Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záchrana je úspech, vraví útočník Piešťan Tibenský

Zvládli to. S nožom na krku uhájili svoju príslušnosť pred prvoligistom, ktorý sa do najvyššej súťaže pokúša dostať už roky.

10.04.2016 22:23
Jozef Tibenský, Piešťany Foto: ,
Jozef Tibenský z Piešťan.
debata

Hokejisti Piešťan museli v poslednom zápase play out Tipsport Ligy zabodovať. Inak by vypadli do nižšej súťaže. Po piatkovom víťazstve nad Novými Zámkami 3:2 po nájazdoch je jasné, že si najvyššiu súťaž zahrajú aj o rok. Spoločne s nimi sa v nej predstavia aj Nové Zámky, ktoré baráž s trinástimi bodmi vyhrali. Bardejov skončil na poslednej tretej priečke a znovu mu unikol postup medzi elitu.

"Pocity sú veľmi dobré. Je to pre nás úspech. Boli sme vo veľmi zložitej situácii, mali sme veľa hráčov zranených alebo chorých. Hokejisti z Bardejova a Nových Zámkov nám boli viac ako vyrovnanými súpermi. Sme šťastní, že sa nám podarilo udržať v lige,” neskrýval radosť útočník Piešťan Jozef Tibenský.

Ten otvoril skóre rozhodujúceho duelu a potvrdil rolu najčastejšie bodujúceho hráča svojho tímu. "Po remíze v riadnom hracom čase sme vedeli, že sa nám podarilo zachrániť sa. No chceli sme pred skvelými domácimi fanúšikmi zvíťaziť a to sa podarilo. Záverečných päť minút bolo pre nás najťažších. Nové Zámky nás tlačili. Mali niekoľko výborných šancí a my sme boli unavení. Strachovali sme sa o výsledok. Našťastie to dobre dopadlo,” povedal Tibenský, ktorý bol so siedmimi bodmi (5+2) tretím najproduktívnejším hráčom baráže.

Zástupca Tipsport Ligy to nemal v play out jednoduché. Najdôležitejšiu časť sezóny začal dvoma prehrami, v 9. kole dostal výprask 4:8 v Nových Zámkoch. Z nevýrazných výsledkov sa však oklepal a napriek početnej maródke zachránil sezónu.

"V play out sme zažili dva veľmi zlé momenty. Prvým boli hneď dva úvodné duely. Prehrali sme doma s Bardejovom 3:5 a v Nových Zámkoch 2:4 a nezískali ani bod. Druhá bola na konci baráže. Cestovali sme na dva zápasy vonku a veľa hráčov ochorelo. Hrali sme vo veľmi oklieštenej zostave. Kto nehral play out, nemôže vedieť, aké náročné to je. Záťaž na psychiku je obrovská. Bolo to veľmi vyrovnané a tesné. O to väčšiu úľavu pociťujeme,” uzavrel 22-ročný ľavý krídelník.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠHK 37 Piešťany #play out #Jozef Tibenský