Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj legiend i neľútostné derby. Štiavničky opantá hokej

Pohronie bude cez víkend žiť hokejom. Pod holým nebom. Organizátori Kaufland Winter Classic Games 2019 veria, že im atraktívnu akciu na banskobystrických Štiavničkách nepokazí nepriazeň počasia.

02.02.2019 07:55
HOKEJ: Tréning Winter Classic Games 2019 Foto: ,
Hokejové legendy Richard Zedník a Rastislav Pavlikovský počas tréningu a tlačovej konferencie hokejovej Tipsport Ligy k projektu Kaufland Winter Classic Games 2019.
debata

V sobotu o 16.00 lákavý predkrm v podobe súboja legiend a na druhý deň o 14.00 ostrý ligový duel medzi tradičnými rivalmi Banskou Bystricou a Zvolenom. Fanúšikovia sa majú rozhodne na čo tešiť. Ľadovú plochu už otestovali mládežníci oboch klubov i športovci Dukly v súboji s príslušníkmi Taktického krídla Sliač.

Hossa a Šatan vs. Bondra s Handzušom

Sobotňajší exhibičný duel odohrajú na tri desaťminútové tretiny. To najzaujímavejšie však na divákov čaká v dvoch blokoch prestávkových súťaží zručností.

Fanúšikovia uvidia nájazdy trojíc, súťaž o najtvrdšiu strelu, streľbu ponad autá, samostatné nájazdy, streľbu na terče a na záver streľbu zo strechy priľahlej budovy. O najtvrdšiu strelu zabojujú Ľubomír Sekeráš, Peter Podhradský a Marcel Hossa z jedného a Ladislav Čierny, Ivan Majeský a Peter Bondra z druhého tímu. Strelec zlatého gólu z Göteborgu sa predstaví aj v streľbe zo strechy, konkurovať mu budú Richard Zedník, Marián Hossa a Miroslav Šatan.

Prípravy na Winter Classic 2019 Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Vstup na štadión počas príprav tribúny a...

Zaujímavosťou je štart Tomáša Surového v sobotňajšej exhibícii. Kapitán Banskej Bystrice totiž nebude chýbať ani v nedeľňajšom ligovom derby so Zvolenom.

„Na štadióne to vyzerá dobre už bez divákov, neviem si ani predstaviť, aké to bude, keď sa aréna naplní fanúšikmi. Najviac som sa tešil na nedeľňajšie regionálne derby, no po dodatočnej nominácii do tímu legiend sa moje očakávania pred víkendom ešte znásobili,“ uviedol Surový.

Zábava i tvrdý boj o body

Organizátori, fanúšikovia i hráči pozorne sledujú vývoj predpovedí počasia. Hrozí totiž, že najmä v sobotu bude takmer celý deň pršať. Nedeľňajšia predpoveď je o čosi priaznivejšia. Kapacita štadióna na obe stretnutia je 7500 miest a očakáva sa, že tribúny sa výrazne zaplnia. Vyvrcholením dvojdňového podujatia bude nedeľňajší tipsportligový zápas. Sily si v ňom zmerajú ašpiranti na víťazstvo v základnej časti i zisk titulu a zároveň veľkí rivali Banská Bystrica a Zvolen.

Útočník hostí Garrett Mitchell sa chystá už na svoj piaty duel pod holým nebom. „Stále je to v prvom rade zápas o tri body. Samozrejme, treba si ho aj užiť a zabaviť sa. Je to skvelá skúsenosť a ja som mal to šťastie zažiť ju niekoľkokrát. Keď vstúpite na ľad, vynoria sa vám spomienky na detstvo, ako ste sa preháňali po jazere,“ prezradil pre klubovú stránku. „Samozrejme, bojujeme aj o prvenstvo v základnej časti, preto chceme jednodznačne vyhrať,“ dodal.

Zloženie tímov v Súboji legiend

Tipsport tím: Lašák, Staňa – Višňovský, Sekeráš, Milo, Podhradský – Marián Hossa, Kopecký, Rastislav Pavlikovský, Šatan, Stümpel, Pardavý, Róbert Petrovický, Marcel Hossa, Podkonický, tréneri: F. Hossa, Bokroš.
Kaufland tím: Šimonovič, Laco – Droppa, Majeský, Čierny – Handzuš, Zedník, Országh, Surový, Bondra, Bicek, Cibák, Kroták, Vaic, Hudec, tréneri: Filc, Pokovič.

TV Pravda: Čo sa dialo posledných 7 dní v športe si môžete pozrieť v relácii Týždeň v športe – tenisový špeciál (vysielané 28.1.2019).

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HC 05 Banská Bystrica #Kaufland Winter Classic 2019