Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdina Liptákov: Zvyšné zápasy budú ťažké. Rozhodne pokojnejšia myseľ

Po nečakanom zaváhaní s Detvou (1:2 pp) si napravili chuť v priamom súboji o ôsmu priečku. Hokejisti Liptovského Mikuláša zdolali v 48. kole Tipsport Ligy Nové Zámky 2:0 a päť zápasov pred koncom základnej časti majú pred svojím prenasledovateľom dvojbodový náskok.

01.03.2018 17:06
Andrej Košarišťan Foto: ,
Brankár Liptovského Mikuláša Andrej Košarišťan.
debata

„Dôležité víťazstvo. Dôležité tri body. Zvládli sme šesťbodový zápas, pomôže nám v tabuľke i mentálne. Zároveň sa však na jedno víťazstvo nemôžeme spoliehať, musíme aj naďalej zbierať body,“ zdôrazňuje hrdina Liptákov, brankár Andrej Košarišťan (24).

Čo bolo v súboji rozhodujúce?

Prvý gól, ktorý sme strelili my. Takéto zápasy bývajú často o jednom či dvoch góloch a zvyčajne vyhrá mužstvo, ktoré strelí prvý. Zápas bol nervózny, na oboch tímoch bolo vidieť, že ide o veľmi dôležité body. Bolo to kŕčovité a zviazané, našťastie to pre nás dopadlo dobre.

Musí brankár prispieť do banku za nulu aj v takomto dôležitom zápase?

Jasné, že zaplatím. Rád chalanom prispejem. Každá nula je plus pre mňa i pre mužstvo. Samozrejme, teraz sú pre nás kľúčové body a víťazstvá, nula je len príjemné spestrenie.

Nemrzí vás spätne ešte viac domáce zaváhanie s Detvou?

Je zbytočné sa vracať k tomu, čo bolo. V hokeji rozhodujú maličkosti. S Detvou sme dostali nešťastný gól, stečovali sme si to sami dnu. Možno sme mali aj kus smoly, ale v stredu sa zase šťastena naklonila na našu stranu. Už sa pozeráme len na ďalšie zápasy, budú veľmi náročné.

Očakávate, že o ôsmu priečku sa bude bojovať až do konca základnej časti?

Už dlhšie to tak vnímame. Od začiatku sezóny sme sa s Novými Zámkami usadili v tabuľke dole, raz je vyššie jeden, potom zase druhý. No odstup nebol nikdy veľký. Všetky zvyšné zápasy budú náročné. Rozhodovať bude pokojnejšia myseľ a schopnosť zvládať dôležitosť zápasu.

Spomína sa v Liptovskom Mikuláši na predošlú sezónu, keď musel hrať play out?

Nehovoríme o tom, čo bolo. Pre klub šlo o nováčikovskú sezónu a mužstvo sa skladalo na poslednú chvíľu. V play out nechce hrať nikto, je to veľmi náročné. Prvoligisti chcú ísť hore a sú nabudení po vlastnom play off. Vlani sa to potvrdilo, Detva mútila vodu až do posledného kola.

Čo hovoríte na vzchopenie sa Detvy?

V klube vymenili veľa hráčov aj trénerov. Teraz majú úplne iný tím než na začiatku sezóny. Zmenila sa vnútorná nálada i nastavenie. Dokazujú to v každom zápase. Hral som v Detve a viem, akí húževnatí ľudia tam pracujú, okolie drží s klubom. Zomkli sa a klobúk dole, ako sa dostali z náročnej situácie.

Detva mala dosť času pripraviť sa na play out. Bude to jej výhoda?

Uvidíme. Možno ešte nedávno v kútiku duše verili v play off. Zároveň však asi boli už od polovice sezóny vnútorne zmierení, že ich čaká play out. Začali hrať uvoľnenejšie, strieľať góly a zrazu im všetko lepšie vychádzalo. Budú dobre pripravení a budú pokračovať v tom, čo produkujú teraz. Ide o veľmi nepríjemný tím.

Na Žilinu, ktorej patrí siedma priečka, strácate len sedem bodov. Sledujete aj tento odstup?

Pre nás je priorita postup do play off. Vieme, že Žilinčania sú na dostrel a oni to cítia tiež. Čaká ich súboj so Zámkami, v ktorom pôjde o veľa. Situácia im velí po piatich prehrách konečne vyhrať. Prežívajú náročné obdobie.

Trúfnete si odhadnúť, na koho natrafíte v play off, ak splníte cieľ a dostanete sa doň?

Prvá päťka je vyrovnaná. Je to zaujímavé a dramatické. Nebudem tipovať, kto vyhrá základnú časť, ale zdá sa mi, že Banská Bystrica, Nitra a Zvolen majú momentálne trošku navrch pred Košicami a Trenčínom. Ešte sa však hrá o 15 bodov, čo je veľa. Každý môže chytiť zlú sériu a padnúť dole.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Košarišťan #MHK Liptovský Mikuláš