Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Piešťany pokračujú v extralige. Mesto im poskytlo dotáciu

Príbeh piešťanského hokeja má konečne svoje rozuzlenie. V ostatných týždňoch to so seniorským hokejom v kúpeľnom meste nevyzeralo ružovo.

23.07.2015 18:10
Piešťany, Poprad Foto: ,
Radosť hráčov ŠHK 37 Piešťany. V extralige sa predstavia aj v nasledujúcej sezóne.
debata

V posledných dňoch sa situácia zlepšila a v stredu mestské zastupiteľstvo v Piešťanoch potvrdilo, že ŠHK 37 bude naďalej účastníkom najvyššej hokejovej súťaže.

Poslanci mestského zastupiteľstva odsúhlasili pomoc piešťanským hokejistom vo forme úhrady energií na zimnom štadióne až do výšky 200-tisíc eur a zároveň vyčlenili 100-tisíc eur na podporu športu.

„Som rád, že cirkus, ktorý sa robil okolo piešťanského hokeja je na konci. Ďakujem primátorovi za impulz na záchranu klubu a poslancom, že ho podporili. Budeme chcieť potvrdiť, že nejde o vyhodené peniaze. V najbližších dňoch budeme pracovať na splnení všetkých podmienok na obnovenie extraligovej licencie,“ konštatoval prezident klubu Jaroslav Lušňák.

V Piešťanoch sa v poslednom období boria s viacerými ťažkosťami. Vedenie klubu dlhuje hráčom a trénerom nevyplatené mzdy vo výške 80-tisíc eur. Na zimnom štadióne vypovedalo činnosť chladiace zariadenie, kvôli ktorému museli v kúpeľnom meste zrušiť medzinárodný turnaj hráčov do 18 rokov – Memoriál Ivana Hlinku. Už sa zdalo, že problémy vyústia do najhoršieho možného scenára – prepusteniu extraligovej licencie Liptovskému Mikulášu.

„Pred dvoma týždňami som sa prebúdzal s najčiernejšími myšlienkami. Boli sme už dohodnutí s Liptákmi a hoci som nechcel, aby to takto dopadlo, nemal som na výber. Som rád, že sa všetko otočilo a ostávame v extralige,“ do­dal.

Hokejisti Piešťan absolvovali v najvyššej súťaži tri sezóny a zakaždým sa prebojovali do play-off. Dvakrát sa dostali až do semifinále a obsadili konečné 4. miesto. Vlani bolo ich konečnou zastávkou štvrťfinále a skončili na ôsmej priečke.

Vedenie klubu už niekoľko dní rokuje s trénerom Leom Gudasom i viacerými hráčmi. „Prípravu začíname 2. augusta a o dva dni neskôr odohráme prípravný zápas s reprezentáciou Francúzska do 23 rokov. K dispozícii by sme mali mať 33 hráčov a v kádri budú určite zaujímavé mená. Úvodné tréningy absolvujeme na klzisku v Nitre a Trnave. Dúfame, že do dvoch týždňov bude opravený chladiaci systém a budeme môcť zarezávať na domácom ľade,“ prezradil Lušňák.

Veľký podiel na záchrane piešťanského hokeja má primátor Miloš Tamajka, ktorý by mal vstúpiť aj do rokovaní so súkromným investorom. „Oslovilo má pár hokejových fanatikov, ktorí vedia podporiť šport. Prvé rokovanie prebehlo pozitívne a verím, že v nastúpenom trende budeme pokračovať. Ide o investora, ktorý má záujem vstúpiť aj do výstavby tréningovej haly,“ poznamenal Tamajka.

Celá kauza sa dotkla aj primátora Liptovského Mikuláša Jána Blcháča. „Nemienime nechať zneužívať meno nášho klubu na nátlak voči piešťanskému mestskému úradu,“ uviedol Blcháč na oficiálnom webe hokejového klubu.

Vzniknutú situáciu sa snažil zažehnať primátor Piešťan. „Viem, že primátor Liptovského Mikuláša mal enormný záujem o extraligu. V priateľskom telefonickom rozhovore som mu však vysvetlil, že máme rovnaké plány,“ uzavrel Tamajka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťany #Tipsport extraliga #ŠHK 37 Piešťany
Načítavajú sa športové výsledky...