Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majdan: Hrať s Ručinským či Handzušom je vždy pocta

Získal titul a vypadol. Slovenský hokejista Juraj Majdan (24) po siedmich rokoch opustil Litvínov. Namieril si to do Banskej Bystrice, s ktorou túži zopakovať svoje majstrovské zážitky.

17.09.2015 08:00
Juraj Majdan Foto: ,
Juraj Majdan.
debata

„Získať titul je pre športovca najkrajší pocit, aký môže zažiť. Máme štyri vyrovnané formácie i veľkého lídra. Snáď by sa nám to mohlo podariť,“ tvrdí rodák z Dubnice.

Čo rozhodlo v prospech Banskej Bystrice?
Stále som hráčom Litvínova, ale nerozumel som si s trénerom, preto som zmenil prostredie. Vedel som, že Banská Bystrica má perspektívu, vysoké ambície, a tak sme sa dohodli na ročnom hosťovaní. Je pozitívum, že dostanem väčší priestor na ľade, môžem napredovať. Potreboval som mať znova radosť z hokeja.

Mali ste aj iné ponuky?
Na Slovensku boli viaceré, ale túžil som hrať v mužstve, ktoré má najvyššie ambície. V Česku ma chceli len na skúšky a nechcel som riskovať, že sa v septembri so mnou rozlúčia, lebo nebudú mať o mňa záujem a ostanem bez tímu.

Po troch kolách je Banská Bystrica bez straty bodu na čele. Čakali ste to?
Hneď na začiatku sme mali náročných súperov. Zvíťazili sme doma s Nitrou, na horúcej pôde Košíc i s húževnatými Piešťanmi. Štart do sezóny je vždy dôležitý a je skvelé, že sme zatiaľ stopercentní. Treba na to nadviazať a pokračovať v tomto trende.

Pri víťazstve nad Piešťanmi 2:1 ste sa zaskveli dvoma gólmi. Šanca na hetrik nebola?
Bola, ale som rád aj za dva zásahy a predovšetkým tri body. Do hľadiska ma prišla podporiť sestra so sesternicou, ujom a tetou. Keďže mama pracuje v Česku a otec v Nórsku, mohol som radosť v priamom prenose urobiť aspoň im.

Ako hodnotíte úroveň Tipsport Ligy v porovnaní s českou extraligou?
Slovenská súťaž nie je vôbec zlá, ako sa o nej neraz hovorí. Na slovenských klziskách je veľa kvalitných hokejistov. Najväčší rozdiel je v bránení. Česká liga je v Európe považovaná za jednu z najťažších, lebo sa tam urputne bráni, každý tím má prepracovaný obranný systém.

Aké ciele máte v novom pôsobisku?
Túžim sa dostať do finále a zopakovať minuloročný triumf z Litvínova. Získať titul je najkrajší pocit, ktorý môže športovec zažiť. Rád by som sa prebojoval aj do národného tímu, tajným snom je zahrať si na budúcoročnom šampionáte v Rusku.

V Litvínove ste získali titul po boku Martina Ručinského, teraz hrávate s Michalom Handzušom. Aké je to byť v tíme s takýmito osobnosťami?
Sú nesmierne dôležití pre celé mužstvo. Dokazujú to stále na ľade, podstatné slovo majú aj v kabíne. Týchto skvelých hráčov si vážim a najmä pre mladých sú ich skúsenosti a rady na nezaplatenie. Hrať s nimi je pocta. Verím, že Mišo Handzuš u nás ostane do konca sezóny a pomôže nám k najvyšším cieľom.

Neobávate sa, že v prípade reprezentačnej pozvánky vás bude odhovárať?
Ešte sme sa na túto tému nerozprávali. Niektoré veci mi vysvetlil Rastislav Pavlikovský. Pozvánku do národného tímu by som neodmietol. Bola by to šanca ukázať sa.

Aké sú vaše ďalšie hokejové sny?
Láka ma švédska liga, hrá sa v nej odlišný štýl hokeja. Finančne lukratívna je aj KHL. Obe tieto súťaže sú však pre mňa ešte ďaleko. Musím na sebe popracovať, aby som si ich raz zahral.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC 05 Banská Bystrica #Juraj Majdan
Načítavajú sa športové výsledky...