Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Liptove nepanikária. Tréner má plnú dôveru.

Z ostatných desiatich zápasov prehrali deväť. Získali len dva body. Zákonite sa tak prepadli na poslednú priečku.

06.02.2017 17:10
MHk 32 Liptovský Mikulᚹ Foto: ,
Hráči MHk 32 Liptovský Mikuláš.
debata

Hokejisti Liptovského Mikuláša boli dlho príjemné prekvapenie sezóny. Dokonca sa držali v prvej polovici tabuľky. Teraz sa však nevedia vrátiť na správnu koľaj. V závere minulého týždňa navyše utrpeli dve špeciálne nepríjemné rany – od svojich priamych konkurentov v boji o 8. miesto. Najprv v piatok podľahli Novým Zámkom vysoko 2:6 a následne v nedeľu v Trenčíne Dukle 1:2.

„Máme mladé mužstvo, s trinástimi chlapcami pod 23 rokov, ktoré sa dostalo do šprajcu a pod tlak. Ideálne by bolo, keby sme s tým niečo spravili už teraz počas asociačného termínu. Potrebujeme sa dať dokopy aj zdravotne. V nedeľu v Trenčíne sme boli konečne ako-tak v plnej sile. Zahrali sme dobre a doplatili len na nízku efektivitu,“ tvrdí predseda predstavenstva klubu Ivan Droppa.

Liptáci získali ligovú licenciu od Piešťan vlani v lete až v auguste a mali tak málo času na poskladanie kádra. Stavili na domácich mladých hráčov a dlho sa to vyplácalo aj v podobe dobrých výsledkov.

„Do ligy sme sa nedostali o päť minút dvanásť, ale päť minút po dvanástej. Mladí chalani dostali priestor, aby sa niečo naučili. Aj pokles formy patrí k tomuto procesu, keďže si zvykajú na inú dimenziu hokeja. Musia sa naučiť zabrať najmä vtedy, keď sa nedarí. Skúsenejší hráči, okrem prvého útoku, spĺňajú, čo sme od nich chceli. Prevziať zodpovednosť však musia aj mladší. Ak budeme hrať po prestávke tak, ako sme naznačili v Trenčíne, ešte nie je nič stratené,“ avizuje Droppa.

Hokejisti z Liptova majú aktuálne 53 bodov, rovnako ako Nové Zámky na 9. priečke. Druhý nováčik však má jeden zápas k dobru. Trenčín na ôsmej pozícii nazbieral 55 bodov. „Aj na siedmeho strácame len dvanásť bodov. Čaká nás ešte desať zápas a nevzdávame sa. Verím, že sa naštartujeme a začneme hrať to, čo nás zdobilo v prvej polovici sezóny. Aj keď sme boli hore, brzdil som optimistické nálady. V dlhodobej súťaži totiž vždy príde kríza a na mladých hráčoch sa zväčša podpíše výraznejšie,“ vysvetľuje bývalý reprezentačný obranca.

Hoci sa Liptáci trápia, tréner Róbert Spišák nie je v ohrození. „Naďalej má dôveru vedenia,“ tvrdí Droppa bez zaváhania.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MHk 32 Liptovský Mikuláš