Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podhradský sa dohodol s Nitrou. Pomohol aj Stümpel

Trénovaniu s kamarátmi odzvonilo. Skúsený hokejista Peter Podhradský odštartuje novú sezónu v slovenskej extralige. Odvčera zarezáva s tretím mužstvom vlaňajšej sezóny z Nitry.

07.09.2015 14:26 , aktualizované: 17:50
Peter Podhradský Foto: ,
Peter Podhradský.
debata

„Doteraz som trénoval doma v Bratislave, ale už som potreboval väčší kolektív. Kontrakt je otvorený a pri akejkoľvek ponuke zo zahraničia sa ruší. Pred mesiacom som telefonoval s Jožkom Stümpelom a pýtal sa ho, či je takáto možnosť pre Nitru prijateľná. Porozprával sa s vedením, ktoré ma neskôr kontaktovalo a dohodli sme sa,“ prezradil 35-ročný obranca.

Odchovanec bratislavského Slovana, ktorý v drese slovenskej reprezentácie získal striebornú medailu na majstrovstvách sveta v Petrohrade 2000, pôsobil ostatných sedem ročníkov v Kontinentálnej hokejovej lige. Naposledy obliekal dres Lady Togliatti.

„Mal som jednu konkrétnu ponuku z KHL, ale zdalo sa mi to až príliš ďaleko. Osobne som sa stretol aj s manažérom Slovana Marošom Krajčim, ale zatiaľ sme sa nedohodli. Kontinentálna liga mi vyhovuje, ale nebránim sa ani zaujímavej ponuke zo švédskej či fínskej súťaže,“ dodal. S Nitrou podpísal zmluvu tri dni pred začiatkom súťažného ročníka. Včera s novými spoluhráčmi absolvoval úvodné dva tréningy. „Už mi chýbalo trénovanie s kompletným mužstvom. Chcem sa čo najskôr dostať do tréningového rytmu, zžiť sa s tímom, aby som mohol zasiahnuť do zápasového diania. Ideálne vo štvrtok na ľade Banskej Bystrice,“ vraví Podhradský.

V najvyššej slovenskej súťaži hrával v Košiciach, Žiline i Slovane. S Bratislavčanmi získal v sezóne 1999/2000 aj majstrovský primát. „Extraligu som posledných desať rokov príliš nesledoval. Neviem posúdiť jej súčasnú úroveň. Príchodom viacerých skúsených hokejistov by mohla byť vzostupná,“ doplnil.

Jediný slovenský titul vybojoval po boku nového reprezentačného trénera Zdena Cígera. „So Zdenom máme výborné vzťahy a držím mu palce. Nie je však tajomstvo, že patrím do skupiny hráčov, ktorí vyjadrili nedôveru súčasnému hokejovému vedeniu. V prípade reprezentačnej pozvánky sa zatiaľ všetci držíme nášho plánu,“ uzavrel.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #Peter Podhradský