Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejka pri boce, len sa tak ligoce

Ostaňme v hokejovo-ľudovom tóne: Detvania v utorok večer ozbíjali banskobystrického majstra na jeho ľade. Ofenzívny obranca Peter Hraško (26) dve sekundy pred koncom predĺženia napriahol v presilovke od modrej čiary - a vzápätí sa so spoluhráčmi tešil z nečakaného víťazstva 3:2 v predĺžení. "Som rád, že môj prvý gól za rodné mesto má víťaznú príchuť," vraví jeho autor, bývalý reprezentant do 20 rokov.

03.10.2018 15:57
HOKEJ-TL: Nitra - Detva Foto: ,
Hokejisti HC 07 Orin Detva na archívnej snímke.
debata

Po prvej tretine viedli domáci 2:0. Čo spôsobilo obrat vo váš prospech?

Sme tím bojovníkov – to nás asi najlepšie charakterizuje, hoci vopred vravieť, že vyhráme na ľade majstra by bolo trúfalé. V prvej tretine sme dostali dva góly po nahodených pukoch, no aj my sme mali šance. V prvej prestávke sme si vraveli, že ak dáme gól, môže byť ešte všetko otvorené. Vyšlo nám to, v prvej desaťminútovke druhej tretiny sme strelili dva, vyrovnali sme skóre i hru. Keď sa už zdalo, že stretnutie vyústi do samostatných nájazdov, v presilovke som rozhodol.

Sledovali ste časomer?

Keď sme desať sekúnd pred koncom šli na ľad, vedeli sme, že musíme vyhrať buly a čo najskôr vystreliť. Zo situácie vyplynulo, že to vyšlo na mňa. A to som ešte puk netrafil tak, ako by som chcel. Najdôležitejšie bolo, že skončil v bránke. Získali sme dva dôležité body, víťazstvo na ľade obhajcu sa cení.

V Banskej Bystrici ste v predminulej sezóne rozhodli podobným gólom v predĺžení o výhre Zvolena. Spomenuli ste si na to?

Pripomenuli mi ho aj médiá. Vtedy som bol na konci brejku po prečíslení – strieľal som zblízka, vyhrali sme 4:3. Tento druhý bol krajší.

Otvorili ste si strelecký účet víťazným gólom. Už viete, čo vás bude stáť?

Taxa je päťdesiat eur, chlapcom niečím prispejem.

Do Detvy ste sa presunuli na hosťovanie zo Zvolena. Do akého mužstva ste prišli?

Zvolen má pomerne široký káder, nedostal som sa do zostavy. Kluby sa dohodli na hosťovaní. V tíme Detvy top hviezdu nenájdete, no možno aj preto je v kabíne výborná partia. Sú v nej aj hráči, ktorých dobre poznám z pôsobenia vo Zvolene. Ak sa preberieme strelecky, budeme ešte silnejší. Dávame málo gólov, musíme zlepšiť efektivitu.

Na čo si trúfa Detva v tomto ročníku?

Na jeho začiatku som v mužstve ešte nebol, no prioritou každého tímu, nás nevynímajúc, je účasť v play off. Detva hrala v uplynulom ročníku baráž, určite sa jej chceme vyhnúť. V najvyššej súťaži hrám za svoje rodisko po prvý raz, je to zaujímavé. Som rád, že pravidelne nastupujem a nesedím.

Zahraničný angažmán ste si vyskúšali v pražskej Slavii. Pomýšľate ešte naň?

Rád by som ešte nejaké skúsil. Na prvú sezónu v Slavii spomínam veľmi rád, v druhej sa dostal klub do problémov, a tak viacerých hráčov uvoľnil, aj mňa.

Jeden slovenský titul – so Zvolenom – máte. Pribudne aj druhý?

Nechcem predbiehať, teraz sa koncentrujem na zápasy s Detvou. Súťaž je vzácne vyrovnaná, o čom svedčí i naša výhra v Banskej Bystrici. Verím, že nás dobre naladí do ďalších zápasov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Hraško #HC 07 Detva