Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Trenčíne postavia nový zimný štadión a vybudujú stredoškolskú akadémiu

V Trenčíne vybudujú regionálnu stredoškolskú akadémiu i nový zimný štadión. Ide o pilotný projekt Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) s podporou tamojšieho samosprávneho kraja.

04.06.2018 13:48
Trenčín, hokejová akadémia Foto:
Vizualizácia hokejovej akadémie v Trenčíne.
debata (4)

Autorom myšlienky otvoriť hokejovú akadémiu, ktorá bude fungovať v rámci športového gymnázia je je aj niekdajší reprezentačný obranca Richard Pavlikovský.

„Je to strategický zásadná vec pre SZĽH i pre slovenský hokej. Potrebujeme postaviť nový mládežnícky systém. Ak chceme držať krok zo svetom, musíme sa k tomu postaviť trošku inak a zmeniť pravidlá hry smerom k hokeju,“ povedal Pavlikovský pre internetovú TV Trenčiansky terajšok.

Do dvoch rokov by mali vybudovať novú halu, ktorú zafinancuje trenčianska župa. V Trenčíne tak chcú nadviazať na predchádzajúce generácie hokejistov. Niektorí z nich absolvovali už spomenuté gymnázium. „Najznámejší, ktorí prešli našimi bránami, sú asi Andrej Sekera, Mário Bližňák či Peter Čerešňák,“ uviedol tamojší riaditeľ Jozef Pšenka.

„Chceme tam utvoriť kvalitné tréningové zázemie a zobrať naozaj tých najlepších hokejistov zo základných škôl,“ dodal predseda TSK Jaroslav Baška. SZĽH má koncept hokejových akadémií pripravený aj pre ostatné kraje a plánuje ich otvárať postupne.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Trenčín #Dukla Trenčín #Richard Pavlikovský