Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťažíme zo širokého kádra. Nik nemá istý flek, vraví Lamper

Na postup potrebovali päť zápasov. Príjemné prekvapenie play off z Detvy hokejistom majstra z Banskej Bystrice odhodlane vzdorovalo.

18.03.2019 17:12
HOKEJ-TL: Banská Bystrica - Detva Foto: ,
Karol Sloboda a Patrik Lamper (obaja Banská Bystrica), Ben Betker a Martin Chovan (obaja Detva) počas nedeľňajšieho zápasu.
debata

„Detvania nás dobre preverili. Nič nám nedali zadarmo. Séria sa zlomila v treťom zápase v Detve, kde sme uspeli v predĺžení,“ tvrdí jedna z opôr Banskej Bystrice Patrik Lamper (26).

Ako hodnotíte štvrťfinále s Detvou?

Vedeli sme, že to nebude ľahká séria. A na ľade sa to naplno potvrdilo. Detva bola nepríjemný súper a sme radi, že sme postúpili ďalej.

Boli Detvania náročnejší súper než ste čakali?

Preverili nás. Zaslúžene postúpili cez Nové Zámky, vďaka čomu boli v eufórii. Silu potvrdili aj v prvých dvoch zápasoch na našom ľade. Chvalabohu, že chalani vyhrali tretí zápas v Detve po predĺžení. Tam sa séria zlomila.

Nedeľňajší duel (4:0) ste vyhrali na nulu. Bol najjednoduchší v sérii?

Vôbec nebol jednoduchý. Hostia hrýzli celý zápas. Boli sme pripravení, že nám nič nedajú zadarmo.

Dva zápasy v Detve ste vynechali. Už ste v poriadku?

Mal som nejaké zdravotné problémy, ale nebudem sa k nim vyjadrovať. Som rád, že som strelil gól, ale dôležité sú najmä výhry. V nedeľu som sa po výpadku ešte necítil ideálne, ale rýchlo to dobehnem.

Mužstvu chýbali proti Detve aj ďalší hráči. Ťažíte opäť z toho, že máte široký káder?

Je to pre nás veľké plus. Vieme sa zastúpiť, keď niekto vypadne. Ale najmä je to super do tréningov a pre trénera. Nikto nemá istý flek, každý musí stále makať na sto percent. Vďaka tomu sa celé mužstvo posúva dopredu. Určite je to jednoduchšie, ako trebárs v závere sezóny v Slovane.

Sledujete aj ďalšie série? Trúfate si odhadnúť, na koho narazíte v semifinále?

Ak mám čas, sledujem zápasy aj v televízii. Inak si pozriem len výsledky. Vôbec netuším ako to dopadne. Ale ak chceme byť prví, musíme zdolať každého. Takže je nám úplne jedno, či narazíme na Trenčín alebo víťaza série medzi Košicami a Popradom.

Ideálnou bodkou by bolo finále so Zvolenom?

To je ešte príliš ďaleko. Tam sa zatiaľ vôbec nepozeráme.

Petráš: V semifinále budeme efektívnejší

Rovnako ako Banskobystričania, aj hokejisti Zvolena vo štvrťfinálovej sérii raz zakopli. Vo štvrtom dueli v Budapešti nevyužili mečbal, ale v nedeľu na vlastnom ľade už nezaváhali a po výsledku 3:1 spečatili postup do semifinále.

„Séria bola trochu ťažšia ako sme očakávali. No môžeme si za to sami. Trápili sme sa v koncovke. Súpera sme vždy prestrieľali, mali sme viac vyložených šancí a boli sme hokejovejší, ale nepadalo nám. Najviac to bolo vidieť vo štvrtom zápase v Budapešti. Verím však, že naša efektivita bude v semifinále podstatne vyššia,“ tvrdí útočník Zvolena Samuel Petráš.

Za najdôležitejší moment série považuje samostatné nájazdy v druhom súboji. V ňom sa zverenci Andreja Podkonického výrazne trápili v koncovke a takmer na to doplatili. Aj so šťastím však nakoniec nájazdy zvládli a naznačili, že štvrťfinále nebude mať príliš dlhé trvanie.

„Niekedy sme pôsobili až ľahkovážne, ale šancí sme si vytvárali veľa. Výborne zachytali aj obaja brankári súpera. Robili nám trochu problémy,“ priznáva.

Brankár Miklós Rajna (Budapešť), Milan Kytnár... Foto: TASR, Ján Krošlák
SR Hokej TL 1/4 Finále Zvolen Budapešť BBX Brankár Miklós Rajna (Budapešť), Milan Kytnár (Zvolen) a Zsombor Garát (Budapešť) počas piateho zápasu série vo Zvolene.

Zvolenčania majú po postupe cez Budapešť viac než týždeň, kým sa začne ich semifinálová séria.

„Dobre si zatrénujeme. Zlepšíme premieňanie šancí a upokojíme sa. Máme typy hráčov, ktorí dokážu skórovať takmer z každej pozície. Nedarilo sa nám, ale teraz to príde,“ naznačuje.

Pripomína, že aj pred štartom štvrťfinále čakali na prvý zápas desať dní. „Sme profesionáli, nemôže nás to ovplyvniť. Po skončení základnej časti sme mali dlhú prestávku a do prvého súboja s Budapešťou sme naskočili naplno. Nebude to problém ani teraz. Vieme sa na dôležité stretnutia správne nachystať aj udržať v kondícii,“ hovorí.

Hráči MAC v play off príjemne prekvapili, ale vo Zvolene si uvedomujú, že v ďalšom kole ich čaká podstatne kvalitnejší súper.

„To je jasné. Budapešť bola outsider, ale hrala výborne. V semifinále by sme mohli byť viac uvoľnení a už nám to tam bude aj padať. Bude to kvalitnejšia aj atraktívnejšia séria,“ predpokladá.

Trúfa si odhadnúť, s kým si zmerajú sily?

„V šatni to sledujeme. Vieme, kto prichádza do úvahy, ale nezamýšľame sa nad tým príliš. Vzhľadom na to, čo chceme v play off dokázať, sa ani nemôžeme pozerať na meno súpera v semifinále,“ dodáva rezolútne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport Liga #Kaufland play off