Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

České finále sa dramatizuje. Bezzubý Třinec nedal ani gól, Hradec Králové je späť

Hokejisti Hradca Králové zvíťazili v piatom zápase finále play off českej extraligy nad obhajcom titulu z Třinca 3:0 a znížili stav série na 2:3. Dvoma asistenciami sa na triumfe podieľal slovenský útočník Oliver Okuliar. Šiesty zápas sa hrá v piatok na ľade oceliarov.

26.04.2023 19:36 , aktualizované: 19:51
772085763 Foto:
Radosť hokejistov Hradca Králové po jednom z troch gólov do bránky Třinca.
debata

Hradec mal ideálny štart do zápasu, keď Patrik Miškář skóroval už v 27. sekunde. Išlo o tretí najrýchlejší gól v histórii finálových sérií play off českej extraligy.

Padol po tom, čo slovenský útočník Tomáš Marcinko nepremenil sľubnú príležitosť, jeho krajan Martin Marinčin prepadol v útočnom pásme a z protiútoku Hradec skóroval. Hradec držal čisté konto vďaka dôslednej defenzíve a brankárovi Matejovi Machovskémmu.

690980042 regenda Čítajte viac Regenda nie je pred MS stopercentný: Len štrnásť zápasov v NHL? Viac, ako niektorí za celý život

Dôležitý gól na 2:0 priniesla 37. minúta a prečíslenie dvoch proti jednému, v ktorom Okuliar prihral Radkovi Pilařovi, ktorý dostal puk za třineckého brankára Ondřeja Kacetla.

V 58. minúte sa hostia odhodlali k hre bez brankára, no inkasovali. Postaral sa o to Marek Zachar, keď zužitkoval asistenciu Okuliara, ktorý predtým získal puk po nepresnej prihrávke hostí.

finále play off českej extraligy – 4. zápas /na 4 víťazstvá/:
Mountfield Hradec Králové – HC Oceláři Třinec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 1. Miškář, 37. Pilař (OKULIAR), 58. Zachar (OKULIAR)
/stav série: 2:3/

Potvrdené posily z NHL, ktoré sa predstavia na MS Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V krátkych príbehoch vám predstavíme hokejistov...
debata chyba
Viac na túto tému: #česká extraliga #HC Oceláři Třinec #HK Mountfield Hradec Králové