Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď ide o všetko, treba si veriť. Vravel si Marcinko a premenil nájazd

Košickým hokejistom sa priklonilo šťastie v pravý čas. Dramatickú semifinálovú sériu s Nitrou vyrovnali ešte pred odchodom na súperov ľad na 1:1.

26.03.2013 01:00
Koššice - Nitra Foto: ,
Matúšš Rais z Nitry (vpravo) sa zospodu pozerá na kapitána Košíc Martina Štrbáka.
debata

V prvom extraligovom semifinále prišli Košičania o víťazstvo frustrujúco v posledných troch minútach riadneho hracieho času. V nedeľu viedli 3:2, ale potom dostali od Nitranov tri góly. V pondelok za 70 minút riadneho hracieho času a predĺženia rozvlnili sieť za Marekom Lacom iba raz, aj to nanajvýš kuriózne – strelou či skôr nahodením puku od červenej čiary. A napriek tomu sa tešili z víťazstva.

"Zatvoril som oči a vystrelil. Bola to úplná náhoda, že to prešlo. Ja som to len nahadzoval na bránku. Keď sa ľudia začali tešiť, začal som sa tešiť aj ja,“ popisoval jeden z dvoch dôležitých momentov zápasu autor gólu na 1:1, košický obranca Martin Chovan.

„V šatni som si vypočul aj posmešky na moju adresu v zmysle, že mám najtvrdšiu strelu. Ale to sa ľahko počúva, keď sa potom zvíťazí. Chvalabohu, že je 1:1 na zápasy. Ísť do Nitry za stavu 0:2, by bol ‚prúser‘,“ dodal.

Košice boli od vyrovnávajúceho gólu zo 45. min lepším tímom, ale na víťazstvo si museli počkať až do samostatných nájazdov. Zariadil ho šikovnou strelou pomedzi Lacove betóny Tomáš Marcinko.

"Videl som miesto medzi nohami brankára a vďakabohu to tam padlo. Tréner sa ma predtým pýtal, či si trúfam na nájazd. Ja som vravel, že áno. Keď ide o všetko, treba si veriť,“ vravel s pokojom v hlase Marcinko. Center druhého útoku oceliarov sa vrátil aj ku kurióznemu gólu svojho spoluhráča Chovana.

"Bol to zvláštny gól, ale aj také padajú. Keď sme ich nedokázali streliť z väčších šancí, musíme to skúšať aj takto. V hokeji sa strieľajú aj čudesnejšie góly, napríklad od korčule alebo spoza bránky. Aj preto je to taká zaujímavá hra,“ podotkol.

Košičania Gabriel Spilar (vpredu) a Tomáš... Foto: SITA, Ivan Fleischer
HOKEJ-TE: Košice - Poprad Košičania Gabriel Spilar (vpredu) a Tomáš Marcinko sa snažia ohroziť brankára Nitry Mareka Laca.

Nitra v Košiciach vyhrala prvý zápas po euforickom závere 5:3 a v druhom viedla až do 45. min tesne 1:0. Vedenie však neprikrášlila, hoci do košického vyrovnania boli hostia hokejovejším tímom. To sa im stalo osudným.

"Aj taký je hokej. Nepremenili sme šance, mohli sme viesť 2:0, ale dostali sme nešťastný gól. Nášmu brankárovi sme nič nepovedali. Prečo sme aj mali? Pochytal toho dosť, potom dostal nešťastný gól, ale život ide ďalej,“ komentoval veterán v nitrianskom drese Jozef Stümpel.

Pri zmienke, či stav 1:1 na zápasy po úvodnom dvojsúboji v Steel Aréne vníma ako splnený plán z východu, celkom nesúhlasil.

"Ťažko povedať, či to tak je. Mali sme na to, aby sme vyhrali v Košiciach oba zápasy. Teraz sa musíme sústrediť na to, aby sme zvládli tie domáce,“ dodal skúsený štyridsiatnik.

debata chyba