Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

König: Vulgarizmy sú zbytočné, ale patria k hokeju

Jeden gól strelil, ďalšiemu zabránil. Nepomohlo to. Hokejista Peter König je s jedným presným zásahom a šiestimi asistenciami najproduktívnejším nitrianskym obrancom vo vyraďovacej časti.

24.03.2015 17:40
Peter König, hc nitra Foto: ,
"Vrátili sme im požičané a verím, že už doma budeme stopercentní," tvrdí Peter König.
debata

Semifinálová séria medzi Nitrou a Banskou Bystricou prináša kvalitný hokej, búrlivú atmosféru a dramatický priebeh. Stav na zápasy je vyrovnaný 2:2.

„Vedeli sme, že nás čaká náročná séria. Banskobystričanom sme uchmatli na ich klzisku jedno víťazstvo, rovnako ako oni nám. Vrátili sme im požičané a verím, že už doma budeme stopercentní,“ tvrdí Peter König.

Nitrania vo všetkých štyroch dueloch vyhrávali, no súper dokázal vždy vyrovnať. „Začneme zbytočne vymýšľať a nehráme vôbec jednoducho. Neviem si to vysvetliť. Máme dosť skúsený káder, ktorému by sa to nemalo stávať,“ dodal.

V neúspešnom štvrtom zápase znižoval 26-ročný obranca svojím premiérovým zásahom v play off na konečných 2:4. Navyše sa za vyrovnaného stavu 2:2 blysol famóznym zákrokom, pri ktorom zachytil rukavicou puk smerujúci do vlastnej bránky. „Gól ma potešil, ale nič neznamenal. Som obranca, čiže musím gólom aj zabraňovať. Už sa mi niečo podobné podarilo aj v minulosti, ale tiež som si už puk do bránky aj hodil,“ uviedol nitriansky rodák.

Dôležitý bude podľa jeho vyjadrení stredajší piaty duel, ktorý sa hrá o 17.00 v Nitre. Domácim bude pre chorobu chýbať útočník Richard Mráz. „Musíme hrať zodpovedne, bez zbytočných faulov a využívať šance. Doma chceme uspieť a verím, že nám k tomu pomôžu aj skvelí fanúšikovia,“ doplnil. Ako hodnotí doterajšiu atmosféru na štadiónoch? „Na nitriansku atmosféru sa nechytá žiadny štadión. Som rád, že play off pritiahlo plné hľadiská. Vulgarizmy sú zbytočné, ale patria k hokeju. Je to normálna vec,“ uzavrel.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Nitra #play off extraligy #vulgarizmy #HC 05 Banská Bystrica #Peter König