Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičania vyťažili z minima maximum, tvrdia smutní Popradčania

Dva zápasy a rovnaké skóre na konci. Úvod play-off v Košiaciach priniesol vo východniarskom derby s Popradom dve rovnaké víťazstvá domácich.

07.03.2013 21:24
Košice - Poprad Foto: ,
Juris Štals z Popradu (vľavo) v súboji s košickým hráčom Dušanom Pašekom.
debata

Prehrať dvakrát 1:2 je na porazenie. Popradčania môžu cítiť krivdu, ale len sami voči sebe. Košičanov v druhom štvrťfinálovom zápase play-off prestrieľali 33:27, mali aj viac vyložených šancí, ale nevyhrali. Séria sa sťahuje pod Tatry so skóre 2:0 pre Košice.

"Nesúhlasím s tvrdením domáceho trénera, že vyhrali zaslúžene. Tak ako vyhrali, mohli aj prehrať. A to obidva zápasy. Pevne verím, že tretí a štvrtý zápas budú vyzerať inak. Musíme sa však prebudiť strelecky,” tvrdil po súboji číslo dva tréner Popradu Milan Jančuška.

"Košice vyťažili z minima maximum. V každej tretine mali jednu šancu a dali dva góly. My však s jedným gólom vyhrávať nemôžeme. V Poprade to musí byť iné a aj bude,” tvrdil jediný popradský strelec vo štvrtkovom zápase Dávid Buc.

Za stavu 1:1 boli v tretej tretine Popradčania aktívnejší, ale rozhodujúci gól strelili domáci. V 54. min rozhodol Martin Chovan, ktorý naskočil do zápasu až v záverečnej časti ako siedmy obranca. Pri signalizovanom vylúčení popradského hráča si odvážne nakorčuľoval pred bránku a skóroval. Cíti sa tak trochu ako žolík?

"Asi aj áno. Nebolo o čom uvažovať. Marek Slovák ma výborne videl, poslal mi milimetrovú prihrávku a podarilo sa. Je to play-off a zápasy rozhodujú presne také góly. Určite som však nečakal, že to padne práve mne,” vravel po zápase pri šatni. A ako vidí pokračovanie série v nedeľu v Poprade? “Začína sa od stavu 0:0 a na ľade v rovnovážnom stave päť na päť. My musíme čo najskôr zabudnúť na to, že vedieme dva nula na zápasy,” dodal Chovan.

debata chyba