Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Třinec s ôsmimi Slovákmi obhájil titul, zlatý gól strelil Hudáček

Hokejisti HC Oceláři Třinec získali štvrtý titul v českej extralige za sebou a piaty celkovo. V šiestom finále play off zvíťazili doma nad Mountfieldom Hradec Králové 4:1 a celú sériu vyhrali 4:2 na zápasy.

28.04.2023 19:39
daňo titul Foto:
Marko Daňo oslavuje titul s majstrovskou trofejou.
debata

Štyri góly v stretnutí strelili Slováci. Zlatý presný zásah zaznamenal v čase 56:43 min útočník Libor Hudáček.

„Oceliari“ získali štvrtý titul v sérii, pri všetkých boli slovenskí útočníci Vladimír Dravecký a Tomáš Marcinko. Ďalší Slováci v kádri Třinca Miloš Roman a Patrik Hrehorčák získali s klubom svoj tretí titul. Po druhý raz bol pri ňom obranca Martin Marinčin a útočník Marko Daňo a premiérovo sa z trofeje tešili Libor Hudáček a Samuel Buček.

Buček s Hrehorčákom však do finálovej série nezasiahli. Z lavičky viedol mužstvo ako asistent hlavného trénera Zdeňka Motáka ďalší Slovák Vladimír Országh. V kádri hostí nastúpili ich krajania Mislav Rosandič a Oliver Okuliar, Lukáš Cingeľ nenastúpil vo finále pre zranenie.

Práve Okuliar bol aktérom prvej nepríjemnej udalosti v zápase, keď ho v 5. minúte tvrdo atakoval Voženílek. Slovenský krídelník si udrel hlavu o plexisklo a do zápasu už nezasiahol. V 14. minúte Voženílek našiel ideálne pred bránkou nekrytého Marinčina a obranca Třinca prepálil brankára Machovského presnou strelou k pravej žŕdke.

Jedlička Slovensko Čítajte viac Tretia prehra za sebou. Slovenský nápor v závere na Nemcov nestačil

V druhej tretine sa oba tímy pozorne strážili, gólových šancí bolo málo. Rozuzlenie priniesla tretia, keď najskôr Rosandič v 47. minúte prepálil Kacetla a vyrovnal. Slovenský obranca čakal na gól 65 zápasov.

V opatrnom závere si vypracovali väčšie šance domáci hráči a v 57. minúte rozhodol Hudáček, ktorému prihral k odkrytej pravej žŕdke Voženílek. Hradec hral vyše dve minúty bez brankára, ale vyrovnať už nedokázal, navyše dostal ďalšie dva góly do prázdnej bránky z hokejok Nestrašila a Daňa.

6. finále play off

HC Oceláři Třinec – Mountfield Hradec Králové 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)
Góly: 14. MARINČIN, 57. HUDÁČEK, 59. Nestrašil, 59. DAŇO – 47. ROSANDIČ
/konečný stav série: 4:2, Třinec získal titul/

debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #hokej #Oceláři Třinec