Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výhry tlmia bolesť a rýchlejšie liečia rany, vraví košický útočník Jenčík

Ak by sa mladým hráčom v košickom tíme nebodaj pred finále roztriasli kolená, mali by ísť za Richardom Jenčíkom.

02.04.2013 11:00
Jenčík, Melicherčík Foto:
Košičan Richard Jenčík v útočnej akcii.
debata

Dvadsaťosemročný krídelník absolvoval v drese oceliarov päť finálových sérii. A chystá sa aj na šiestu. V semifinále proti Nitre bol jedným z najlepších hráčov vicemajstra.

"Po minulé roky sme mali v Košiciach hráčov s veľkými menami a ľudia očakávali automaticky titul. Tento rok máme mladé mužstvo s cieľom niečo dosiahnuť. Verím, že aj posledný krok zvládneme,“ uviedol Jenčík po postupe do finále.

V play off ste strelili už deväť gólov, z toho šesť v semifinále Nitre. Cítite ako jeden z najskúsenejších hráčov zodpovednosť?
My starší hráči sme už niečo odohrali a snažíme sa potiahnuť mužstvo ako sa len dá. Som rád, že mi to tam padá a že takto môžem pomáhať tímu. Ale platí to pre celý prvý útok s Marcelom Haščákom a Dušanom Pašekom. Keď to bude pokračovať aj vo finále, budem len rád.

Kde sa zlomil piaty zápas vo váš prospech?
Rozhodujúci bol vydarený začiatok druhej tretiny, keď sme postupne zvýšili na 5:1. Tá trojminútovka s tromi gólmi nám vyšla excelentne. Za stavu 5:1 už bol zápas rozhodnutý. Ale ak by nám dala Nitra gól za stavu 1:1 v presilovke piatich proti trom, bolo by to ťažké. Dobýjať ich obranu nie je ľahké.

Po prvom strelenom góle v úvode zápasu ste si odskočili do šatne. Prečo?
Bolelo ma rameno. Lekár mi pichol dve injekcie a to trochu utlmilo bolesť. Som rád, že som potom strelil ešte jeden gól. Nie som zdravotne v poriadku a v najbližších dňoch sa chcem dať dokopy. Víťazstvá tlmia bolesť a vďaka nim sa rýchlejšie liečia rany. Verím, že to bude platiť aj pre mňa.

Séria sa spočiatku vyvíjala lepšie pre Nitru. Kde prišiel obrat?
Úvodný zápas sme doma prehrali nezvládnutým záverom. Aj v druhom sme prehrávali 0:1 a len veľmi ťažko dobýjali súperovu obranu. Gól od červenej čiary nás nakopol. Nakoniec sme to bojovnosťou dotiahli až do nájazdov a v nich vyrovnali na 1:1. Bol to možno rozhodujúci moment celej série. V Nitre by to bolo veľmi ťažké, keby sme predtým prehrali oba domáce zápasy.

Vraj ste po nevydarenom prvom zápase v šatni burcovali mužstvo vetou, že sériu ešte vyhráte 4:1…
Nechcel som to vyťahovať, ale povedal som niečo také, že aj keď sme prehrali prvý zápas, na tohto súpera máme a sériu môžeme vyhrať aj 4:1. Hoci som očakával, že to bude dlhšia séria.

S Popradom ste sa vo štvrťfinále pasovali o postup sedem zápasov a proti Nitre vám stačilo päť. Prečo ten rozdiel?
Je pravda, že najmä v zápasoch v Poprade nám to nešlo a mohli sme tam urobiť viac. Nitra nemá také malé klzisko ako Poprad a hrá útočnejší hokej. A to nám zrejme viac sedelo.

Cítite rozdiel v postupe do finále teraz a v minulých rokoch, keď hrali Košice predsa len krajší hokej?
Po minulé roky sme mali v Košiciach hráčov s veľkými menami a ľudia očakávali automaticky titul. Nič iné sa nepripúšťalo. Tento rok máme mladé mužstvo s cieľom niečo dosiahnuť. Verím, že aj ten posledný krok zvládneme. V kabíne je dosť chlapcov, ktorí túžia po titule. Urobíme všetko preto, aby sme ho získali.

Kto by vám vo finále viac sedel – Zvolen alebo Piešťany?
Ťažko povedať. Obe mužstvá sú nepríjemné, či defenzívne Piešťany alebo ofenzívnejší Zvolen. Hovorí sa, že si netreba vyberať a pripraviť sa na každého súpera.

Boje o titul sa začnú až v nedeľu. Nebude toho zápasového voľna pred finále priveľa? Nemôže sa stať, že vychladnete?
Dostaneme ako mužstvo iba dva dni voľna a potom znova začneme trénovať. Tých pár dní navyše oproti nášmu súperovi by nemal byť problém.

debata chyba