Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šampanské sa v Třinci neotváralo. Hradec si v predĺžení vybojoval prvý triumf

Hokejisti Třinca prehrali vo štvrtom finále play off českej extraligy na domácom ľade s Hradcom Králové 1:2 po predĺžení. Hostia tak znížili stav série na 1:3. Piaty duel sa bude hrať v utorok na ľade víťazného tímu.

23.04.2023 20:08 , aktualizované: 21:02
771400246 Foto:
Dramatická finálová séria medzi Třincom a Hradcom Králové bude pokračovať.
debata

Hostia sa prvýkrát v sérii dočkali otváracieho gólu v stretnutí. Hradec sa presadil v 19. minúte, keď sa po vyhratom vhadzovaní dostal k puku Bohumil Jank a prestrelil brankára Ondřeja Kacetla. Domáci však dokázali vyrovnať po necelých piatich minútach druhej tretiny.

Slovenský hokejista Libor Hudáček sa vrátil do zostavy Třinca po trojzápasovom dištanci za faul na Lukáša Sedláka v siedmom semifinálovom dueli s Pardubicami. Práve tridsaťdvaročný útočník hneď po návrate asistoval na gól Mariana Adámka.

Tretia tretina priniesla šance na oboch stranách, no obaja brankári podržali svoje tímy. Hradcu však stačilo v predĺžení len 34 sekúnd na to, aby útočník Radovan Pavlík rozhodol. Domáci si vyžiadali ešte trénerskú výzvu, pretože reklamovali hru vysokou hokejku. Rozhodcovia však po pozretí záznamu uznali gól.

finále play off českej extraligy – 4. zápas /na 4 víťazstvá/:
HC Oceláři Třinec – Mountfield Hradec Králové 1:2 pp (0:1, 1:0, 0:0 – 0:1)
Góly: 25. Adámek (HUDÁČEK) – 19. Jank, 61. Pavlík
/stav série: 3:1/

debata chyba
Viac na túto tému: #česká extraliga #HC Oceláři Třinec #HK Mountfield Hradec Králové