Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nagy mení Švédsko za Košice. Vracia sa tam po ôsmich rokoch

Slovenský hokejový útočník Ladislav Nagy sa dohodol na spolupráci s extraligovým klubom HC Košice. Informuje o tom oficiálny web "oceliarov".

01.08.2013 13:49
Ladislav Nagy Foto:
Ladislav Nagy.
debata

Tridsaťštyriročný krídelník naposledy pôsobil vo švédskom mužstve MODO Hockey Örnsköldsvik. Majster sveta z Göteborgu 2002 a bronzový medailista z MS 2003 sa do Košíc vracia po ôsmich rokoch, predtým v sezóne 2004/2005 počas výluky v zámorskej NHL nastúpil v osemnástich zápasoch. "S Lacom sme sa dohodli, že nový ročník extraligy začne v košickom drese. Očakávame, že s jeho kvalitou vzrastie naša ofenzívna sila. Otázku jeho zotrvania v mužstve po celú sezónu sme nechali zatiaľ otvorenú,“ cituje web hckosice.sk generálneho manažéra klubu Juraja Bakoša.

„Dnes som sa pripojil k chlapcom do tréningového procesu a začnem hrať v Košiciach. Nevylučujem možnosť, že tu zostanem dlhšie, veď s Košicami nemám majstrovský titul, zatiaľ som však nechal túto vec otvorenú. Teším sa, že tu po dlhej dobe opäť budem pôsobiť. Pred dvoma rokmi to nevyšlo, preto som rád, že som teraz dostal zelenú. Mám tu rodinu a veľa známych. Verím, že ľudia na hokej prídu. Na všetkých košických fanúšikov sa naozaj veľmi teším,“ uviedol vo štvrtok Ladislav Nagy

Skúsený útočník má na svojom konte 435 duelov v základnej časti NHL (St. Louis Blues, Phoenix Coyotes, Dallas Stars, Los Angeles Kings), strelil v nich 115 gólov a pridal 196 asistencií. V play-off zámroskej profiligy pridal 18 štartov. Na Slovensku hral aj za Prešov, Michalovce, Poprad (HK aj HC Lev), vo Švédsku aj za Moru a v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) okrem popradského HC Lev pôsobil aj v Čerepovci a Minsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #hokej #nagy #extraliga