Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Macík sa v súbojoch mení na medveďa. Nitru si užíva

Zo suterénu sa vyšplhal medzi elitu. Predchádzajúce tri sezóny pendloval medzi prvou ligou a extraligou.

26.10.2015 16:40
Radoslav Macík Foto: ,
Radoslav Macík.
debata

V aktuálnom ročníku si už naplno plní svoje sny. Hokejista Radoslav Macík si vyskúšal prestížnu Ligu majstrov a v domácej súťaži patrí k najpríjemnejším prekvapeniam.

V ostatných troch dueloch zaznamenal nitriansky krídelník tri góly a štyri asistencie. V nedeľňajšom súboji v Trenčíne pridal k dvom gólovým prihrávkam aj rozhodujúci samostatný nájazd, čím sa v značnej miere podieľal na víťazstve 5:4 po nájazdoch.

„Dva body z Trenčína sú perfektné. Ceníme si ich o to viac, že sme v zápase dvakrát prehrávali o dva góly. Na nájazd ma určil tréner. Trochu ma to zaskočilo, lebo predtým v Poprade som ho nepremenil,“ tvrdí Macík.

Pred realizáciou poslúchol radu spoluhráča Mareka Slováka. „Poradil mi, aby som nešpekuloval a vystrelil. Čakal som, či uvidím voľné miesto a keď som ho zbadal, vystrelil som. Nájazdy pravidelne nacvičujem a po tréningu často so spoluhráčmi ostávame na ľade. V repertoári ešte nejaké finesy mám, brankári sa majú na čo tešiť,“ dodal s úsmevom.

Po sedemnástich kolách je druhým najproduktívnejším Nitranom (7+7). Ťaží najmä z úspešnej spolupráce s Jurajom Štefankom a Filipom Bajtekom. „Hráme spolu od začiatku sezóny. Darí sa nám, zbierame body a niet dôvod na zmenu. Juro Štefanka je rozum našej formácie. Radí nám, kam korčuľovať a potom tam pošle presný puk. S Filipom sa ho snažíme poslúchať a zatiaľ to vychádza,“ vraví rodák z Liptova.

Ostatné tri sezóny si vyskúšal najvyššiu slovenskú súťaž v Banskej Bystrici i Poprade. Stále bol však kmeňovým hráčom prvoligového Liptovského Mikuláša, ktorý ho kedykoľvek mohol stiahnuť. „Po vlaňajšej sezóne mi tam skončila zmluva. Mal som aj iné ponuky, ale z Nitry bola zo všetkých najlukratívnejšia. Príjemne ma prekvapila.“

Po krátkej letnej príprave sa z prvoligového kolotoča znenazdajky ocitol v Lige majstrov. „Vždy som chcel skúsiť, ako sa hrá proti ozajstným hokejistom. Zistil som, že sú rovnako z mäsa a kostí. Samozrejme, rozdiely boli najmä v rýchlosti či v súbojoch pri mantineli. Hrať proti švédskym hviezdam bol zážitok. Vychutnával som si každú sekundu,“ prezradil.

Jeho výborné individuálne ukazovatele podčiarkuje aj desať plusových bodov. V nitrianskom kádri patrí v cennej štatistike na samotný vrchol. „To, že sa mi bude takto dariť som vôbec nečakal. Momentálne prežívam asi životnú formu. Za svoju silnú stránku považujem súboje pri mantineloch. Popracovať musím na bránení,“ vyhlásil.

Hernú pohodu mu okrem spoluhráčov dotvára aj štvorročná dcérka Ninka. „V Nitre je skvelá partia, na tréningy sa vyslovene teším. Keď mám voľno, idem hneď za dcérkou do Mikuláša. Je to môj poklad a veľká fanúšička,“ uzavrel Macík. Prezradil nám, že spoluhráči či kamaráti ho často oslovujú familiárne macko.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Radoslav Macík
Načítavajú sa športové výsledky...