Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šiška: Každý z nás by rád chystal obed pre spoluhráčov

Zo Zvolena si priviezli jedno víťazstvo. A naklonili výhodu domáceho prostredia na svoju stranu.

27.03.2019 17:54
Juraj Šiška Foto: ,
Juraj Šiška.
debata

Hokejisti Nitry hrajú v semifinálovej sérii play off Tipsport Ligy so Zvolenčanmi zatiaľ nerozhodne 1:1 na zápasy. V piatok a v sobotu privítajú svojho súpera pod Zoborom.

„Musíme byť pozorní v každom striedaní. Nesmieme poľaviť ani na chvíľku. Do úvahy neprichádzajú žiadne laxné striedania. To by sa nám vypomstilo,“ upozorňuje útočník Nitry Juraj Šiška (22).

Prvý zápas ste vyhrali. Nemáli sa vám teraz stav 1:1?

Nie je to zlý výsledok. Nikto nečakal jednoznačnú sériu. Nič si z prehry nerobíme, ideme domov a pokúsime sa vyhrať oba zápasy. Zo Zvolena sme prišli pozitívne naladení.

V čom je Nitra lepšia ako Zvolen?

Musíme najmä viac chcieť ako súper. Do druhého zápasu sme nevstúpili tak tvrdošijne, ako sme hrali v sérii s Duklou. Vypomstilo sa nám to. Ak nabehneme do stretnutí od začiatku tak, ako to vieme, bude to doma našou výhodou.

V utorok vám nevyšiel vstup do zápasu. Bolo v šatni rušno?

Dohovorili sme si, v čom musíme byť lepší a dôraznejší. Keď sme to začali plniť, nalepili sa na nás góly a vyrovnali sme. V predĺžení sme bohužiaľ prehrali, no nič sa nedá robiť. Ideme ďalej.

Je prehra v predĺžení nepríjemnejšia než v riadnom hracom čase?

Nie, je to prehra ako každá iná. Musíme sa z nej poučiť. Do ďalšieho zápasu pôjdeme s čistou hlavou. Zabudneme na to, čo sa udialo a budeme hrať, ako by to bol posledný zápas v sezóne. Pôjdeme si po víťazstvo.

Na čo si so Zvolenom treba dávať najväčší pozor?

Vedeli sme, v čom je jeho sila. Musíme byť pozorní v striedaní. Nesmieme poľaviť ani na chvíľku. Do úvahy neprichádzajú žiadne laxné striedania. To by sa nám vypomstilo. Musíme byť stopercentne koncentrovaní a každý musí vedieť, čo má na ľade robiť.

Prvý zápas rozhodol hetrikom Judd Blackwater. Platí sa v Nitre do banku za hetrik aj v play off?

Áno, máme rovnaké pravidlá ako počas základnej časti. Judd nám pripraví nejaký obed a pridá niečo do banku. Každý z nás by však chcel kupovať obed pre celé mužstvo. Sú to príjemné starosti. Dúfam, že na ďalší zápas to vyjde na mňa (smiech).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Juraj Šiška