Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O titule rozhodne siedmy zápas, tvrdia experti

Dvadsaťtri gólov, víťazstvá domácich tímov, búrlivá atmosféra. Aj niekoľko šarvátok a desiatky trestných minút.

20.04.2016 09:00
Nitra, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Nitry.
debata

To všetko priniesli súboje Nitry a Banskej Bystrice, mužstiev, ktoré túžia zasadnúť na slovenský hokejový trón.

Finálová séria Tipsport Ligy sa v stredu – za vyrovnaného stavu 2:2 – vracia opäť do Nitry. Hokej, ktorý obe mužstvá predvádzajú, sa páči aj trénerovi Žiliny Milanovi Jančuškovi.

„Oba tímy sú rozdielne v poňatí hry. Bystrica je priamočiarejšia, agresívnejšia a dohráva osobné súboje. Nitra hrá ofenzívne, má v kádri veľmi dobrých a technicky vybavených hráčov. Stretávajú sa dva protipóly v zaujímavom súboji. Je to pekné finále, máme sa na čo pozerať. Padlo veľa gólov, divákom sa to musí páčiť,“ vraví skúsený lodivod. So svojím starším kolegom súhlasí aj kouč Trenčína Ján Kobezda.

„Séria je veľmi vyrovnaná. Banská Bystrica je na tom po dvoch domácich víťazstvách psychicky lepšie ako jej súper. No Nitra je doma pred skvelými fanúšikmi veľmi silná a podľa mňa ešte nepovedala posledné slovo. Pekný a energický hokej, ktorý sme mali možnosť sledovať, je daný štýlom hry oboch tímov, výbornými divákmi aj rozmermi klziska,“ podotýka 40-ročný rodák z Ilavy. Bývalý dlhoročný šéf lavičky Košíc a Popradu Jančuška upozorňuje na dôležitosť dnešného duelu.

„Za stavu 2:2 je piaty duel výrazným krokom k titulu pre jeho víťaza. Bude sa viac hrať dozadu a nečudoval by som sa, keby padlo menej gólov. Nitra je pod tlakom, pretože prehra by ju postavila pred ťažkú úlohu – zvíťaziť v Banskej Bystrici. Na druhej strane Stredoslováci sú si vedomí, že musia aspoň raz v Nitre zvíťaziť, inak titul nezískajú. Je veľmi pravdepodobné, že budeme svedkami sedemzápasového maratónu. V ňom viac verím Banskobystriča­nom,“ tvrdí.

Kobezda si myslí, že je správny čas na to, aby Banská Bystrica vyletela na svojho súpera aj na jeho ľade.

„Piaty zápas bude veľmi zaujímavý. Bystrica je na koni, Nitra pod tlakom. Prvé štyri duely potvrdili, že hráči spod Urpína nie sú vonku až takí agresívni ako doma. Práve teraz je vhodný čas, aby pritlačili na pílu. Uvidíme, či to tak bude. Vonku je to predsa len o čosi riskantnejšie. Dúfam, že sa dočkáme siedmich zápasov, v ktorých uspeje Bystrica,“ uzavrel bývalý hráč Dubnice či Trenčína.

Obaja tréneri predpokladajú sedemzápasovú sériu. Veľa napovie stredajší piaty duel od 19.30 v Nitre (priamy prenos RTVS).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HK Nitra #play off extraligy #HC 05 Banská Bystrica