Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Skalica pomoc od mesta nedostane. Budúcnosť klubu je otázna

S tipsportligovou budúcnosťou hokejového HK 36 Skalica to nevyzerá ružovo, od mesta sa klub pomoci nedočká.

29.01.2016 15:33
Skalica - Poprad, Skalica, hokej Foto: ,
Radosť hokejistov Skalice v zápase 52. kola hokejovej Tipsport extraligy medzi HK 36 Skalica a HK Poprad.
debata

S tipsportligovou budúcnosťou hokejového HK 36 Skalica to nevyzerá ružovo, od mesta sa klub pomoci nedočká. Primátor Ľudovít Barát nepovažuje požiadavku vedenia HK 36 na 350-tisíc eur od samosprávy za snahu o záchranu klubu, ale o hádzanie problému na hlavu niekoho iného. Sumu, ktorou operoval generálny riaditeľ klubu Tibor Martinčič v stredu na zasadnutí mestského zastupiteľstva, označil primátor za úplne nereálnu. „Rozhodne mám záujem, aby sa tu hokej na istej úrovni hral. Ale mesto nemá možnosť financovať klub v tom finančnom objeme, ako klub HK 36 požadoval,“ povedal Barát. Ak od pondelka 1. februára družstvo nenastúpi na zápasy najvyššej domácej súťaže, tak východisko zo situácie prvý muž skalickej radnice nevidí.

„Ak má klub záväzky takmer tri milióny eur, tak to nie je záležitosť niekoľkých dní alebo jedného roku. To len momentálne niekomu vyhovuje, aby to takto vyzeralo,“ povedal primátor. Za hanbu označil terajšiu situáciu hokejovej Skalice čestný prezident miestneho mládežníckeho hokejového klubu Žigmund Pálffy. Napriek tomu, že aj jemu sa zdá požiadavku na dotáciu 350-tisíc eur nereálna, skalická hokejová legenda verí, že najvyššia hokejová súťaž sa v meste zachová. Podľa neho bolo založenie mestského klubu, ktorý sa orientuje na výchovu mládeže, dobrý krok. „Som rád, že sa to udialo. Keby sme to neurobili, tak by dnes v rovnakej situácii ako áčko bola aj mládež. Mládež nám teraz funguje na jednotku,“ podotkol Pálffy.

Vedenie HK 36 Skalica vydalo vo štvrtok stanovisko, v ktorom upozornilo na existenčné problémy a hrozbu odhlásenia z Tipsport ligy 2015/16. „Inštitút primátora mesta, ktorý zohral v posledných troch volebných obdobiach dôležitú úlohu, zostupuje z piedestálu vernej podpory, čo vyvolalo odozvu i v súkromnom sektore. Smutné oči a prázdne dlane sa tak upierajú k poslancom mestského zastupiteľstva, k posledným z posledných,“ uvádza sa stanovisku. Primátor Ľudovít Barát na piatkovom stretnutí s novinármi uviedol, že mesto financuje zimný štadión sumou 350-tisíc eur ročne, klub odbremenilo od financovania mládeže a samotnému hokejovému klubu odsúhlasilo vlani mestské zastupiteľstvo dotáciu 47-tisíc eur. Barát povedal, že sa obrátil aj na podnikateľské subjekty v meste, ktoré však nemajú záujem klub s obrovskými záväzkami financovať.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HK 36 Skalica #Žigmund Pálffy
Načítavajú sa športové výsledky...