košice otočili proti Popradu

Košice doma zvíťazili nad Popradom 2:1, hoci v dueli prehrávali. Prvá tretina herne patrila hosťom, ktorí svoju miernu prevahu napokon potvrdili aj gólom. Skóre mohol otvoriť Haščák po akcii Chovana, zblízka však neprekonal Nechvátala.

Popradčania sa v úvodnej tretine viackrát usadili v pásme súpera, domácich „točili“ najmä počas presilovky v 5. minúte, no domáci brankár Košarišťan im zmaril viacero pokusov. V 12. minúte sa „kamzíkom“ vydaril rýchly prechod do útoku, Preisinger prebral puk od Leclerca a blafákom otvoril skóre – 0:1.

Jakub Suja skóruje proti Popradu. Foto: TASR, František Iván
Jakub Suja Jakub Suja skóruje proti Popradu.

Rýchly hokej sa hral aj v druhej tretine a hra sa často prelievala z jednej strany na druhú. V 26. minúte diváci zatlieskali pohotovej lapačke brankára hostí Nechvátala po strele Kocha. Popradčania hrali disciplinovane, no na prvé oslabenie doplatili gólom.

Košičania sa v 29. minúte usadili v pásme hostí, ktorí počas dlhého obliehania vlastnej bránky nedokázali striedať a Chovanovu strieľanú prihrávku usmernil do bránky Květoň, pre ktorého to bol prvý gól v Tipsport lige – 1:1.

Krátko na to nepridal druhý gól domácich Suja, na opačnej strane nebol v závere 2. tretiny úspešný Takáč.

V 48. minúte bolo pri ďalšej presilovke domácich opäť rušno pred Nechvátalom, hostia však situáciu zvládli. Úspešné oslabenie mohol podčiarknuť Preisinger, ale svoj únik nezakončil ideálne. V tretej tretine prevzali iniciatívu Košičania, hostia hrozili najmä z brejkov.

Nechvátal bol v tretej tretine v častej permanencii a hoci veľakrát podržal svoj tím, v 54. minúte inkasoval. Bortňák vyhral súboj za mantinelom a po jeho prihrávke strelil Suja svoj prvý gól v sezóne – 2:1.

Hostia v závere skúsili aj hru bez brankára, v ktorej bol blízko k vyrovnaniu Handlovský, ale jeho strela skončila na žŕdke.

HC Košice – HK Poprad 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Góly: 12. Preisinger (Leclerc, Kozák), 54. Suja (Bortňák, Belluš) – 29. Květoň (Chovan, Skokan). Rozhodovali: Stano, Štefik – Smrek, Šoltés, vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 5451 divákov.

HC Košice: Košarišťan – Čížek, Růžička, Slovák, Repe, Michalčin, Koch, Bučko – Květoň, Chovan, Haščák – Rapáč, Skokan, Klhůfek – Belluš, Bortňák, Vrábeľ – Milý, Suja, Jokeľ
HK Poprad: Nechvátal – Kozák, Brejčák, Erving, Ulrych, Magovac, Ťavoda, Kramár, Česánek – Handlovský, Preisinger, Leclerc – Takáč, Zagrapan, P. Svitana – Matej Paločko, Bjalončík, Kundrík – Králik, Mlynarovič, R. Svitana

Hlasy po zápase

Peter Draisatl, tréner HC Košice: „Mňa teší, že sme boli schopní otočiť zápas proti kvalitnému súperovi. Poprad hral výborný hokej. V prvej tretine bol lepší, potom sme však dokázali vyrovnať. Sú to veľmi cenné tri body. Zápas mohol dopadnúť aj v prospech súpera.“
Peter Mikula, tréner HK Poprad: „Boli sme blízko k bodu, najmä v závere nám však neprialo šťastie. Hlavne v prvej tretine sme podali veľmi dobrý výkon a po nej mohol byť náš náskok aj vyšší. V druhej sa súper dostal do tlaku, mali sme viacero chaotických situácií. Víťazstvo domácich sa zrodilo po našej chybe. Siahali sme aj na body, ale nemáme nič. Taký je však šport.“

Bystrica sa oklepala z prehier

Banská Bystrica doma zdolala Budapešť a nechala zabudnúť na dve ligové prehry v rade. Zápas sa začal opatrne z oboch strán. Hostia však prišli nabudení a ujali sa vedenia. V piatej minúte po strele Fejesa upratal vyrazený puk medzi žrde pred odkrytou bránkou Bodó – 0:1.

Bystričania mohli vyrovnať, ale Tamášiho vychytal Bálizs, v polovici prvej tretiny na ňom stroskotali dvakrát Ďatelinka a po trojnásobnej koncovke zblízka i Hickmott. V sedemnástej minúte Tamáši nedostal ani zabudnutý puk do bránky, takže úvodné dejstvo sa skončilo prehrou úradujúceho majstra.

Druhá tretina bola oveľa živšia. Bystričania vyrovnali po delovke Southorna z kruhu a do vedenia išli v presilovke, keď sa z dvoch metrov presadil faulovaný Bartánus. Inkasoval od Langkowa úder hokejkou do tváre a zakrvavený musel ísť na ošetrenie.

Maďarský útočník dostal trest do konca stretnutia. Budapešť však v oslabení vyrovnala. Po peknej akcii Terbócsa uspel z dorážky Majoross. Úradujúceho majstra tento zásah nevyviedol z miery a v presilovke dvakrát udrel.

Miloš Bubela (17) pracuje za budapeštianskou... Foto: TASR, Dušan Hein
Miloš Bubela Miloš Bubela (17) pracuje za budapeštianskou bránkou.

Najprv Southorn z kruhu pokoril Bálizsa a po ňom Jääskeläinen napriahol spoza kruhu, keď puk od korčule obrancu hostí putoval medzi žrde – 4:2. Aj ďalšie príležitosti sa dostavili v presilovkách. Mal ich najprv domáci Lamper, na opačnej strane strieľali do žŕdok Sofron a McNally.

Piaty bystrický gól mohol pridať v oslabení Gabor, išiel sám na bránku, no neskóroval. A tak prišiel trest. Budapešť v početnej výhode tesne pred prestávkou znížila Terbócsom zblízka na 4:3.

V tretej tretine Banskobystričania pozorne bránili, ustáli dve presilovky súpera a hlavne pri tej druhej mal dobrú možnosť Pitt, keď iba tesne vedľa žrde poslal puk z medzikružia. Z úniku mohli navýšiť vedenie Kabáč, ale gólmama MAC-u nepokoril.

S pribúdajúcimi minútami sa snaha maďarského celku stupňovala a šancu na vyrovnanie mal najmä Stretch, predviedol pekný prienik, ale Beskorowany podržal svoj tím. Rovnako odolával aj 61 sekúnd pred koncom, keď hostia hrali v šestici bez brankára, ale vyrovnať sa im z drvivého tlaku nepodarilo.

HC'05 iClinic Banská Bystrica – MAC Újbuda 4:3 (0:1, 4:2, 0:0)
Góly: 21. Southorn (Jääskeläinen), 25. Bartánus (Lamper, Tamáši), 26. Southorn (Hickmott), 27. Jääskeläinen – 5. Bodó (Fejes, K. Nagy), 25. Majoross (Terbócs), 40. Terbócs (Orbán, Maculay). Rozhodovali: Müllner, Snášel ml. – Jedlička, Krajčík. Vylúčení na dve min. 7:6. Vyššie tresty: 25. Langkow (Budapešť) 5 + DKZ za hru so zdvihnutou hokejkou. Presilovky: 3:1. Oslabenia: 0:1. Diváci: 2177.

Bystrica: Beskorowany – Cardwell, Southorn, Zubák, Mihálik, Ďatelinka, Nemčík, Petrinec – Jääskeläinen, Hickmott, Hrnka – Gabor, A. Šťastný, Kabáč – Lamper, Bubela, Bartánus – Sojka, Tamáši, Fafrák
MAC: Bálizs – Macaulay, Garát, Carlisle, McNally, Fejes, Pozsgai, Schlekmann, Dóczi – Terbócs, Pitt, Klempa – Bodó, Langkow, K. Nagy – Sofron, Strech, Orbán – Szigeti, Majoross, Kreisz

Hlasy po zápase

Dan Ceman, tréner Banskej Bystrice: „Bol to veľmi ťažký zápas proti súperovi, ktorý má rýchlych a zručných hráčov v tíme. Vedia to s pukom, čo aj ukázali. Sme veľmi radi, že sme vyhrali. Veľa sme pracovali na presilovke včera a to sa v dnešnom zápase pozitívne prejavilo tým, že sme dali tri góly. Hostia však podali kvalitný výkon, predviedli dobrú hru, takže o to viac si ceníme tri body. Máme niekoľkých zranených hráčov, musíme dať príležitosť aj mladým hokejistom. V obrane Petrinec a Zubák hrajú pravidelne, sú to pre nich ťažké zápasy. Verím, že kľúčoví hráči sa postupne uzdravia a budeme v plnej sile.“

Gergely Majoross, tréner MAC: „Veľmi sa mi páčilo, ako sme sa nastavili na tento zápas. Vstúpili sme do neho naplno, tak ako sme aj chceli. Mali sme veľmi dobrú prvú tretinu. V druhej to kvôli našim trestom bolo hektické, Bystrica aj vďaka našim oslabeniam strelila štyri góly. Mali sme síce aj nejaké šance, ale viac ako tie sme žiaľ nevyužili. Prechádzame momentálne ťažším obdobím, no na tento zápas môžeme byť hrdí i napriek prehre. Sme totiž na správnej ceste.“

Trenčín natiahol sériu

Trenčín zvíťazil v Michalovciach a natiahol víťaznú sériu na štyri stretnutiach. Trenčín mal výborný vstup do duelu a už v 35. sekunde sa ujal vedenia 1:0, keď sa dostal do šance McCormack a prestrelil Trenčana. Domáci mohli odpovedať už v 2. minúte, Safaralejev však trafil len do žŕdky.

Trenčín si od 5. minúty zahral prvú presilovku v zápase, no veľa toho nevymyslel. V ďalších minútach sa hra kúskovala a chýbali šance. Veľkú mal až v 16. minúte Lapšanský, ktorý sa dostal pred Trenčana, ale druhý gól nepridal. Následne si zahrali v početnej výhode aj domáci hráči, ale ani oni ju nepretavili na gól.

Naopak, Michalovčania skórovali pri svojom oslabení v 23. minúte, keď Safaralejev potrestal chybu Valenta pri rozohrávke a vyrovnal na 1:1. Ďalšie šance domácich prišli v 28. a v 30. minúte, no Galamboš ani Lalancete brankára hostí neprekonali.

Udreli tak Trenčania, v 33. minúte našiel Mikyska Aldersona a ten poslal hostí opäť do vedenia – 2:1.

Michalovčania sa v treťom dejstve snažili o vyrovnanie, dvakrát si zahrali aj v početnej výhode, no vylámali si zuby na brankárovi hostí Valentovi, ktorý podržal svoj tím.

HK Dukla Ingema Michalovce – Dukla Trenčín 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Góly: 23. Safaralejev – 1. McCormack (Alderson, Bezúch), 33. Alderson (Mikyska). Rozhodovali: Korba, Rencz – Bogdaň, Kis-Király, vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 3800 divákov.

Michalovce: Trenčan – Ventelä, Dalhuisen, Kolba, Mesikämmen, Novický, Hančák, Zekucia – Spilar, Lalancete, Korhonen – Giľák, Galamboš, Juusela – Hvila, Linet, Safaralejev – Hamráček, Toma, Hričina
Trenčín: Valent – Starosta, McCormack, Štach, Rajnoha, Kajínek, Sládok, Stacha, Ďurina – Bezúch, Mikyska, Alderson – Sádecký, Hecl, Bartovič – Lapšanský, Balán, Valach – Džugan, Sojčík, Chrmoiak

Divoký obrat Zvolenčanov

Zvolen zvíťazil nad Liptovským Mikulášom, hoci po prvej tretine prehrával 0:3. Hostia zaskočili domácich sviežim úvodom, ich prvú šancu nepremenil Nechaj. V piatej minúte mal ešte lepšiu príležitosť Rudolf Huna, ale puk po jeho strele skončil na žŕdke.

Ten istý hráč v 9. minúte mieril presne, keď do siete poslal strelu Smutného od modrej čiary – 0:1. Zvolen tento gól prebral, Špirko mohol vyrovnať, ale v 16. minúte viedli hostia už o dva góly, keď sa opäť presadil strelec ich prvého gólu.

To však nebolo všetko, už o 57 sekúnd neskôr mieril presne aj Richard Huna a uzavrel skóre prvého dejstva. Druhá tretina začala veľkým tlakom Zvolena, ktorý prerušilo vylúčenie hráča HKM, potom však v 25. minúte znížil Thompson.

Domáci pokračovali v dobýjaní bránky Zalivina a v 28. minúte znížil Corrin na 2:3. O minútu neskôr však Dlugoš po vyhranom vhadzovaní prestrelil Hollého a Liptáci viedli o dva góly. Od ďalšej pohromy zachránil Zvolenčanov Hollý a v 37. sa dostali jeho spoluhráči opäť na rozdiel gólu po zásahu Marcineka.

V tretej tretine túžili domáci po vyrovnaní, blízko k nemu mal Kelemen v 47. minúte, ale v samostatnom úniku neuspel. V 52. minúte mal ďalšiu veľkú možnosť Špirko, ale prestrelil. O dve minúty neskôr však Tibenský namieril presne a zabezpečil domácim vytúžený vyrovnávajúci gól.

Domáci pokračovali v snahe otočiť skóre, Zalivin mal plné ruky a nohy práce. Trpezlivosť sa napokon domácim vyplatila, v 57. minúte ich spasil Kelemen. Posledné slovo mal napokon Bonis, ktorý uzavrel skóre strelou do prázdnej bránky.

HKM Zvolen – MHk 32 Liptovský Mikuláš 6:4 (0:3, 3:1, 3:0)
Góly: 25. Thompson (M. Halama, Drgoň), 28. Corrin (Trotter, Bonis), 37. Marcinek (Tibenský, Petráš), 54. Tibenský (Thompson), 57. Kelemen (Corrin), 60. Bonis (Švarný) – 9. Ru. Huna (Smutný, Vybíral), 16. Ru. Huna (Vybíral), 17. Ri. Huna (L. Lunter), 29. Dlugoš (Lunter, Piatka). Rozhodovali: D. Konc st., Kókai (Maď.) – Soltész (obaja Maď.), D. Konc ml., vylúčení: 2:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1460 divákov.

Zvolen: Hollý – Fatul, Švarný, Tomko, Corrin, Drgoň, Maier – Kelemen, Špirko, Thompson – McPherson, Trotter, Bonis – Štrauch, M. Halama, Kolenič – Tibenský, Petráš, Marcinek
L. Mikuláš: Zalivin – Dlugoš, Petran, Kurali, Smutný, Roman, Mezovský, Droppa – Lunter, Piatka, Sukeľ – Ru. Huna, Oško, Vybíral – Nechaj, Uhrík, Ri. Huna – Haluška

Hlasy po zápase

Don Nachbaur, tréner Zvolena: „Mali sme veľmi pomalý štart. Chválim súpera, ktorý dnes tvrdo pracoval. Myslím si, že keď naši hráči videli súperovu zostavu a videli, že má veľa zranených a nastupuje s tromi formáciami, mysleli si, že to bude ľahké. Dve tretiny hostia pracovali tvrdšie ako my. V tretej sme však zabrali a súper sa postupne unavil. V hokeji musíte hrať 60 minút. Ich tréner zrejme prízvukoval hráčom to isté, aby ani v poslednej 20 minútovke nepoľavili, mali sme teda aj šťastie, že sme nakoniec vyhrali. Máme pred sebou veľa práce. Mnoho hráčov hralo príliš staticky a málo sme korčuľovali. Robili sme veľa chýb s pukom a prihrávali súperovi. Ak chceme byť top tím, musíme sa oveľa zlepšiť oproti tomu, čo sme ukázali dnes.“

Anton Tomko, tréner L. Mikuláša: „Zápas sme si dobre rozohrali. Viedli sme v prvej tretine 3:0, mali sme k tomu ešte aj jednu nastrelenú žŕdku. V druhej tretine sa obraz hry mierne zmenil. Dostali sme príliš rýchlo gól po našej chybe v obrannom pásme, čím sme dodali Zvolenu trošku psychickej sily. Domáci išli následne do kontaktu druhým gólom na 2:3, ale my sme hneď vzápätí odpovedali štvrtým gólom. Ak by sme využili ďalšie tri šance, zápas by sa inak vyvíjal. Nepremenili sme ich a Zvolen v tretej tretine urobil všetko pre to, aby výsledok zvrátil. Zatlačil nás do pásma, my sme sa bránili. Zranili sa nám však ďalší dvaja hráči a to sme pricestovali na tento zápas iba s tromi kompletnými päťkami. Škoda piateho inkasovaného gólu, bol z kategórie smolných. Pri našej hre bez brankára sme inkasovali šiesty gól. Prišli sme v oklieštenej zostave, podali sme bojovný výkon, no sily nám už v poslednej tretine chýbali.“

Nové Zámky sa odlepili z dna

Nové Zámky zvíťazili doma nad Nitrou a o skóre odsunuli na posledné miesto Tipsport Ligy Liptovský Mikuláš. V úvode súboja dvoch rivalov mali mierny tlak hostia, no ako prví sa radovali Novozámočania. Pospíšil opečiatkoval strelou žŕdku Hanuljakovej bránky a odrazený puk napálil do siete Hruška.

Na druhej strane nebezpečne pohrozil Kerbashian, ktorý si obkorčuľoval bránu a poslal puk k bližšej žrdi. Pavlas si však situáciu postrážil. Domácich mohol poslať do dvojgólového vedenia Andrisík ale netrafil odkrytú bránku súpera. K slovu sa tak dostali Nitrania.

Koyš našiel pred bránkou Bučeka a ten mal dostatok času poslať puk do siete – 1:1. Hostia mali aj kus šťastia, keď Pavúkovu ranu od modrej zastavila žŕdka. Nitra mala niekoľko sľubných príležitostí počas vylúčenia Drtinu ale bez úspechu.

Snáď najväčšiu z nich zlikvidoval Pavlas pohotovým betónom, keď Kerbashian posunul puk na Bučeka a ten zakončil z prvej. Do konca tretiny ostávalo 11 sekúnd, keď domácich fanúšikov rozjasal gólovým bekhendom Bajtek.

V 22. minúte mohol streliť svoj druhý gól Buček, ale tiesnenému sa mu nepodarilo zasunúť puk medzi Pavlasov betón a žŕdku. Nitriansky útočník absolvoval za držanie v druhom dejstve aj pobyt na trestnej lavici, no domáci ponúknutú možnosť zvýšiť náskok nevyužili.

V sľubnej pozícii sa ocitol Mezei, ale svoj švih poslal len do novozámockého gólmana. Pri hre 4 na 4 mohli hostia potrestať zaváhanie domáceho hráča na útočnej modrej, ale Pavlas ich šancu zmaril. V následnej presilovke Nitranov 4 proti 3 pálil dvakrát bez prípravy Morrison, no Pavlas ukázal v oboch prípadoch rýchly pohyb v bránkovisku.

Začiatok tretej tretiny priniesol veľkú šancu Kollára, ktorý mohol z bezprostrednej blízkosti vyrovnať, ale Pavlas predviedol ďalšiu pohotovú reakciu betónom. Hostia sa aj naďalej tlačili do domácej bránky, boli hladní po góle, no ich snaha stroskotávala hlavne na Pavlasovi.

Na druhej strane sa dostal do výpadu Múčka, jeho strela však smerovala na pripraveného Hanuljaka. Domáci sa napokon dočkali aj tretieho gólu. Na útočnej modrej si prebral puk Mikula a tiesnený v nájazde ho zasunul poza nitrianskeho brankára.

Päť minút pred koncom narazil nedovolene Morrison Pavúka a oslabil tak v dôležitej chvíli svoj tím. Potrestať to mohol Stupka, ale puk za bránkovú čiaru nedostal. Podarilo sa to však Urbanovi, ktorý tečoval Drtinovu strelu od modrej čiary – 4:1.

HC Nové Zámky – HK Nitra 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Góly: 4. Hruška (Pospíšil, Hatala), 20. Bajtek (Jurík), 53. Mikula, 57. Urban (Drtina, Jurík) – 11. Buček (Koyš, Olsen). Rozhodovali: Baluška, Goga – Synek, Frimmel, vylúčení: 4:5 na 2 minúty, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1167 divákov.

HC Nové Zámky: Pavlas – Hatala, Ordzovenský, Drtina, Mikuš, Pavúk, Šmach, Fereta – Pospíšil, Hruška, Stupka – Bajtek, Fábry, Jurík – Múčka, Urban, Rogoň – Mikula, Giertl, Andrisík
HK Nitra: Hanuljak – Morrison, Mezei, Kubka, Olsen, Sloboda, Versteeg, Kováč, Rácz – Scheidl, Kerbashian, Blackwater – Koyš, Kollár, Buček – Čaládi, Minárik, Fominykh – Hrušík, Lušňák, Šimun

Hlasy po zápase

Miroslav Mosnár, tréner Nových Zámkov: „Musím povedať, že výsledok potešil. Už sme to potrebovali. Chlapci pristupovali k tréningu veľmi zodpovedne a dnes je to pre nich odmena. Verím, že nás to posunie o ďalší krôčik vpred. Musím povedať, že súper hral veľmi nebezpečne vpredu, vytváral si šance a niekedy sme mali aj šťastie. Náš brankár Pavlas podal nadštandardný výkon a tým pádom nám pripravil víťazstvo. Bol to kolektívny výkon a sme spokojní.“

Marián Bažány, tréner Nitry: „V prvom rade gratulujem Novým Zámkom k víťazstvu. V prvej tretine sme neboli úplne pripravení. Nové Zámky hrali dobre a strieľali z každej pozície. Dostali sme dva góly, aké sme nemuseli dostať. Potom sme museli naháňať súperove vedenie. V druhej tretine sme sa zlepšili, hrali sme viac so štruktúrou v defenzívnej tretine, vytvorili sme si šance. Už dlhší čas máme problémy so strieľaním gólov, čo sa dnes potvrdilo. Sme v ťažkej situácii, ale nikto nám nepomôže a musíme sa z toho dostať sami.“


Tabuľka hokejovej Tipsport Ligy

Nadstavbová časť

Skupina o 1.-6. miesto

1. Banská Bystrica 55 32 6 4 9 4 0 180:109 120
2. Slovan Bratislava 55 29 6 2 13 4 1 191:118 108
3. Košice 55 28 2 7 14 3 1 163:114 106
4. Poprad 55 28 5 0 17 2 3 170:131 99
5. Trenčín 55 26 4 1 19 2 3 167:139 93
6. Zvolen 55 29 0 0 22 4 0 186:152 91

Skupina o 7.-12. miesto

7. Michalovce 55 20 4 1 22 6 2 152:157 78
8. Nitra 55 21 2 1 23 7 1 149:157 77
9. Miškovec 55 20 4 3 25 0 3 148:158 77
10. Budapešť 55 18 2 0 30 5 0 158:201 63
11. Nové Zámky 55 13 4 2 28 6 2 143:188 59
12. Detva 55 16 3 0 34 1 1 131:206 56
debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport Liga