Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S klubom získal dva tituly. Veterán sa vracia do Košíc

HC Košice si s MHk 32 Liptovský Mikuláš vymenili útočníkov v rámci najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport ligy. Z metropoly východu zamieril na Liptov Patrik Koyš, opačným smerom išiel Gabriel Spilar. Kluby uzavreli dohodu na zatiaľ nešpecifikované obdobie.

25.11.2017 11:40
Spilar Foto: ,
Gabriel Spilar sa vracia do tímu HC Košice.
debata

„Som si istý, že aj toto je jedna z ciest, ako posúvať nielen hokej. Šport má vyššie poslanie, než sú výsledky jednotlivých zápolení. Osobne si veľmi cením, že sme s Liptákmi našli spôsob, ako tento zmysel naplniť aj v takomto prípade,“ uviedol pre oficiálnu stránku „oceliarov“ výkonný riaditeľ klubu Rastislav Rusič a dodal:

„Obaja hokejisti nás po vzájomných rozhovoroch presvedčili, že potrebujú nový impulz a ak toto je alternatíva, naša organizácia urobí všetko pre to, aby sa na Slovensku rozvíjali talenty bez ohľadu na značku, ktorú aktuálne reprezentujú. Patrikovi aj Gabovi želám, aby nový impulz dokázali zužitkovať najmä k svojej spokojnosti, potom budeme spokojní všetci.“

Dvadsaťdvaročný Koyš odohral v aktuálnej sezóne za Košice 16 zápasov so ziskom 9 bodov za 1 gól a 8 asistencií. V minulosti pôsobil i v Martine, Poprade či Trenčíne. Šťastie skúšal aj v zámorskej juniorskej QMJHL. V roku 2015 pomohol slovenskej reprezentácii do 20 rokov získať bronzové medaily na svetovom šampionáte tejto vekovej kategórie.

Tridsaťšesťročný veterán Spilar nastúpil v drese Liptovského Mikuláša na 23 stretnutí, v ktorých si pripísal 7 bodov za 3 góly a 4 asistencie. Na Liptov prišiel pred aktuálnou sezónou práve z Košíc. S „oceliarmi“ dvakrát ovládol najvyššiu slovenskú súťaž.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #MHk 32 Liptovský Mikuláš #Tipsport Liga