Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre také víťazstvá to hráme, hovorí Marek Slovák

Šieste finále za sebou a trináste celkovo. To je košická vizitka v histórii slovenskej extraligy. A v tejto sezóne sa môže ešte vylepšiť.

31.03.2013 21:46
Hokejisti Košíc, radosť Foto: ,
Hokejisti Košíc oslavujú postup do extraligového finále.
debata (1)

Košičania prehrávali v úvode semifinálovej série s Nitrou 0:1, ale potom už len víťazili. Na Veľkonočnú nedeľu spečatili svoj postup víťazstvom 6:3. Tlieskalo im vyše 7000 divákov a v Steel aréne bola po dlhšom čase opäť výborná atmosféra na hokeji.

„Bolo to krásne, keď nám na záver ľudia tlieskali v stoji. Pre také víťazstvá to predsa hráme. Od mája sme spolu, niečo budujeme a teraz sa dostavil výsledok. Dobrý pocit,“ vravel po nedeľňajšom zápase útočník Marek Slovák.

Center tretieho útoku Košíc strelil v piatom semifinále tretí a piaty gól domácich a prakticky položil Nitru na lopatky. Na ukazovateli času svietilo 23:40 min, keď zvyšoval na 5:1. Z predčasného knokautu sa už Nitra nespamätala. Síce dvakrát ešte zaúradoval najlepší extraligový kanonier Roman Tománek a znížil na 3:5 z pohľadu hostí, ale posledné slovo mal veterán domácej obrany Martin Štrbák.

„Dôležité bolo, že sme na konci prvej tretiny zvýšili v presilovke piatich proti trom na 2:1. Druhá tretina nám potom vyšla excelentne. Za tento výkon sme si postup do finále zaslúžili,“ podotkol ďalší z košických dvojgólových strelcov Richard Jenčík. V piatich zápasoch zaťažil krídelník prvého útoku Košíc konto nitrianskych brankárov šiestimi gólmi, od začiatku play-off ich nasúkal už deväť.

„Som rád, že mi to padá. Náš útok cíti určitú zodpovednosť, že sme to práve my, kto má strieľať góly. Bodaj by to platilo aj vo finále,“ dodal Jenčík, ktorý ťaží najmä z výbornej spolupráce s Dušanom Pašekom.

Najskúsenejší hráč Nitry Jozef Stümpel priznal, že Košičania boli v piatom zápase lepším tímom. Postup si podľa neho premrhali Nitrania oveľa skôr.

„Boli sme blízko víťazstva v druhom zápase v Košiciach. Ak by sme domov odchádzali za stavu 2:0 pre nás, sériu by sme mali vo vlastných rukách,“ uviedol 40-ročný skúsený útočník. Obranca Nitry Tomáš Nádašdi videl možnú príčinu prehry v piatom zápase v nevyužitej presilovej hre piatich proti trom. „Za stavu 1:1 sme hrali dlhú presilovku o dvoch mužov a keď z toho nedáme gól, nezaslúžime si vyhrať,“ uviedol.

Košičania čakajú na svojho finálového súpera, ktorým bude jeden z dvojice Zvolen – Piešťany. Víťazi základnej časti zo Zvolena vedú 3:2 na zápasy a majú finálový mečbal. Prvý zápas finále odohrajú 7. apríla.

„Finálový súper? Je mi to jedno Ak chceme byť majstri, musíme zdolať každého,“ odpovedal Marek Slovák na otázku, koho si želá.

1 debata chyba