Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pred duelom hodíme dlžoby za hlavu. A bojujeme

Časť záväzkov im vyrovnali. Odvďačil sa najlepšie, ako mohol - hetrikom. Popradský hokejista Lukáš Paukovček zariadil víťazný obrat so Skalicou z 1:3 na 4:3. "Zvrátiť takýto duel nám dodá psychickú pohodu. Hoci máme finančné ťažkosti, sme dobrá partia, ktorá sa dokáže zomknúť," vraví 25-ročný center.

14.12.2015 16:05
Lukáš Paukovček. Foto: ,
Lukáš Paukovček v drese Popradu v extraligovom súboji s Trenčínom.
debata

Ako ste oslávili trojgólový zápis?
Po náročnom zápase mi na bujaré oslavy neostali sily. Šiel som domov a poriadne sa vyspal. Po stretnutí som mal príjemné pocity, hoci sme v úvodnej tretine začali katastrofálne. Počas prvej prestávky sme si povedali, čo treba zlepšiť a zrazu sme hrali ako vymenení.

Čo vás bude tento husársky kúsok stáť?
Arne Kroták mi už pripomenul, že to nebude lacná záležitosť (smiech). V Poprade je na každom hráčovi, čo vymyslí. Buď prispejem do kasy v kabíne alebo pripravím spoluhráčom občerstvenie. Veď tri góly v jednom zápase nedávam každý deň. Naposledy sa mi to podarilo pred štyrmi rokmi, keď som hrával prvú ligu za Liptovský Mikuláš.

Napriek neľahkej finančnej situácii ťaháte v Poprade trojzápasovú víťaznú sériu. O čom to svedčí?
V ostatnom období to nemáme jednoduché. Hra nebola najhoršia, ale nedávali sme góly. Teraz sa šťastie obrátilo. Zvrátiť takýto duel nám dodá psychickú pohodu. Hoci máme finančné ťažkosti, sme dobrá partia, ktorá sa dokáže zomknúť.

Pred piatkovým zápasom v Trenčíne hrozilo, že nenastúpite. Čo sa zmenilo?
Riešilo sa to do poslednej chvíle. Ešte ráno pred duelom sme nevedeli, či nastúpime. Do kabíny prišli kompetentní ľudia, ktorí povedali, že časť záväzkov nám posielajú na účty. Nemali sme dôvod nehrať.

Zvyšok financií dostanete po reprezentačnej prestávke?
Dostali sme prísľub od prezidenta klubu i primátora, že do Vianoc – 24. decembra budeme mať ďalšie peniaze, ktoré nám dlhujú. Veríme, že sa to splní a budeme sa ďalej sústrediť len na hokej.

Nakoľko je náročné hrať s pocitom, že niekoľko mesiacov nemáte výplatu?
Nie je to jednoduché, aj keď my mladší a slobodní to relatívne dokážeme zvládnuť. Spoluhráči, ktorí musia živiť rodinu to majú náročnejšie. Súčasná doba je zložitá a vieme, že finančné problémy sú takmer všade na Slovensku. Musíme sa cez to preniesť.

Rozoberáte nepríjemnú situáciu často aj v kabíne?
Určite sa o tom bavíme, ale postupom času to berieme skôr úsmevne. Snažíme sa to obrátiť na srandu. Pred zápasom všetky ťažkosti hodíme za hlavu a ideme bojovať. Momentálne sme na siedmom mieste, ale určite máme nato, aby sme sa v tabuľke posunuli vyššie. Posledné stretnutia to jasne ukázali.

V ostatných troch dueloch ste zaznamenali šesť bodov (4+2). Cítite sa v hernej pohode?
V Poprade som tretiu sezónu a badám na sebe progres. Na začiatku ročníka som pôsobil v prvej formácii, ale keďže nám to so spoluhráčmi príliš nepadalo, tréner urobil zmeny, ktoré pomohli. Teraz som v treťom útoku a zrazu sa mi darí. Hráme pravidelne na tri formácie, každá dostáva rovnaký priestor a je mi jedno či nastupujem v prvej alebo tretej.

Aké máte hokejové ambície?
Chcem sa posunúť niekde vyššie, možno aj do zahraničia. Snom je česká extraliga. Všetko záleží od ponuky, ktorá môže prísť, ale aj nemusí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Lukáš Paukovček
Načítavajú sa športové výsledky...