Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skončím s hokejom, vtipkoval Holovič po dvoch góloch Brňáka

Zdolali vo veľkej pohode hrajúcu Nitru (3:2), no i tak sa z ôsmeho miesta neposunuli vyššie. Hokejisti Piešťan vstúpili po náročnom lete - dlho bolo otvorené, či vôbec budú hrať najvyššiu súťaž - do Tipsport Ligy sympaticky. V prvej štvrtine sa držali na priebežnom piatom-šiestom mieste. Postupne však padli na ôsmu priečku a z tej sa nie a nie odpútať.

18.11.2015 17:50
debata
Tomáš Brňák. Foto: SITA, Jakub Julény
Tomáš Brňák Tomáš Brňák.

„Nie je to príjemná situácia. Na prelome októbra a novembra sme vyhrali päť zo šiestich stretnutí a aj tak sme sa neposunuli vyššie. Aj z toho je jasne vidieť, aká náročná sezóna nás čaká. Cieľom pre nás je účasť v play off. Motivácia je o to väčšia, že zvyšné dva tímy budú hrať baráž,“ vysvetľuje hrdina utorňajšieho súboja s Nitrou Tomáš Brňák.

Dvadsaťosemročný obranca prispel k výhre dvoma presilovkovými gólmi, čo je u neho vec nevídaná. V Piešťanoch pôsobí už štvrtú sezónu a dosiaľ nastrieľal pätnásť gólov.

„No dva v jednom zápase som už v extralige dal. Pred štyrmi rokmi počas pôsobenia v Banskej Bystrici som skóroval dvakrát v dôležitom súboji s Martinom. Pamätám si to veľmi dobre, lebo to boli dva úplne rovnaké góly ako teraz,“ smeje sa len 172 cm vysoký bek a k utorňajším gólom dodá: „Pri prvom musím pochváliť Hola (Marcel Holovič), ktorý mi to tam krásne dal. Výbornú prácu pred bránkou odviedol aj Jožko Tibenský. Že mi to tam potom padlo aj druhý raz som zistil, až keď sa začali spoluhráči tešiť. Z gólov som mal veľkú radosť, ale u nás je ozaj jedno, kto skóruje. Tešíme sa najmä z víťazstiev a keď nám v tabuľke pribúdajú bodíky.“

Efektivita netradičného strelca nezostala v piešťanskej kabíne bez odozvy. Spoluhráči si hrdinu vychutnávali podpichovaním a vtipkovaním. „Holo vravel, že sa potvrdilo, že hokej nemá logiku. Keď som dal ja dva góly, tak vraj končí s hokejom,“ prezradil Brňák.

Nitra je pre Piešťancov lákavým súperom. Aj fanúšikovia to majú z jedného do druhého mesta blízko, čo sa potvrdilo aj v utorok. „V hľadisku nechýbal nitriansky fanklub, prišlo dosť divákov a utvorili ozaj dobrú atmosféru. Bodaj by tak bolo vždy. Zápasy potom majú väčší náboj,“ vraví. Súboju s Nitrou dodal grády aj jeden z lídrov tímu Jakub Ručkay. Ako bývalý hráč súpera spoluhráčov špeciálne motivoval. „Robievame to tak. Kubo má v Nitre navyše brata Heňa, takže to bolo jasné. Dúfam, že svoj sľub dodrží,“ smeje sa Brňák.

Sám si dobre pamätá aj prvý ročník klubu v najvyššej súťaži. Hľadisko sa vtedy napĺňalo oveľa výraznejšie. „Prvá sezóna bola skvelá. V meste zavládol hokejový ošiaľ a nám sa darilo. Potvrdili sme štvrté miesto zo základnej časti aj v play off. Aj v druhej to herne šlo, no ľudí už chodilo menej. Čím to je, ťažko povedať. Po dvoch sezónach odišli z tímu hráči z prvých dvoch formácií, čo sa muselo zákonite podpísať na výsledkoch,“ naznačuje.

V úvode aktuálneho ročníka ťahal Piešťancov okrem produktívnej dvojice Ručkay, Holovič aj ostrieľaný útočník Jozef Balej, no počas novembrovej prestávky zamieril do Švajčiarska.

„Samozrejme, že nám chýba. Taký hráč by chýbal každému mužstvu. No keď prišiel do Piešťan, kde sme mali ozaj náročné leto, dalo sa čakať, že sa počas sezóny presunie ešte niekam inam. Autoritou v kabíne je kapitán Rišo Filip a veľmi dobre chytajú obaja mladí brankári Rybár a Košarišťan. Často majú ozaj veľa roboty, ale zvládajú to dobre,“ dodáva Brňák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠHK 37 Piešťany #Tomáš Brňák
Načítavajú sa športové výsledky...