Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Buček v Třinci skončil, český majster oznámil príchod dvoch slovenských reprezentantov

Slovenskí hokejoví reprezentanti Viliam Čacho a Patrik Koch sa stali hráčmi úradujúceho majstra českej extraligy HC Oceláři Třinec. V klube naopak už nepočítajú so službami ich krajana útočníka Samuela Bučeka. Třinec informoval o zmenách v kádri na oficiálnej stránke.

03.05.2023 19:01
Samuel Buček Foto:
Samuel Buček v drese Třinca.
debata

Čacho, rovnako ako Koch, je v týchto dňoch súčasť reprezentačného mužstva, ktoré sa pripravuje na MS.

V ročníku 2022/2023 pokračoval v kariérnom progrese a tretíkrát po sebe navýšil svoj bodový zisk v základnej časti slovenskej extraligy.

V uplynulých sezónach v nej postupne nazbieral 11, 27, 31 a 34 bodov. S kapitánskym „C“ odohral v drese Dukly Trenčín v základnej časti 48 stretnutí, v predkole play off mal v 5 zápasoch bilanciu 1 gól a 3 asistencie.

Martin Nemčík Čítajte viac Rozvoj mladých talentov, obmedzenie legionárov, profesionálni rozhodcovia. Kluby zverejnili, za akých podmienok sa dohodnú so zväzom

"Na Viliama Čacha sme dostali výborné referencie. Páčili sa nám jeho výkony v extralige i v reprezentácii. Je šikovný dopredu a zodpovedný dozadu. Bojuje a neustále sa zlepšuje,” povedal športový riaditeľ Jan Peterek.

Koch má za sebou tri sezóny v drese Vítkovíc. V základnej časti sezóny 2022/2023 odohral 46 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 3 góly, 9 asistencií, 69 trestných minút a 16 plusových bodov.

V play off pridal v 13 stretnutiach dva góly, dve asistencie, 17 trestných minút a jeden plusový bod.

Tímu, ktorý vypadol v semifinále s Hradcom Králové, pomohol k 2. miestu po základnej časti.

„Patrik nás svojimi výkony v zaujal a som rád, že sme sa dohodli na spolupráci – pokiaľ teda bude pokračovať v Európe a nezláka ho prípadná ponuka z NHL,“ uviedol Peterek.

Pre Bučeka bola sezóna 2022/2023 prvá v českej extralige. V základnej časti odohral 36 duelov, v ktorých mal bilanciu 7 gólov a 3 asistencie.

Ivan Mirošničenko Čítajte viac Útek z KHL, pomohli mu v Nemecku. Ruský supertalent zdolal rakovinu a mieri za Ovečkinom

V play off nastúpil do 8 zápasov, v ktorých nebodoval.

"Od samotného začiatku to mal u nás nesmierne zložité. Nikto mu nedal nič zadarmo, o každú minútu na ľade musel bojovať.

Je to prototyp rozdielového hráča, ktorý potrebuje hrať pravidelne a v úlohe, ktorú mu v Třinci nevieme garantovať. Je ochotný na sebe ďalej pracovať a získať miesto v inom klube," poznamenal Peterek.

Do Třinca zamieril aj poľský útočník Kamil Walega, ktorý odohral uplynulé dve sezóny v drese Liptovského Mikuláša.

Účastníci MS 2023. Kto má najviac hokejových hál? Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Slovinsko - 7 krytých zimných štadiónov,...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Oceláři Třinec #Samuel Buček #Viliam Čacho #Patrik Koch