Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

České kluby podpisovali Slovákov. Talent v maske v Plzni, do Boleslavi sa vracia Skalický

Slovenský hokejový brankár Samuel Hlavaj zamieril zo Slovana Bratislava do HC Škoda Plzeň. S vedením českého extraligového klubu podpísal dvojročnú zmluvu. Do Mladej Boleslavi zamieril po trojročnom pôsobení vo Fínsku útočník Pavol Skalický.

01.05.2023 12:48
Pavol Skalický a Samuel Hlavaj. Foto:
Pavol Skalický (vľavo) a Samuel Hlavaj.
debata

Dvadsaťjedenročný Hlavaj doplní v brankárskej dvojici o dva roky staršieho Dominika Pavláta. „Samuel je mladý, perspektívny brankár, ktorý sa chce v kariére posunúť zasa o krok ďalej. Je to veľký brankár, ktorý je zároveň šikovný s hokejkou. Veríme, že sa bude u nás chcieť pobiť o svoju pozíciu,“ povedal pre klubový web Martin Straka, generálny manažér HC Škoda Plzeň.

Hlavaj odchytal v uplynulej sezóne 19 zápasov za Slovan Bratislava, v minulosti pôsobil aj v tíme Lincoln Stars v USHL a Sherbrooke Phoenix v QMJHL. Figuruje aj v kádri slovenskej reprezentácie, ktorá sa pripravuje na MS.

12. Dalibor Dvorský Čítajte viac Talentovaný Dvorský prekonal rekord Gáboríka. Pôjde na MS? Nechám to na trénerov

„Mal som už dlho v hlave, že by som chcel odísť zo Slovenska a získať lepší angažmán. Zvažoval som viacero ponúk, ale tá plzenská sa mi páčila najviac. Cítil som, že Plzeň má veľký záujem. Navyše je tu skvelé zázemie, pekné mesto a veľkú rolu hral aj Rudolf Pejchar, ktorý tu robí trénera brankárov,“ povedal Hlavaj.

„Sledoval som jeho zápasy. Zaujal ma tým, že je vysoký (193 cm), ale zároveň sa v bránkovisku veľmi dobre pohybuje. Má dobrú rozohrávku a je silný na hokejke. Okrem slovenských súťaží strávil aj tri roky v zámorských juniorkách, kde takisto nazbieral skúsenosti,“ uviedol Pejchar na adresu Hlavaja.

Panthers Bruins Hockey Čítajte viac Najlepší tím základnej časti NHL skončil. Česi tak môžu mať superposily na MS

Pavol Skalický sa vracia do známeho prostredia. V Mladej Boleslavi pôsobil už v rokoch 2018 až 2020 a v českej extralige nastúpil v 112 stretnutiach a zaznamenal 73 bodov (27+46).

Počas troch rokov vo fínskej lige si obliekal dresy Lukko Ramua a TPS Turku. „Je to charakterovo výborný chlapec, ktorý je skvele silovo vybavený, čo by nám malo priniesť dôraz na oboch stranách klziska. A v jeho prípade samozrejme počítame aj s gólmi,“ uviedol pre klubový web športový riaditeľ Mladej Boleslavi Martin Ševc.

Aj so 4 Slovákmi! Najlepší hráči NHL od roku 1967 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Aj so štvoricou Slovákov! Toto sú najlepší...
debata chyba
Viac na túto tému: #BK Mladá Boleslav #HC Plzeň #česká hokejová extraliga